Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5 excursies in West Canada

9 november 2023 door Lieke Zuurbier

1. Diep het park in… (mijn favoriete excursie)

Graag neem ik jullie mee naar mijn Top-5 excursies die ik tijdens mijn reis door West Canada heb mogen ervaren. Om gelijk met de deur in huis te vallen: mijn favoriete excursie is de Rainbow Falls tour in Wells Gray Provincial Park. Het is een onvergetelijke dag-tour waarbij je langs prachtige watervallen vaart, mooie wandelingen maakt en uiteindelijk ook naar de Rainbow Falls kanoot. Deze excursie brengt je dieper het park in dan te voet of per auto ooit zal kunnen. Dat maakt het tot een zeldzaam mooie ervaring! Bovendien is deze excursie geschikt voor jong en oud.

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

2. Wandelbruggen met schitterende uitzichten…

Op de tweede plek staat de excursie in de Goldon Sky Bridge. Dit is een door bruggen beroemd geworden park in het plaatsje Golden, waar je verschillende activiteiten kunt doen. De basis van het park bestaat uit een wandelroute van ongeveer 3 kilometer. Op die route loop je twee keer over een wandelbrug. Op deze wandelbruggen heb je schitterende uitzichten en kun je prachtige plaatjes schieten. Ook beschikt het park over meerdere speeltuinen, waardoor het een echte aanrader is als je met kleinere kinderen op stap bent!

Goldon Sky Bridge Park – Yoho National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

3. Orka’s en walvissen zien! … (voor liefhebbers van het zeeleven)

De excursie die ik ook super tof vond – en op de derde plek staat – is de Orka Adventure Whale Watch per Zodiac. Tijdens deze boottour ga je met een gids het water op om orka’s en walvissen te spotten. Ik had gelukkig een extreem gemotiveerde gids die met veel passie over het gebied sprak. Hij raakte niet uitgepraat over de bijzonderheden en de dieren die hier voorkomen (ik ben van nature leergierig en vind dat fantastisch). Tijdens de tour heb ik ook zelf twee families met orka’s en een bultrug walvis mogen spotten. Alle reden dus om dankbaar te zijn! 

Orka Adventure Whale Watch per Zodiac – victoria - Vancouver Island – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

4. Indrukwekkende gondel die je tot op grote hoogte brengt… 

Net zo goed een ‘must’ als de andere excursies is Jasper Sky tram. Tijdens deze excursie stap je met meerdere mensen tegelijk in een gondel die je rechtsreeks naar de top van de berg (Whistlers Mountain) leidt. Bovenaan kun je verschillende wandelingen maken en helemaal zelf kiezen hoe laat je weer terug naar beneden wilt. Tip: neem in ieder geval genoeg tijd om van de verbluffende uitzichten te genieten!

Jasper Skytram – Jasper National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

5. Grijze walvissen en veel meer…

Tijdens de Tofino Whalewatch per Zodiac excursie vaar je het Pacific Wild National Park in. Daarbij is de kans groot dat je grijze walvissen tegenkomt. Ook is Pacific Wild een gebied met prachtige natuur en als zodanig een interessante optie voor de komende zomervakantie. Sowieso zullen er interessante dieren te bewonderen zijn.   

Tofino Whalewatch per Zodiac – victoria - Vancouver Island – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook