Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Tips voor jouw camperreis

8 augustus 2017 door Marloes Sevenhuijs

Wanneer je voor het eerst met de camper op reis gaat is dit spannend, want we doen dit natuurlijk niet elke dag. Amerika en Canada zijn geweldig om per camper te ontdekken en daarom kiezen veel reizigers ervoor om een camper te huren. Het is fijn om voorbereid te zijn en daarom hebben wij een aantal tips voor je om optimaal te kunnen voorbereiden en te kunnen genieten van jouw rondreis door de USA of Canada. 

Camperreis tip 1

Stippel je route van de rondreis van tevoren uit. Zo weet je welke afstanden je per dag gaat afleggen en waar je onderweg langs komt. Je reist niet alleen om op de eindbestemming aan te komen, want ook onderweg kom je langs de mooie state parks of historische plaatsjes. Het is zonde als je daar geen tijd meer voor hebt. 

Camperreis tip 2

Boek campings vooraf. Veel reizigers willen de vrijheid behouden, maar deze vrijheid kan er ook voor zorgen dat je op een uur rijden van een nationaal park zit omdat de campings zijn volgeboekt. Boek de belangrijkste campings en in het hoogseizoen alle campings van te voren bij, dit zorgt voor meer rust en je ben verzekerd van een plek op de hotspot. 

Doets Reizen - Altijd op de eerste rij, Very VIP

Camperreis tip 3

Als je er toch voor kiest om te reizen op de bonnefooi door Amerika of Canada te reizen, installeer dan thuis de app 'Good Sam Camping' en vind duizenden campings. Van een eenvoudige camping tot campings die van alle gemakken zijn voorzien. Super handig, want het werkt ook zonder wifi. Ben je onderweg en heb je nog geen camping geboekt? Met deze app vind je alle dichtstbijzijnde campings! 

Camperreis tip 4

Plan geen lange reisdag op de ophaaldag van de camping. Het is niet mogelijk om te voorspellen hoe druk het bij de ophaal locatie is en wanneer je de camper hebt ontvangen wil je ook nog tijd hebben om de grote boodschappen in te slaan. Daar ben je gemakkelijk een uur aan kwijt. Houd er dan ook rekening mee dat je niet meer dan 150 mijl gaat rijden. 


Camperreis tip 5

Neem tijdens het parkeren de tijd en stap als bijrijder uit om de bestuurder te assisteren. Kijk hierbij niet alleen naar de zij - en achterkant of het wel past, maar kijk ook uit voor uitstekende takken. De meeste ongelukken gebeuren namelijk op de camping of de parkeerplaats. Vergeet niet dat je een cab-over boven je hoofd hebt dus als de voorbumper van de camper lijkt te passen, betekent het niet automatisch dat je cab-over er ook langs kan. Maar hey, you're on holiday, so what's the rush? 

Camperreis tip 6

Loop altijd een controle rondje om de camper als je klaar bent voor vertrek. Zijn alle slide-outs ingeklapt, is de waterleiding, elektriciteit, riolering afgekoppeld en zijn alle dakraampjes dicht? Dan ben je klaar voor vertrek. 

Het belangrijkste is om te genieten van jouw rondreis en de tijd te nemen voor alle hoogtepunten. Veel camper plezier!

Anderen bekeken ook