Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Bears & Aurora Arctic Adventure

1 Beoordeling
 • 7 dagen

Beleef bijzondere herfstkleuren, fantastische wilde dieren en een onvergetelijke ervaring in de Lazy Bear Lodge. Bij deze reis naar het historische Churchill kom je terecht in een kleurrijk avontuur en kun jij jezelf helemaal onderdompelen in de cultuur van Churchill. Afhankelijk van het weer heb je iedere avond in Churchill de mogelijkheid om het noorderlicht te bekijken. Zweef over de uitgestrekte toendra in een helikopter, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht over de kustlijn van Hudson Bay en Churchill. Daarnaast stap je aan boord van een 'Arctic Crawler' om op zoek te gaan naar wilde dieren. Wees dan ook niet verbaasd als je tijdens je reis oog-in-oog komt te staan met een van de vele ijsberen, elanden of vossen!

Deze zeer complete en exclusieve Doets Deep Desire reis begint in Winnipeg. Hiervandaan vlieg je op dag twee naar Churchill, een klein, maar verrassend stadje in het noorden van Manitoba. Churchill wordt door vele gezien als de ijsberenhoofdstad van de wereld. De komende drie nachten verblijf je in de sfeervolle en comfortabele Lazy Bear Lodge. Bij Lazy Bear Lodge houdt de spanning van het noordpoolgebied niet op als je terugkeert naar de Lodge. Dat komt doordat de Lodge zelf ook een authentiek noordelijk wonder is! De lodge is gelegen op een bijzondere locatie waar je helemaal tot jezelf, tot elkaar, maar ook tot de natuur en haar vele wilde dieren kunt komen! Het personeel van de Lazy Bear Lodge heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan en zij zijn dan ook ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Tijdens jouw verblijf in de Lazy Bear Lodge ga jij diverse avonturen tegemoet. Zo krijg je de kans om een ritje in het Noordelijke Boreale Woud te maken achter een opgewonden team van Huskies. Daarnaast proef je regelmatig lokale lekkernijen en stap je in een boot om op zoek te gaan naar ijsberen, beluga walvissen en ander zeeleven. Bovendien ervaar je de prachtige herfstkleuren in Churchill tijdens een begeleide wandeling door de stad en stap je in een helikopter voor een vlucht over de uitgestrekte toendra. Iedere avond is de kans heel groot dat jij het noorderlicht kan zien, aangezien deze zo'n 300 avonden per jaar zichtbaar is vanaf de Lazy Bear Lodge! Op de voorlaatste dag vlieg je terug naar Winnipeg om de laatste nacht van deze bijzondere reis door te brengen. Ondanks dat dit een korte reis betreft, zul je veel indrukwekkende momenten beleven. Wil je de reis verder uitbreiden met een extra bezoek aan Oost- of West-Canada? Onze reisspecialisten geven je graag advies over de mogelijkheden!


5.386,-
Vanafprijs p.p. i
 • Doets Deep Desires
 • Uniek verblijf in de Lazy Bear Lodge
 • Inclusief dagelijkse excursies
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Winnipeg

Vandaag gaat het grote avontuur beginnen en vlieg je naar Winnipeg, de hoofdstad van Manitoba. Deze stad kent een grote culturele diversiteit. In het centrum zijn veel musea te vinden en restaurants waar je heerlijk kunt eten. De meeste bezienswaardigheden in Winnipeg liggen op loopafstand. Je verblijft hier een nacht om vervolgens door te reizen naar de Lazy Bear Lodge

 • Overnachting:Winnipeg
Dag 2

Vlucht naar Churchill en aankomst Lazy Bear Lodge

Na je eerste overnachting in Winnipeg vlieg je door naar Churchill, een afgelegen en klein stadje in het noorden van Manitoba. Het voordeel hiervan is dat je even weg bent van de mensenmassa. 's Middags kom je aan in de Lazy Bear Lodge, een bijzondere lodge die gebouwd is van hout uit de natuur. Na een lunch in de lodge kan je deelnemen aan de eerste activiteit die deel uitmaakt van het programma. De activiteiten staan vast, maar de volgorde van uitvoering kan afwijken! Na het avondeten in de lodge krijg jij de kans om het magische noorderlicht van dichtbij te zien!

 • Overnachting:Churchill
Dag 3

Wildlife safari's vanaf de Lazy Bear Lodge

In de ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtje, waarna je jezelf klaar maakt voor je eerste expeditie! Vandaag ga je bijvoorbeeld per boot op zoek naar beluga walvissen en ander zeeleven. Doordat er zo'n 60.000 beluga walvissen in de Hudson Bay zwemmen, hoef je meestal niet lang te zoeken. Naast beluga walvissen is de kans vrij groot dat jij vandaag al ijsberen gaat zien. Bovendien krijg jij vandaag een rondleiding door Churchill Northern Studies Centre, die jou alles kunnen uitleggen over de onderzoeken die zij in Churchill uitvoeren.

 • Overnachting:Churchill
Dag 4

Arctic Crawler Adventure vanaf de Lazy Bear Lodge

Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Tijdens een dagvullende tour in een speciaal wintervoertuig rijdt je over het ijzige en ruige landschap. Je gaat op zoek naar prachtige ijsberen, terwijl jij jezelf op veilige hoogte en afstand bevind. De gids weet precies op welke plekken de ijsberen zich graag verzamelen. Als je geluk hebt komen de nieuwsgierige ijsberen richting het voertuig voor een persoonlijke ontmoeting. Naast ijsberen, kan je vandaag kennis maken met husky's, die jou meenemen voor een ritje op de husky slee. Verdere activiteiten die jij tijdens deze reis zult ondernemen zijn: een helikoptervlucht, cultureel erfgoed tour door Churchill en een creatieve workshop.

 • Overnachting:Churchill
Dag 5

Afscheid Lazy Bear Lodge en terugreis naar Winnipeg

Jammer genoeg is het vandaag tijd om afscheid te nemen van de Lazy Bear Lodge en Churchill. Per vliegtuig reis je terug naar Winnipeg. Je verblijft in een hotel vlakbij de luchthaven. Shuttle service van en naar het hotel is inbegrepen. Je kunt er voor kiezen om met de taxi of het openbaar vervoer nog richting het centrum van Winnipeg te reizen.

 • Overnachting:Winnipeg
Dag 6

Terugreis vanuit Winnipeg

Afhankelijk van je terugvlucht, heb je wellicht nog even tijd om het centrum van Winnipeg te bezoeken. Zorg er wel voor dat je op tijd aanwezig bent bij de luchthaven van Winnipeg voor check-in. De Colours & Lights Arctic Adventure reis heeft een korte reisduur. Je kunt er ook voor kiezen om je reis naar Canada uit te breiden met een bezoek aan Oost- of West-Canada. Onze reisspecialisten geven je graag meer advies hierover!

 • Overnachting:aan boord van het vliegtuig
Dag 7

Thuiskomst

Je komt thuis van een unieke en geslaagde reis, waarbij je ijsberen in de zomer hebt gezien. Bij het terugkijken van je fotoalbum blijkt dat je toch wel heel veel foto's gemaakt hebt. Wij hopen je snel weer van dienst te kunnen zijn bij Doets Reizen, zodat jij snel weer op onvergetelijk avontuur kan!

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 2 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 2 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 90,5%
Accommodaties 4,8%
Rondreis 4,7%

Bovenstaande berekening is op basis van 2 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Een reis om nooit meer te vergeten!

Siemons

De reis was fantastisch geregeld. Met kippenvel hebben wij gekeken naar het noorderlicht. Ook hadden wij het geluk dat wij diverse ijsberen tijdens onze reis gezien hebben. Deze reis vergeten wij nooit meer!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming 
 • 3 nachten in de Lazy Bear Lodge
 • 2 nachten in Winnipeg (1 aan het begin en 1 aan het einde van de reis)
 • Retourvlucht Winnipeg - Churchill (tijden worden bekend gemaakt na boeking)
 • Shuttle service in Winnipeg en Churchill v.v.
 • Heliktopter tour (ca. 1,5 uur)
 • Arctic Crawler excursie inclusief lunch, snacks en drankjes
 • Boot tour (ca. 2 uur)
 • Dog Mushing Experience (husky's)
 • Creatieve workshop (ca. 2 uur)
 • Cultural and Heritage Tour in Churchill en omgeving, inclusief Cape Merry en de Polar Bear Holding Facility (gemiddeld 2-3 uur)
 • Parks Canada presentatie
 • Churchill Northern Studies Centre rondleiding (ca. 2 uur)  
 • 5x ontbijt
 • 4x lunch en 3x diner in het Lazy Bear Café
 • Tour Guide
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens jouw verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven
 • Reserveringskosten €40,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier

Lazy Bear Lodge

Deze authentieke lodge in het centrum van Churchill bestaat voornamelijk uit hout. Het vriendelijke personeel is erg behulpzaam en zal er alles aan doen om uw verblijf in Churchill zo aangenaam mogelijk
te maken. Let wel: mede door de enorm afgelegen locatie en strenge weersinvloeden is de lodge gemaakt van hout uit de omgeving. Vandaar dat de lodge erg eenvoudig is.

 • 33 eenvoudige maar nette kamers met 2 tweepersoons bedden
 • Privé badkamer met bad/douche
 • Kabeltelevisie
 • Draadloos internet
 • Sfeervolle eetzaal met Canadees georiënteerde gerechten
 • Rookvrij hotel

Beschikbaarheid - exclusief!

Het aanbod in Churchill is beperkt. Daarom zijn deze reizen traditiegetrouw snel uitverkocht. Wacht daarom niet met boeken en beslis zo snel mogelijk. Wij geven graag advies over de uitbreidingsmogelijkheden rondom dit arrangement. Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Vertrekmogelijkheden 2023*

 • 27 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 30 augustus 2023 (Engelstalig)
 • 02 september 2023 (Engelstalig)
 • 05 september 2023 (Engelstalig)

* onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Afwijkende aanbetaling- en annuleringsvoorwaarden Lazy Bear Lodge

 • Naast de reguliere ANVR aanbetalingsvoorwaarden is er een extra aanbetaling nodig om je reservering in de Lazy Bear Lodge te kunnen garanderen. Het betreft een bedrag van € 2000,- per persoon. 
 • Naast de reguliere ANVR annuleringsvoorwaarden gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze reis: 
  • Annuleren tot 90 dagen voor vertrek is 50% van de totale reissom. 
  • Annuleren tussen 89 dagen en vertrekdatum is 100% van de totale reissom. 

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.


Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Bears & Aurora Arctic Adventure

7 dagen
Vanaf 5.386,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs