Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Top 5 plekken in Bretagne

20 oktober 2020 door Sabine van der Kolff

Een plek waar je ruige, granieten kusten, een groen binnenland, azuurblauwe zee, bossen, pittoreske havens en sfeervolle (bad)plaatsen vindt. Bretagne is een van de meest veelzijdige provincies van Frankrijk. Bretagne ontdek je tijdens een autovakantie Frankrijk als je de middeleeuwse steden bezoekt, het douane pad langs de ruige kusten bewandelt, vanaf het water de wonderschone kust bewondert en je onderdompelt in de verschillende natuurgebieden. 

Doets Reizen selecteert de top 5 must see bezienswaardigheden in Bretagne

Bezoek Rennes

Ooit vormde Rennes de omliggende steden een linie van forten die de streek bewaakten. Nu wordt het juist gezien als de toegangspoort van Bretagne. Naast dat het een prettige, gastvrije stad is, is het centrum gevuld met bezienswaardigheden. De stad is gevuld met monumentale Renaissance gebouwen , twee koninklijke pleinen met parlement en stadhuis, geplaveide straten vol geschiedenis, de Romaanse kathedraal, en oude vakwerkhuizen. 

Rennes Bretagne Doets Reizen credits to Tourisme Bretagne-ad6652_Noe C

De kusten van Bretagne

Uitgestrekte kustlijn langs een bijzonder landschap, dat omschrijft de kust van Bretagne. Bezoek de roze granietkust aan de Baai van Morlaix. Hier aan de noordkust van Bretagne heeft de granieten rotskust een bijzondere roze kleur. Deze rotskleur komt maar op 3 andere plekken ter wereld voor. Wandel langs de kust, ga het water op of loop diverse etappes van het douanepad wat de roze granietkust dwars doorkruist. Verder naar het oosten ondervindt je het enorme verschil tussen eb en vloed langs iconische plaatsen zoals Saint Malo en Mont Saint Michel en de prachtige baai van Saint -Brieuc. Ten westen van Bretagne vind je eilanden, stranden en kliffen. Bezoek hier de eilanden van Iroise Ouessant en Molene. 

Kustlijn Zuid Bretagne | Brittany Tourism | Frankrijk | Doets Reizen

De natuur in het hart van Bretagne

Naast kust en zee biedt het binnenland van Bretagne ook veel moois. Gevuld met glooiende valleien, rivieren en bossen is het de plek voor outdoor activiteiten, maar ook rust. De mooiste wandelingen maak je in het heuvelachtige gebied van La Faouët (ook bekend door zijn schitterende Gotische kapellen), in het landschap en bos van Heulgoat met de bekende rotsblokken zijn de geboorteplek van veel volkse verhalen en legendes en in de bijzondere omgeving van de Monts d’Arrée met de Roc ‘h Ruz als hoogte stop (385 meter).

Golf of Morbihan Bretagne Doets Reizen credits to Brittany Tourisme_BOURCIER Simon (5)

Cornuaille

Een van de westelijke delen van Bretagne die absoluut de moeite waard zijn is de streek Cornuaille. Hoofdstad van de streek is de plaats Quimper. Een middeleeuwse stad met historische straatjes vol vakwerkhuizen die leiden naar de beroemde gotische kathedraal. 
De kust van de streek is rotsachtig en bestaat uit schier- eilanden. De stranden zijn geliefd bij waterspotters en vogelliefhebbers. Ook bekende eilanden als Sein en de Archipe van Glenan vind je voor de kust.

De moerassen van Bretagne langs de Loire

Niet alleen granieten kusten, of glooiend binnenland, ook moerassen vind je in Bretagne. Een van Frankrijks langste rivieren, de Loire mondt uit in het zuid westen van Bretagne. Dit gebied wordt daarom ook Loire Océan genoemd. Een gebied bekend om de moerassen langs de Loire, maar ook om de mooie kust en de historische plaats Nantes. Bezoek hier de moerassen in de vallei van Redon per boot of tijdens een wandeling. De zoutpannen van Guérande, de mooie baai van La Baule. Een gebied waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook