Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

​Skiën in Banff National Park

21 maart 2019 door Janette Krijgsman

Skiën in Banff National Park

Het skigebied in Banff National Park bestaat uit 3 skigebieden. The SkiBig3 bestaat uit Lake Louise Ski Resort, Banff Sunshine en Mt Norquay. Ik heb tijdens een zeer korte, maar geweldige reis in alle drie de skigebieden mogen skiën.

Met Air Canada zijn we met een overstap in Toronto naar Calgary gevlogen. Daar aangekomen in de luxe Banff Airporter transfer gestapt. Deze zette ons voor de deur van ons hotel af.

De eerste dag was het skigebied Lake Louise Ski Resort aan de beurt. Na ongeveer 40 minuten rijden met de gratis ski shuttle kwamen we in dit geweldig skigebied aan. Onze ski spullen opgehaald in de rental shop en klaar voor de eerste afdalingen.

Lake Louise - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Lake Louise Ski Resort is een skigebied van ongeveer 4200 hectare groot. Er is één gondel, The Grizzly Express en verder zijn er stoeltjes liften. Vanuit elke lift zijn er verschillende afdalingen mogelijk voor de beginner, de gemiddelde, de gevorderde en de experts. Zolang je maar blijft in het aangegeven skigebied mag er overal geskied worden. Overal zijn de uitzichten adembenemend over dit ski gebied  Wanneer je met de 6 persoons de Top of the World Express naar de top gaat, heb je daar een geweldig uitzicht op de omgeving, maar ook op het bekende Lake Louise dat in de winter natuurlijk bedekt is met ijs en sneeuw. Vanaf dit punt zijn er verschillende afdalingsmogelijkheden. Je kunt de Front Side pakken die weer naar de Base lijdt maar voor de vergevorderde en experts skiërs raad ik aan om eens de double black afdalingen bij de Back Bowls te bekijken.

Lake Louise - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

In dit skiresort zijn er gratis tours te maken met de ‘Ski Friends’. Dagelijks om 10.00 uur en 13.15 uur. Zij nemen je mee de berg op en  geven je advies over de lifts en afdalingen.

Op de berg zijn er 2 mogelijkheden om wat te eten en te drinken. De Whitehorn Lodge is absoluut een aanrader. Verder zijn er verschillende restaurants in de Base Area. The Northface Bistro is het restaurant waar ik gelucht heb. Hier is een buffet naar keuze. Ben je van de pasta dan zou ik aanraden om je eigen pasta vers te laten klaarmaken bij de Pasta Bar.

Door  deze lunch weer volop energie om de pistes van dit ski resort af te gaan. Na een middag skiën pak je weer de ski shuttle bus terug naar het hotel.

’s Avonds heerlijk gegeten bij the Maple Leaf Restaurant. Een goed restaurant waar de steaks een aanrader zijn.

De volgende dag werden we weer voor ons hotel opgepikt door de ski shuttle om naar het Banff Sunshine skigebied te gaan. Dit skigebied ligt ongeveer 15 minuten rijden van Banff Village. Hier kan van begin november tot eind mei geskied worden. Banff Sunshine heeft daarmee het langste skiseizoen zonder gletsjers.

Banff National Park Winter - Alberta - Canada - Doets Reizen

Na het oppikken van onze skispullen moesten we eerst met een gondel van ongeveer 20 minuten van de Base naar de Village. The Village is waar het gebeurd. Hiervandaan vertrekken verschillende stoeltjesliften. Ook ligt hier het enige ski in en ski out hotel van omgeving Banff, the Sunshine Mountain Lodge.

Banff National Park Winter - Alberta - Canada - Doets Reizen

Eerst de Strawberry Express genomen. Daarna verschillende andere, maar deze morgen geëindigd in de enige verwarmde skilift van Canada, TeePee Town Luxury Express. Tijdens het skiën maar ook gedurende de tijd in de liften, genoten van de geweldige uitzichten in de Canadese Rockies.

De lunch at Chimeny Corner was voortreffelijk. Absoluut een aanrader.

Ook Banff Sunshine is een geweldig skigebied voor alle niveaus. Of je nu een gemiddelde of een experts skiër bent, genieten doe je sowieso! Door de waanzinnige uitzichten, maar ook het gezellige Sunshine Village vond ik dit een zeer geslaagde skidag!

Na terugkomst in ons hotel genoten de heerlijk hottub. Altijd erg prettig voor de spieren na het skiën.

’s Avonds heerlijk gedineerd in de Vermillion Room in het iconische Fairmont Banff Springs Hotel net buiten het dorp.

Helaas is onze 3e dag tevens onze laatste dag in dit geweldige ski gebied. Weer de gratis skishuttle gepakt naar Mt. Norquay. Vandaag maar ongeveer 5 minuten rijden met de shuttle Dit gebied is een wat kleiner skigebied dan de vorige twee. Het staat dan ook vooral bekend als familie vriendelijk. Maar desondanks voldoende uitdaging voor ook de gevorderden skiërs. Banff Gondola Winter - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Na de heerlijke lunch in Lone Pine de shuttle weer terug genomen naar Banff Village.

Alweer bijna onze laatste activiteit van deze reis is de Banff Gondola. Na ongeveer 10 minuten in de gondel kom je aan op de top en ben je inmiddels 700m in hoogte gestegen. Hierdoor heb je een adembenemend uitzicht over de Bow Valley. Overal heb de scherpe bergtoppen van Banff NP om je heen.

Banff National Park Winter - Alberta - Canada - Doets Reizen

Het is aan te raden om de volledige boardwalk te lopen om volop van de uitzichten te kunnen genieten. Hier ben je al met al 40 minuten mee bezig.

’s Avonds gebowld en genoten van bier en pizza in de High Rollers. Dit was de afsluiter van deze korte maar zeer indrukwekkende trip.

’s Morgens opgepikt door de shuttle van Banff Airporter naar de luchthaven. Helaas alweer naar huis. Had deze trip niet willen missen. Absoluut een aanrader om te gaan skien in Banff NP. Enorme brede en ruime pistes met veel rust en zeer goede sneeuwkwaliteit. Veelal met de welbekende poedersneeuw.

Banff National Park Winter - Alberta - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook