Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Telegraph Cove is magisch!

17 juni 2024 door Rachel van der Linden

Authentiek dorpje

Vandaag staat Telegraph Cove op de planning. We gaan een lange, maar hele mooie reisdag tegemoet. Van tevoren heb ik gelezen dat Telegraph Cove een kleine gemeenschap is, maar hoe klein op zichzelf ook: onder Canadezen is het dorpje wereldberoemd. Het staat bekend als het authentieke Canadese dorpje op houten palen. Van foto’s weet ik dat alle cabins verschillende kleuren hebben en dat ze cirkelen rondom de haven. Je kunt er verschillende excursies doen en je bent dan echt middenin het berengebied. Uit onze reviews komt Telegraph Cove geregeld naar voren als het hoogtepunt van de reis. En nu is het zover dat ook wij dit hoogtepunt, Telegraph Cove, gaan ontdekken!

Oh ja voordat we verder gaan: hoeveel inwoners denk je dat Telegraph Cove heeft? 

Telegraph Cove Resort - Telegraph Cove - Vancouver Island - British Columbia - Canada -Doets Reizen

“Snelweg vermijden”

Na een prachtige reis kwamen we rond vijf uur ’s avonds aan in Telegraph Cove. We hadden er wel langer over gedaan dan Google Maps als snelste route aangaf. Dat komt zo: ik vind het leuk om op je navigatie de functie “snelweg vermijden” aan te zetten. Op die manier zie je veel meer van de omgeving. Omdat ik die functie had ingeschakeld, reden we langs het strand naar Campbell River. Vanaf Campbell River gaat er maar één weg naar Telegraph Cove en daar merk je dan ook direct dat je richting dunner bevolkt gebied rijdt. Er staan zelfs borden langs de weg dat je in wildlife-gebied bent en dat de wilde dieren zomaar kunnen oversteken. Spannend! Misschien zien we een beer!

Oh nee! Het regent…

Toen we aankwamen in Telegraph Cove regende het. Normaal vind ik regen verschrikkelijk. Maar de regen in Telegraph Cove bracht iets magisch met zich mee. De grijze lucht zorgde ervoor dat het groen van de bomen (of beter: het regenwoud) werd versterkt. De rode, gele en blauwe kleuren van de cabins sprongen als het ware naar voren. Het was prachtig om te zien. Terwijl onze ogen werden verwend door deze prachtige kleurensamenstelling hoorden we de regen zachtjes druppelen, zowel op het wateroppervlak in de haven als op de houten promenade. Wat een heerlijk geluid zo middenin de natuur. Hier kom je echt tot rust!

Telegraph Cove Resort - Telegraph Cove - Vancouver Island - British Columbia - Canada -Doets Reizen

Keep bears in the bush

We verbleven bij Telegraph Cove Resort in de lodge. De kamers liggen achteraan in het dorpje, boven op een heuvel met uitzicht op de haven. Bij de receptie worden we er nog eens op gewezen dat we in een berengebied zitten. Een eerste rondje lopend over het resort, krijgen we nog maar eens goed bevestigd dat wij inderdaad in een berengebied zijn. Op meerdere plekken kom je bordjes tegen die aangeven dat hier wilde beren leven (zie onderstaande foto). Op zich komt dat goed uit! Want morgenochtend staan we vroeg op en gaan we op Grizzly Tour, even verderop in Port McNeill

Telegraph Cove Resort - Telegraph Cove - Vancouver Island - British Columbia - Canada -Doets Reizen

Korte beschrijving van het resort

Telegraph Cove Resort bestaat uit een lodge, dockside suites, campground en een aantal cabins, met in het midden de haven. Elke cabin heeft zijn eigen nummer en verschilt van grootte, indeling en kleur aan de buitenkant. Omdat elke cabin weer anders is voelt het resort aan als een echt dorp. Als je goed oplet zie je bij elke cabin een bordje met daarop de historie van diezelfde cabin. Daarnaast is er een restaurant, een pub en een Whale Interpretive Centre. Verder is het goed om te weten dat de grizzly tours van TideRip Tours vertrekken vanuit Telegraph Cove Resort zèlf. Ontzettend handig! Zeker als je er met een camper verblijft. Je kunt dan in de ochtend zowat vanuit je bed de boot op.

Heerlijk, eenvoudig eten

We sloten de prachtige dag af in het restaurant van het resort. Heerlijk, eenvoudig eten met genoeg keuze uit vis en vlees. Hoewel je in een haven eigenlijk verse vis hoort te eten, gingen we allebei voor de garlic shrimps with roasted potatoes. We maakten die keuze eigenlijk om de beren een beetje op een afstandje te houden. 

Onvergetelijke herinnering

Tijdens het eten hoorde wij van verschillende toeristen dat ze hier met hun boot naartoe zijn gegaan; ze vinden Telegraph Cove de ideale plek om vervolgens met hun boot dag tripjes te maken. Sommige gaan hier zelfs alleen heen om te vissen. Fijn om te horen dat Telegraph Cove nog dezelfde aantrekkingskracht heeft als toen het resort werd geopend! Maar ja, met zo’n authentiek en uniek resort, middenin de natuur, hoeft dat niet te verbazen. Jammer dat we door ons strakke reisschema maar één nacht konden blijven. Gelukkig is de herinnering onvergetelijk.

Terugkomend op de vraag hoeveel inwoners Telegraph Cove heeft. Dat zijn er slechts 20!

Telegraph Cove Resort - Telegraph Cove - Vancouver Island - British Columbia - Canada -Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook