Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

​Veelzijdig Cape Cod

1 juli 2019 door Anne SLot

Veelzijdig Cape Cod

Cape Cod ligt ongeveer 1,5 uur (als het mee zit met het verkeer) rijden van Boston af. Onderweg kom je langs een van de meest historische plekken van Amerika, Plymouth. Hier meerde het bekende schip de Mayflower aan en stichtten de pelgrims een kolonie in de nieuwe wereld.

Cape Cod - Massachusetts - Doets Reizen

Op Cape Cod reis je langs kleine dorpjes met leuke art galleries, winkeltjes en restaurantjes. Neem een hotel midden op het schiereiland zodat je gemakkelijk alle richtingen in kunt rijden. Een bezoek aan het hippe stadje Provincetown, gelegen op het puntje van Cape Cod, mag niet ontbreken.

Ik vertel je graag meer over de veelzijdigheid van Cape Cod!

De bezienswaardigheden zijn op het schiereiland

De oostkant wordt gevormd door de uitgestrekte Cape Cod National Seashore; een gebied met een kustlijn van meer dan 64 kilometer lang. Je vindt hier een aaneenschakeling van ongerepte zandstranden, moerassen en poelen, die worden vergezeld van historische vuurtorens zoals het Nauset Lighthouse en sfeervolle kustplaatsjes. Je kunt hier optimaal zwemmen, wandelen en fietsen.

Cape Cod - Massachusetts - Doets Reizen

In Hyannis zelf kun je een bezoek brengen aan het John F. Kennedy Hyannis Museum en is het hier goed mogelijk om een middag te gaan shoppen! Vanuit Hyannis kun je ook met de ferry richting Martha’s Vineyard en Nantucket Island varen, maar mijn voorkeur gaat uit naar de ferry vanuit Woods Hole.

Cape Cod - Massachusetts - Doets Reizen

Falmouth was voor ons de bestemming op Cape Cod, erg fijn en centraal gelegen! Huur bijvoorbeeld een fiets en verken de prachtige Shining Sea Bikeway dat loopt tot aan het historische Nobska Point Lighthouse.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook