Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Wat moet je weten als je gaat camperen

1 juli 2019 door Kim Otter

Wat moet je weten als je gaat camperen

Een campervakantie is een vakantie voor de echte avonturier. Waarom zou je van hotel naar hotel verhuizen als je je huis ook telkens mee kunt nemen? De camper geeft een stukje vrijheid, omdat je alles telkens bij de hand hebt. Je verblijft midden in de natuur en het is veel spannender om met de camper op pad te gaan. De campings die wij aanbieden hebben goede uitrusting en WiFi. Op de meeste campings kun je gebruik maken van een wasmachine. Wanneer je muziek wilt luisteren in de camper, denk dan aan cd’s of een aux kabel voor je telefoon. Niet alle campers hebben een USB uitrusting en de Amerikaanse radio is ook niet altijd alles.

Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

Zorg dat alles goed opgeborgen zit en niet zomaar om kan vallen. Het kan voorkomen dat je een weg betreed die niet altijd even begaanbaar is als wat we in Nederland gewend zijn. Wanneer je de spullen niet goed opbergt kan het tijdens het rijden omvallen. Ook dien je de kastjes goed dicht te doen en de koelkast niet te zwaar gevuld. Ook bij de koelkast kan het bij een hobbelige off road weg openspringen en dan wil je niet dat je eieren over de vloer liggen.

Zorg dat je genoeg eten en drinken hebt. Wanneer je een keer pech hebt met de camper, heb je in ieder geval te eten en te drinken.

Neem zelf ook nog een handdoek mee voor de zekerheid. Van de meeste maatschappijen krijg je 2 handdoeken per persoon, maar soms is het ook fijn om nog een extra handdoek te hebben. Tevens raad ik een theedoek aan mee te nemen. In Canada en Amerika zijn de theedoeken niet altijd fijn om mee af te drogen.

Utah - Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

Zorg dat je altijd genoeg benzine in je auto hebt. Het kan wel eens voorkomen dat je een aantal kilometer geen tankstation tegen komt of dat er onverwachts werkzaamheden zijn, waardoor je in een lange file belandt. Je zit niet rustig wanneer je nog maar enkele kilometers hebt om te rijden met de resterende tank.

Cruise America - Camper huren Amerika -Camperreis - Doets Reizen

Het kan wel eens voorkomen dat de camping waar je op verblijft geen elektriciteit heeft. Niet erg want je kan prima zonder voor een paar dagen, maar wanneer je dit wel hebt is het zeker fijn. Ik zou een extra powerbank meenemen, voor wanneer dit voorkomt. Zo kun je benodigde spullen gewoon opladen.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook