Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5 musea in Philadelphia

28 december 2018 door Sabine van der Kolff

Philadelphia wordt vaak vergeten tijdens een vakantie of stedentrip naar Amerika, maar juist in deze stad voel je de geschiedenis van Amerika. Philadelphia de stad van de onafhankelijkheid. In het midden van de achttiende eeuw werd Philadelphia een centrale plek voor kolonisten die streefden naar meer vrijheid. Symbolisch voor die strijd is Independence Hall, het gebouw aan Chestnut Street waar in 1776 de door Thomas Jefferson geschreven Declaration of Independence werd ondertekend.

Om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Amerika hebben wij hier onze top 5 musea van Philadelphia geselecteerd: 

1. The Barnes Foundation in Philadelphia

The Barnes Foundation is een kunstmuseum met zo'n 2500 kunstwerken van onder andere: Renoir, Picasso, van Gogh, Gauguin etc. De prachtige kunstwerken hangen op kleur en grootte. Per dag mogen er maximaal 400 bezoekers naar binnen, we raden het je dus aan om tijdig een reservering te maken. 

Barnes Foundation - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

2. Philadelphia Museum of Art in Philadelphia

Het Philadelphia Museum of Art is een van de grootste kunstmusea van de Verenigde Staten. Het gebouw bestaat uit drie aan elkaar verbonden Griekse tempels, geïnspireerd door de tempels uit Griekenland. Het museum heeft indrukwekkende collecties van de Renaissance, Impressionistische en Moderne kunst.

Philadelphia Museum of Art - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

3. Rodin Museum in Philadephia

Hier is de grootste collectie aan werken van Rodin aanwezig buiten Frankrijk. Je kunt hier een van de meest bekende werken van Rodin bewonderen, "de Denker", deze is te vinden in de prachtige beeldentuin die onderdeel is van het Rodin Museum. 

Rodin Museum - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

4. Bezoek de Independence Hall in Philadelphia

In de Independence Hall in Philadelphia werd op 4 juli 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring aangenomen. Het ligt in het Independence National Historical Park en de Liberty Bell is tegenover de Indepence Hall gelegen. Deze Bell stond bekend als de "Independence Bell". Deze belangrijke zaken hebben de fundering gelegd aan het Moderne Amerika.

Liberty Bell - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

5. Easten State Penitentiary

De Easten State Penitentiary is iets heel anders dan een museum met schilderijen of beelden. Dit is een voormalig gevangenis. De nadruk in deze gevangenis was het heropvoeden van de gevangenen i.p.v. het straffen van de gevangenen. Maffiabaas Al Capone is een van de bekendste gevangenen die hier gezeten heeft.

Eastern State Penintentiary - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Dit is uiteraard maar een hele kleine greep uit de vele musea mogelijkheden die Philadelphia biedt. Er zijn zoveel bijzondere musea te bezichtigen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook