Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Must-do, een walvistocht in Canada

18 augustus 2016 door Elske Doets

Op zoek naar de walvissen tijdens jouw vakantie in Canada? Dan ben je op Vancouver Island aan het juiste adres! In de Clayoquot en Barkley Sounds worden de meeste Pacific Gray Whales gespot.

De grijze walvis migratie loopt van Baja California en Mexico tot aan de westkust van Vancouver Island. Van april tot november zijn er bijna 200 walvissen te vinden die hier komen door de aanwezigheid van voedsel. Humpback Whales laten zich ook graag zien van juni t/m september. Het decor om de walvissen heen bestaande uit fluweelgroene bergen, besneeuwde bergpieken en maanvormige stranden maken je Canada droom helemaal compleet. Stap aan boord van een van de twee verschillende boten en laat je meenemen op avontuur!

Whalewatching - Pacific Rim National Park - Vancouver Island - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Onderneem een walvistocht in West-Canada

Je kunt kiezen voor de cruiser, een normale boot, met diverse faciliteiten zoals een toilet aan boord. Ga je liever voor een avontuurlijke rit? Kies dan voor de zodiac boot. Het voordeel van een zodiac boot is dat er veel sneller kan worden ingespeeld op het zien van orka's. Zodiac boten zijn namelijk sneller en flexibeler dan de 'cruisers'. Let wel, om deze reden is een zodiac niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar, zwangere vrouwen en personen met rug- en nekklachten.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook