Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Zweden schaft alle reisrestricties af, ook voor reizigers zonder vaccinatie

9 februari 2022 door Doets Reizen

Zweden zonder vaccinatiebewijs

In Zweden heeft de regering alle reisrestricties opgeheven voor vakantiegangers uit de landen van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Nederlanders hoeven nu geen QR-code meer te tonen bij aankomst in Zweden. De Zweedse regering heeft besloten om niet meer te controleren op de EU-reispas.

Op reis naar Zweden: voor ongevaccineerden en gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie. 

Zweden heeft al de afgelopen twee jaar bijna altijd wat minder coronamaatregelen gehad dan de meeste andere Europese landen. Nu heeft Zweden dus ook besloten om alle coronamaatregelen op te heffen. In het kort komt dat neer op het opheffen van het mondkapjesadvies en de vervroegde sluitingstijden. Zweden is hiermee het eerste land in de EU dat geen EU-coronapas meer vereist voor inkomende reizigers.

De regering van Zweden vindt inreisbeperkingen niet meer “een proportionele maatregel”. In een verklaring wordt het volgende gezegd over de opheffing: “een grote opluchting voor veel reizigers, niet in de laatste plaats voor degenen die in de Scandinavische grensregio's wonen en werken. Het besluit van vandaag vermindert ook de last voor de Zweedse politie, die niet langer personeel hoeft te reserveren om COVID-19-certificaten aan de grens te controleren.”

Ook in Denemarken werd enige tijd geleden besloten om te stoppen met alle coronamaatregelen, maar daar is de EU-reispas voor inkomende reizigers nog wel van toepassing.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook