Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

IJsberen spotten in Canada

20 april 2016 door Melvin Malepaard

Vergeet de dierentuin, want het zien van ijsberen in de vrije natuur is veel indrukwekkender. Churchill, een piepklein dorpje in Canada aan de Hudson Bay, is de ideale plek om dit avontuur aan te gaan. Niet alleen voor de ijsberen moet je op vakantie naar het noorden Canada. Ook het Noorderlicht is hier vaak goed zichtbaar.

Ervaar de magie van Churchill


Churchill is een klein stadje aan de Canadese Hudson Bay, bekend van hondenslederitten en het prachtige Noorderlicht, dat hier zo’n driehonderd nachten per jaar te zien is. Maar waarom je Churchill écht moet bezoeken, is een ontmoeting met het adembenemende wildlife dat er leeft. 

Polar Bears en Beluga Whales


Ieder jaar speelt zich in oktober en november langs de zuidwestkust van de Hudson Bay een bijzondere en fascinerende gebeurtenis in de natuur af. Groepen hongerige ijsberen (polar bears) verzamelen in deze periode voedsel langs de oevers van Churchill, wachtend tot het water bevriest en ze op zoek kunnen naar hun lievelingshapje: zeehonden. En jij hebt de kans deze prachtige dieren en hun jaarlijkse voedseltrek van heel dichtbij te bekijken door met een ‘Arctic Crawler’ op zoek te gaan naar deze imposante en nieuwsgierige ijsberen in hun eigen leefomgeving. Echt uniek! Ook in de zomermaanden kun je in Churchill terecht voor ongeëvenaarde wildlife excursies. In juli en augustus zwemmen de prachtige witte Beluga-walvissen in de Hudson Bay. Met een boot ga je de zee op om ze te zoeken, en ook snorkelen behoort tot de mogelijkheden. Twee fantastische belevenissen die garant staan voor een topplek op je lijstje mooiste reiservaringen ooit! 


Lazy Bear Lodge

Je zeer exclusieve reis begint in Winnipeg, waarna je op dag twee naar Churchill vliegt. Het dorp ligt zo afgelegen, dat het alleen per vliegtuig of trein te bereiken is. Dat is dus al een belevenis op zich! Je verblijft in Churchill in de sfeervolle Lazy Bear Lodge, die wordt gerund door de warme familie Stefansson. Doets Reizen werkt graag samen met de Lazy Bear Lodge, omdat persoonlijke aandacht bij hen hoog in het vaandel staat en ze alle excursies dus kleinschalig houden. Uiteraard staan er naast de wildlife-excursies een tour door Churchill en een hondenslederit op het programma. Op de voorlaatste dag vlieg je terug naar Winnipeg en brengt daar de laatste nacht van je reis door. Het Polar Bear-arrangement telt vijf nachten, waarvan je er dus drie in de Lazy Bear Lodge zult zijn. Het Beluga-arrangement duurt zes nachten. Ga dat beleven! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook