Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reisverslag: The Keys in Florida

18 december 2017 door Luna van Vleuten

The Keys waren voor mij zeker één van de hoogtepunten van onze Florida reis. Het begon al met de reis ernaartoe; we reden namelijk via de Everglades, wat al een heel indrukwekkend gebied van Florida is, richting The Keys. Je merkt het ook meteen wanneer je The Keys komt binnenrijden. Je rijdt namelijk over één lange weg, die eigenlijk een brug is, langs en door honderden eilanden en eilandjes. Het uitzicht vanaf die brug geeft een gevoel van vrijheid. En er is geen beter gevoel op vakantie dan vrijheid!


We verbleven op Duck Key, één van de 1700(!) Keys eilanden. Het gehele eilandje wordt in feite omvat door een resort. Het Hawks Cay Resort had een ideale ligging. Het lag ongeveer op de helft van de reeks Keys eilanden, zodat je vanaf het resort elke kant op kon gaan zonder een lange reis te hoeven maken. Het resort was een rustige plek, waar je privacy kon opzoeken als je daar aan toe was. Ook waren er veel faciliteiten, zoals een gym, een spa, genoeg barretjes en er waren zelfs twee dolfijnen die eigendom zijn van het resort en rondzwemmen in een naastgelegen lagune.


We zijn een dag naar het meest zuidelijke eiland gereden: Key West. Er zijn daar iets meer toeristen, dus als je na alle rust weer even wat meer de drukte op wilt zoeken, is dat de ultieme plek. Er zijn heel veel gezellige barretjes en restaurants. We hebben ook een prachtige zonsondergang gezien vanaf Mallory Square. Daar verzamelen zich veel mensen om de zonsondergang te bewonderen onder het genot van een drankje en muziek.

Een avond hebben we gegeten bij Morada Bay Beach Café; echt een magisch plekje. Het is een wit strand met een typisch Amerikaans huis en een heel goed visrestaurant. Eten met onze voeten in het zand tijdens het ‘golden hour’ maakte het tot een sprookje!


The Keys zijn een tropisch plaatje. Je kunt er haaien, schildpadden, dolfijnen en zeekoeien zien zwemmen in het wild. Er lopen hertjes langs de weg. Je hoeft je nooit zorgen te maken over het weer (behalve als Hurricane Irma langskomt…). En je kunt de mooiste koraalriffen zien tijdens het snorkelen. Er hangt een echte ‘island vibe’. Ik ga zeker terug!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook