Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

​Skiën in Banff National Park

21 maart 2019 door Jesper Spierings

Je denkt er misschien niet snel aan, maar op wintersportvakantie naar Canada is een van de mogelijkheden. De rust, ruimte, de perfecte poedersneeuw en spectaculaire omgeving zorgen voor een skivakantie in de Canadese Rockies die je niet snel zult vergeten. Een van de mooie skigebieden in Canada is Banff National Park, die bestaat uit 3 skigebieden, ook wel de SkiBig3. Ga skiën in Lake Louise Ski Resort, Banff Sunshine en Mt Norquay. 

Wintersport - Banff -  Alberta - Canada - Doets Reizen  

Lake Louise Ski Resort

Lake Louise Ski Resort is een skigebied van ongeveer 4200 hectare groot. Je vindt hier een gondel, The Grizzly Express, en verder zijn er natuurlijk de stoeltjesliften. De liften brengen je naar afdalingen die geschikt zijn voor de beginnende skiër en de ervaren/gevorderde skiër. Tijdens de afdelingen heb je genoeg tijd om te genieten van de adembenemende uitzichten over het ski gebied. De skigebieden zijn namelijk erg breed en rustig, je staat dan ook niet snel in de weg. Wij raden het je aan om met de zespersoons lift naar de top van de Top of the World Express te gaan. Het uitzicht is fenomenaal, je kijkt uit over het bekende Lake Louise dat bedekt is met ijs en en sneeuw en vanaf dit punt zijn er verschillende afdalingsmogelijkheden. Weet je niet waar je moet beginnen? In Lake Louise Ski Resort zijn er gratis tours te maken met de 'Ski Frikends'. Dagelijks om om 10:00 en 13:15 (check voor de zekerheid de tijden). Zij nemen je mee de berg op en geven je advies over de lifts en afdalingen. 

Wintersport - Banff -  Alberta - Canada - Doets Reizen

Banff Sunshine skigebied

Op ongeveer 15 minuten rijden van Banff Village ligt het skigebied Banff Sunshine. Van begin november tot eind mei kunnen de skiërs en snowboarders hier hun hart ophalen. Banff Sunshine heeft daarmee het langste skiseizoen zonder gletsjers. Pak de gondel van ongeveer 20 minuten en deze brengt je van de 'Base' naar 'The Village'. Vanaf dit punt vertrekken de stoeltjesliften. Ook ligt hier het enige ski in ski out hotel in de omgeving van Banff: The Sunshine Mountain Lodge. In het skigebied van Banff Sunshine kun je ook weer volop genieten van de prachtige uitzichten vanuit de lift of wanneer je op de latten staat. Sluit de dag af in het gezellige Sunshine Village met een drankje en een hapje. 

Skiën in Mt. Norquay

Mt. Norquay is een wat kleiner skigebied dan Banff Sunshine en Lake Louise Ski Resort. Het staat bekend als een familie vriendelijk, maar desondanks is er voldoende uitdaging voor de gevorderden skiërs. Daarnaast ligt het maar op ongeveer 5 minuten rijden met de shuttle bus van Banff vandaan. Wanneer je een ski pas hebt van de drie skigebieden kan je gratis gebruik maken van de shuttle bus. 

Wintersport - Banff -  Alberta - Canada - Doets Reizen

Winterexcursies in Banff

Bij een bezoek aan Banff in de winter wordt er echt niet van je verwacht dat je alleen maar gaat skiën. Leer de omgeving kennen en onderneem een aantal gave excursies. 

Wintersport - Banff - Lake Louise - Alberta - Canada - Doets Reizen  

Banff Gondola

De Banff Gondola is een gondel waarbij je in ongeveer 10 minuten 700 meter in hoogte bent gestegen. Je hebt een adembenemend uitzicht over de Bow Valley. Loop over de volledige boardwalk om volop van het uitzicht te genieten. Ga je alleen voor het uitzicht naar boven? Dan ben je ongeveer 40 minuten bezig. Om nog even langer te genieten van de scherpe bergtoppen kan je ook in het restaurant gaan eten. 

Wintersport - Heliskiën - Banff - Lake Louise - Alberta - Canada - Doets Reizen

Heliskiën in Banff 

Ben jij een ervaren skiër of snowboarder? Dan is deze excursie echt iets voor jou! In Alberta is heliskiën verboden, maar vanuit Banff kan je een dagtocht naar Panorama in British Columbia maken. Afhankelijk van het pakket wordt 3 of 5 keer per helikopter gedropt en vanuit dat punt daal je met een ervaren gids naar beneden af. Een unieke ervaring in de Canadese bergen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook