Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Top 5 musea in Philadelphia

28 december 2018 door Sandy Reynhout

Philadelphia de stad van de onafhankelijkheid. In het midden van de achttiende eeuw werd Philadelphia een centrale plek voor kolonisten die streefden naar meer vrijheid. Symbolisch voor die strijd is Independence Hall, het gebouw aan Chestnut Street waar in 1776 de door Thomas Jefferson geschreven Declaration of Independence werd ondertekend.

Top 5 musea in Philadelphia:

the Barnes Foundation :

Dit is een kunstmuseum met so'n 2500 kunstwerken van o.a. Renoir, Picasso, van Gogh, Gauguin etc. De werken hangen op kleur en grootte. Per dag mogen er maximaal 400 bezoekers naar binnen dus reserveren is hier wel gewenst!

Barnes Foundation - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Philadelphia Museum of Art

Dit is een van de grootste kunstmusea van de Verenigde Staten! Het gebouw bestaat uit 3 aan elkaar verbonden Griekse tempels, geinspireerd door de tempels uit Griekenland. Het museum heeft indrukwekkende collecties van de Renaissance, Impressionistische en Moderne kunst.

Philadelphia Museum of Art - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Rodin Museum

Hier is de grootste collectie aan werken van Rodin aanwezig buiten Frankrijk. Je kunt hier een van de meest bekende werken van Rodin bewonderen, "de Denker", deze is te vinden in de mooie beeldentuin die dit museum heeft.

Rodin Museum - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Independence Hall 

In dit gebouw werd op 4 juli 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring aangenomen. Het ligt in het Independence National Historical Park en de Liberty Bell is tegenover de Indepence hall gelegen. Deze Bell stond bekend als de "Independence Bell". Deze belangrijke zaken hebben de fundering gelegd aan het Moderne Amerika.

Liberty Bell - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

Easten State Penitentiary

DIt is iets heel anders dan een museum met schilderijen of beelden. Dit is een voormalig gevangenis. De nadruk in deze gevangenis was het heropvoeden van de gevangenen i.p.v. het straffen van de gevangenen. Maffiabaas Al Capone is een van de bekendste gevangenen die hier gezeten heeft.

Eastern State Penintentiary - Philadelphia - Pennsylvania - Amerika - Doets Reizen

DIt is uiteraard maar een hele kleine greep uit de vele musea mogelijkheden die Philadelphia biedt. Er zijn zoveel bijzondere musea te bezichtigen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook