Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Reizigers Interview: Thea en Rob

24 januari 2019 door Jeremy Metselaar

Autumn in Canada

Thea en Rob Bremer uit Castricum trokken afgelopen jaar door West-Canada. Die autorondreis is zo goed bevallen dat het stel bij thuiskomst meteen de Doets ReisGlossy bekeek voor de volgende trip!

 ,,We zijn echte natuurmensen en zoeken na aankomst het liefst meteen de natuur op. Op de onverharde zijweg naar het nationaal park kwamen we op dag twee, bij Canmore, al een bighorn sheep tegen”, aldus Thea. ,,Wat heeft Canada veel wildlife! In Banff National Park, bij het prachtige Lake Minnewanka, hebben we zoveel moois gezien. Onvergetelijk was het moment dat we, stilletjes, herten aan het fotograferen waren en er ineens een coyote achter ons liep. Kippenvel!”

Prachtig kleurenpalet
De reis van ruim drie weken is een aaneenschakeling van hoogtepunten, waarbij Thea een tekendagboek bijhoudt en Rob fotografeert. ,,We vonden Castle Mountain adembenemend: wat een indrukwekkend mooie berg. In september zijn de kleuren en uitzichten in dit gebied prachtig. We zagen blauwe luchten en naast groen is er veel geel in de natuur aanwezig door de droogte. Sommige bomen waren in september al verkleurd: dat geeft een prachtig kleurenpalet.”

Castle Mountain - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen
Castle Mountain

Ten-ee-ah Lodge
Niet alleen de natuur verwondert het duo ook de lodges zijn meer dan geslaagd. ,,Lake Emerald Lodge is een topaccommodatie, vanwege het uitzicht alleen al! Waar andere toeristen wanhopig probeerden dichter bij het meer te komen voor een goede foto, hadden wij privéuitzicht, en dat 24-7! Ten-Ee-Ah-Lodge bij Sproat Lake is, by far onze favoriet. Daar hebben we zo genoten van alle luxe en service. De Zwitserse eigenaren waren ontzettend aardig. De kamers zijn zeer luxe, ze schenken heerlijke wijn en willen alles voor je regelen: helemaal top. We stonden daar elke dag vroeg op om de kano, van de lodge, mee het water op te nemen. We zagen langs het meer veel vogels en prachtige zeearenden vliegen.”

Moraine Lake Lodge - Canada - Doets Reizen
Moraine Lake Lodge

Ten-ee-ah Lodge - British Columbia - Canada - Doets Reizen
Ten-ee-ah Lodge

Hogerop zoeken
,,Het was een bewuste keuze om in het najaar naar Canada te gaan, dan is de temperatuur overal aangenaam en de natuur nog zo mooi. Doets Reizen heeft alles tot in de puntjes geregeld. Bij thuiskomst waren we erg enthousiast: we zij meteen op zoek gegaan naar de volgende reis. We willen het hogerop gaan zoeken in Alaska!”

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook