Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

5 dingen die je in Parijs gedaan moet hebben

12 oktober 2020 door Kim Otter

Mijn top 5 in Parijs

Wanneer je naar Parijs afreist wil je graag natuurlijk de mooiste plekken en de grootste trekpleisters bekijken. Dit is uiteraard in ieders optiek anders maar hierbij delen wij graag wat wij als Doets Reizen must do’s vinden voor een bezoek aan Parijs. 

1. Parijs niet compleet zonder de Eiffeltoren

Als je aan Parijs denkt zal je al snel de Eiffeltoren voor je zien. Dit is het bekendste monument en direct ook het symbool van Parijs. Het is dan ook absoluut aan te raden om een bezoek te brengen aan dit prachtige monument. Het is een magisch moment om via Champ-de-Mars park naar de 324 meter hoge toren toe te wandelen en deze vanaf een afstandje te aanschouwen. Het is niet alleen een monument om te bezoeken maar ook kan de toren doormiddel van een lift bezocht worden. Hierbij vindt je op de eerste verdieping een glazen vloer waarbij je een duizelingwekkend zicht hebt naar beneden. Wil je het bezoek naar Parijs en de Eiffeltoren nog specialer maken reserveer dan een tafeltje in het restaurant dat gelegen is op de tweede verdieping. Dit met een Michelinster bekroonde restaurant staat garant voor een romantisch diner met de mooiste uitzichten over Parijs. Wil je de Eiffeltoren eens anders bewonderen is het een absolute aanrader om niet overdag maar juist in de avond deze trekpleister te bezoeken. De Eiffeltoren wordt namelijk om tien uur in de avond volledig verlicht door duizenden lampjes en lichtstralen. Deze lampjes zorgen voor een glinsterend effect en een gegarandeerd WOW-effect.

Eiffeltoren in Parijs - Vakantie Frankrijk - Doets Reizen

2. Bezoek aan de schilderachtige wijk Montmarte

Een bezoek aan Montmarte mag ook zeker niet ontbreken aan een bezoek aan Parijs. Deze nu bekende wijk was vroeger een los staand dorp maar is door de gebiedsuitbreiding toegevoegd aan Parijs. Ondanks dat deze wijk nu onderdeel is van de grote stad Parijs is het zijn dorpse karakter nog niet verloren. Deze wijk is gebouwd op een heuvel van 130 meter hoogte waardoor het ook boven de omliggende wijken uittorent. 
De wijk Montmarte kenmerkt zich door vele smalle straatjes, schilderachtige pleinen en vele kunstenaars die op straat aan het werk zijn. Dit geeft dan ook een zeer gezellige en gemoedelijke sfeer in de wijk. Het is dan ook niet gek dat grote namen in de schilderswereld in deze wijk gewoond en geleefd hebben, hierbij kun je onder andere denken Van Gogh maar ook bijvoorbeeld Picasso. Niet alleen de smalle straatjes van Montmarte en de gezellige pleinen maken de wijk de moeite waard om te bezoeken, maar in deze wijk zijn ook enkele grote highlights van Parijs terug te vinden. Bijvoorbeeld de Sacré-Coeur, gelegen op de top van de heuvel van Montmarte is een indrukwekkende basiliek die te bereiken is door een trap te beklimmen met circa 200 treden of door een ritje met de kabelbaan te maken. De klim wordt daarna direct beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. 

3. Shoppen in het indrukwekkende Galeries Lafayette

Wanneer je een bezoek brengt aan Parijs denk je wellicht ook aan shoppen. Uiteraard kan dit gedaan worden bij een van de luxe ingerichte merk winkels aan de Champs-Élysées, echter kan je ook genieten van een van de meeste indrukwekkende winkelcentra in Parijs. Het is mogelijk om de laatste trends in de mode te shoppen in dit winkelcentrum, echter kom je in de Galeries Lafayette vooral voor de prachtige Art-Deco stijl waarin dit pand is gebouwd. Laat je verbazen door de indrukwekkende koepel die het dak van het gebouw vormen. Deze koepel is voorzien van een geweldig glas in lood en zorgt voor een zeer weeldering winkelcentrum. In de winter is dit winkelcentrum ook zeer beroemd om de veel kerst versiering die hier wordt opgehangen. Niet alleen de koepel is zeer imposant maar ook het dakterras is een fantastische stop. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over Parijs onder het genot van een hapje en een drankje in het restaurant. Daarnaast is er ook een deel van het dakterras gratis toegankelijk waar je kan genieten van de meest fotogenieke plaatjes van Parijs. 

Galeries Lafayette - Parijs - Frankrijk - Vakantie Frankrijk - Doets Reizen

4. Cultuur snuiven in Centre Pompidou 

Als liefhebber van kunst en cultuur kun je ook in Parijs je hart ophalen. Een van de meest bijzondere musea die Parijs reik is, is het Centre Pompidou. Het begint hier namelijk al met de buitenkant van het museum. De architecten hebben er namelijk voor gekozen om het museum binnenste buiten te keren en juist de buizen die normaal gesproken binnen de muren van het gebouw lopen te laten zien. Dit zorgt voor een zeer industriële en moderne uitstraling. Alle buizen hebben een andere kleur gekregen en deze kleuren staan allemaal voor een andere functie, bijvoorbeeld luchttoevoer, watertoevoer etc. Het Centre Pompidou is het thuis voor een van de grootste moderne kunst tentoonstellingen die regelmatig wisselen. Je kunt niet alleen genieten van prachtige schilderijen maar ook films, documentaires en beeldhouwwerken. Het is dan ook aan te raden om vooraf aan het bezoek van Centre Pompidou de app te downloaden. Hierop zijn verschillende audiotours en extra informatie over enkele werken terug te vinden. Ben je even klaar met het struinen langs de verschillende werken ga dan met de roltrap naar het dak van Centre Pompidou. Hierop is een heerlijk restaurant gelegen waar u onder het genot van een drankje alle kunst op zich kunt laten inwerken. Het uitzicht van het dakterras is zeker de moeite waard. Zo heb je vanaf het dak prachtige uitzichten op bijvoorbeeld de Eiffeltoren en de leukste wijken van Parijs. 

Centre Pompidou - Parijs - Frankrijk - Vakantie Frankrijk - Doets Reizen

5. Macarons eten bij Ladurée

Dit bekende koekje kennen we inmiddels allemaal en domineert het beeld in de etalages bij de meeste bakkers en patisserie zaakjes in Parijs. Het gekleurde koekje bestaande uit twee losse delen met de lekkerste vullingen kun je echter het beste in Parijs eten bij Patisserie Ladurée. Deze patisserie heeft door Parijs verspreid meerdere filialen waardoor er altijd een in de buurt is. Hier kun onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie in de traditionele tearoom genieten van de meest uit een lopende smaken. Ze hebben bij Ladurée te veel smaken om uit te kiezen en allemaal zijn ze even lekker en aantrekkelijk. Dit zorgt er dan ook voor dat er regelmatig een aardige wachtrij voor de deur van deze bekende patisserie ontstaat, maar het is het wachten absoluut waard. Als je bij deze patisserie binnenkomt zal het dan ook moeilijk zijn om van alle lekkere gebakjes en koekjes af te blijven. 

 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook