Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5 scenic routes in the USA

10 oktober 2018 door Melvin Malepaard

Roadtrippen in de USA? In deze Top 5 tonen wij de meest bijzondere autoroutes van Amerika. Natuurlijk de wereldberoemde Route 66 maar ook minder bekende routes zoals de Apache Trail komen voor in deze Top 5. Fantastisch om over deze wegen te rijden tijdens jouw autovakantie door Amerika. 

Yosemite Valley - Yosemite National Park - Doets Reizen

Tioga Pass, California

Deze route loopt door het oostelijk deel van het Yosemite National Park. De weg ligt op ruim 3000 meter. De alpine bloemen weides, glaciale kobalt blauwe meertjes, granieten rotsformaties en ruigheid kenmerken deze prachtige route. Het fijne is dat je als Doets Reizen reiziger alle tijd hebt om deze ‘Pass’ te rijden omdat wij voor of na Death Valley een verblijf Mammoth Lakes inplannen. Geen gejakker maar genieten!

Apache Trail - Arizona - Doets Reizen

Apache Trail, Arizona

Een oude indianenroute van Tucson in zuid Arizona naar Scottsdale bij Phoenix. Een bijzondere, deels offroad, route door een landschap van reuze cactussen, Saguaro’s, zandkleurige bergen en verlaten goudmijnen. Een grappige legende is die van de ‘Lost Dutchmen Mine’. Een leuke stop is Tortilla Flat, een Western Saloon waar de wanden zijn bekleed met duizenden visite kaartjes. Tucson is overigens ook weer zo’n unieke Doets locatie die een stuk koeler is dan Scottsdale en zeer veel hoogtepunten kent. De route is goed begaanbaar voor ieder type auto.

Big Sur - Highway 1 - California - Amerika - Doets Reizen

Big Sur, California

Het mooiste stuk van de Pacific Highway # 1 ligt direct na Carmel bij Monterey. Als je deze route rijdt wil je genieten van de prachtige uitzichten op de kliffen, vuurtorens, stranden, watervalletjes en de Bixby Bridge. De Doets reizigers verblijven daarom altijd 1 of meer nachten in Monterey of Carmel om zo na de lunch te vertrekken en zonder mist te genieten van deze route. Tip van Jan: rij de route van noord naar zuid om zo gemakkelijk te kunnen stoppen bij de uitzichtpunten.

Natchez Trace Parkway, Mississippi, Alabama & Tennessee

Een bijzondere route tussen Natchez en grofweg Nashville loopt. Een route van bijna 750 km lang die al 10.000-en jaren wordt gebruikt door indianen, kolonisten, president kandidaten en reizigers. De route is vrij van reclame borden, je rijdt door de natuur van de Deep South. Langs de weg kun je nog sporen zien van de settlers die met huifkarren naar het westen trokken. Tupolo, geboorteplaats van Elvis en Koschiusco geboorte plaats van Oprah Winfrey zijn leuke stops onderweg.

Tucumcari - Route 66 - New Mexico - Doets Reizen

Route 66, Chicago naar Los Angeles

De ultieme droom van iedere Amerika reiziger. De route is bijna 4000 km en neemt circa 3 weken in beslag om de  historische punten van deze oude weg te bezoeken. Tip van Elske Doets: in New Mexico is de sfeer van oude motels, diners, tankstations, indianendorpjes en de ruimte in het rode Canyon landschap het meest inspirerend. Overigens zijn er de meeste hoogtepunten te zien in California, het laatste deel van de route. Tip van Doets Reizen: verblijf in Pirate Cove Resort (pag 79) in Needles California, achter het resort loopt een oud stuk Route 66 waar je nog op kunt rijden met je huurauto en camper.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook