De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Camperreis Oost-Canada

2 Beoordelingen
 • 18 dagen

Maak een 18-daagse camperrondreis door het schitterende Oost Canada. De vliegreis, alle campingovernachtingen de camper en alle camperbenodigdheden zijn bij deze reis inbegrepen. De route is een prachtige combinatie van de natuur en de steden. Bezoek hoogtepunten in Oost Canada zoals de Niagara Falls, Algonquin Park, Montreal, Quebec City, de Saguenay Fjords en tal van andere natuurparken. Oost-Canada wordt soms vergeten, maar is echt prachtig!

18-daagse camperreis vanuit Toronto

In 18 dagen ga je heel wat zien en beleven in Oost Canada tijdens deze complete camperrondreis door Ontario en Quebec! Deze camperrondreis door Oost Canada is speciaal voor jou samengesteld en tot in de puntjes geregeld maar biedt daarnaast genoeg vrijheid om zelf je activiteiten te bepalen. De retourvliegreis, het verblijf in het centrum van Toronto, alle campingovernachtingen, de camper zelf en alle benodigde extra's zijn allemaal inbegrepen. Eenmaal op reis met de camper door Oost Canada ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. 

Luxe camper

De kwalitatief hoogwaardige Owasco RV camper is inbegrepen. Niet alleen de camper is inbegrepen, ook alle noodzakelijke en optionele extra's zijn opgenomen in deze pakketreis, zodat jij zorgeloos op reis gaat. 


 • Inclusief vlucht, camper en campings
 • Veel wildlife in Oost-Canada
 • Start en einde in Toronto
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Dag 1

Op naar Oost-Canada

Zowel de vliegreis, de camper en je verblijf in Toronto is direct inbegrepen. De eerste 3 nachten tijdens de camperreis verblijf je in het bruisende Toronto. Even bijkomen van de vliegreis en daarna de stad verkennen. Breng vandaag bijvoorbeeld al een bezoek aan de CN Tower.

 • Overnachting:Toronto
Dag 2

Toronto ontdekken

Op het eerste gezicht lijkt Toronto een vrij zakelijke stad, maar als je op zoek gaat naar de diversiteit van de wijken zie je hoe verrassend kleurrijk en gezellig Toronto is. Portugese Village, Greektown, Little Italy en Chinatown zijn heel karakteristiek. Daarnaast kun je het kasteel Casa Loma, Kensington Market en het Bata Shoe Museum bezoeken. Laatstgenoemde heeft een bijzondere collectie schoenen. Toronto is tevens een stad waar je naar hartenlust kunt winkelen, bijvoorbeeld in het Eaton Center of Underground City.

 • Overnachting:Toronto
Dag 3

Camper ophalen en richting de Niagara Falls

Vandaag haal je de camper op en gaat het avontuur beginnen. We starten meteen met een rit naar de Niagara Falls. Deze machtige watervallen vormen de grens tussen Canada en Amerika. Vandaag heb je al een drukke dag achter de rug. Wij raden je aan om langs een supermarkt te rijden en ervoor te zorgen dat de camper echt jouw huisje gaat worden. Op de camping kun je heerlijk genieten, want we hebben twee nachten voor je gereserveerd. Morgen kan je dan in alle rust naar de watervallen.

Dag 4

De watervallen: ontzettend indrukwekkend

Op naar de watervallen! Je bezoekt de Canadese kant, waar de mooiste uitzichtpunten te vinden zijn. Totaal zijn er 3 watervallen: de Horseshoe Falls, Bridal Falls en de Bridal Veil Falls. Naast het watergeweld zijn er ook casino's en speelhallen te vinden. Kortom, genoeg te doen op deze bijzondere plek in Canada.

Dag 5

Natuur en avontuur in: Algonquin Provincial Park

Vanuit de watervallen ga je echt de bossen in, en wel naar een het zeer bekende Algonquin Provincial Park. Hier heb je prachtige meren en beboste heuvels en heb je de kans om oog in oog te staan met elanden, beren, wolven en bevers. De ultieme outdoor bestemming en mag niet worden overgeslagen tijdens een reis door Oost Canada. Om optimaal te kunnen genieten van deze prachtige natuur, verblijf je hier 3 nachten.

 • Overnachting:Algonquin Provincial Park
Dag 6

De natuur van Algonquin Provincial Park

Vandaag is je eerste volle dag in Algonquin Provincial Park. Je kunt hier optioneel een kanotocht ondernemen. De enorme afmetingen van dit park is bijna niet te bevatten. Het meest bijzondere is misschien wel de roep van de Canadese Loon: een grote, zwarte fuut. De vaste bewoners van het park zijn elanden, die door het ondiepe water slobberen. Tijdens het kanoën kun je in Algonquin ook landschildpadden en beren tegenkomen.

 • Overnachting:Algonquin Provincial Park
Dag 7

Schilderachtige plaatjes tijdens het wandelen

Naast het kanoën is het ontdekken van het park te voet ook zeker een aanrader. Meerdere prachtige hikes/trails kunnen worden gedaan. De Hardwood Lookout Trail en de Track en Tower Trail zijn erg toegankelijk en bieden spectaculaire uitzichten op de vele meren. Zeker tijdens de Indian Summer leveren de oranje, gele, bruine, groene en rode bossen een schilderachtig plaatje op. Heb je in dit natuurgebied wel behoefte aan wat meer luxe? We kunnen uiteraard ook de campingovernachting voor je vervangen door een overnachting in één van onze mooie en kleinschalige resorts. Vraag onze medewerkers om advies.

 • Overnachting:Algonquin Provincial Park
Dag 8

Hoofdstad Ottawa

Dan door naar de stad Ottawa! Deze elegante stad heeft veel te bieden. Musea die je bezocht moet hebben zijn het Canadian Museum of History (interessante exposities over de Canadee geschiedenis), Royal Canadian Mint en Canadian War Museum. Maak een canalcruise over het Rideau Kanaal of bekijk de Changing of the Guards (juli en augustus) bij Parliament Hill. Hier verblijf je 2 nachten op een camping vlakbij de stad.

 • Overnachting:Ottawa
Dag 9

Raften over de machtige Ottawa River

Wist je dat je in Ottawa ook kunt raften? Jazker, Ottawa trotseer jij per raft, onder begeleiding van een gids, de 'woeste' Ottawa River. Ten noordwesten van de Canadese hoofdstad baant de machtige Ottawa River zich een weg door de Canadian Shield. Deze rivier vormde eeuwenlang een natuurlijke snelweg voor de First Nations en tijdens latere periodes ook een belangrijke route voor bonthandelaars en houthakkers. Deze activiteit is uitermate geschikt voor avonturiers die ervan houden om een kick te krijgen. In totaal duurt deze activiteit 6 uur.

Dag 10

Romantisch Quebec (City)

Quebec City doet Europees aan en wordt ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika genoemd. Het is de enige ommuurde stad in dit gedeelte van Noord-Amerika. Quebec City is gebouwd op een klif van 107 meter hoog: Cape Diamond, die over de St. Lawrence rivier uitkijkt. De stad dankt haar charme aan zowel de Fransen als de Engelsen. Een goed voorbeeld hiervan is De Citadel. Dit gigantische fort is voltooid in 1832 en staat op Cape Diamond. De Citadel is geheel gerestaureerd en bevat nu galeries, winkeltjes, pubs, restaurants en musea en is zeer gezellig.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 11

Quebec City: Een overzichtelijke stad

Een ander prachtig hoogtepunt in Quebec City is het Fairmont Chateau de Frontenac. Het plein voor het kasteel (tevens hotel!) biedt uitzicht over de St. Lawrence River en de Lower City. De Lower City kun je lopend of per kabelbaan bereiken. Quebec City is een stad die heel goed te voet te bezichtigen is: alles ligt is op loopafstand van elkaar. Een heerlijk stad lekker doorheen te struinen.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 12

Elegant Montreal

Vanuit Quebec City rij je door naar de vierde stad van je reis: Montreal. Hoge moderne torens afgewisseld met schattige straatjes. Het historische centrum oogt Europees terwijl dit harmonieus samengaat met moderne torengebouwen. Wie dol is op gezellige terrasjes, charmante boetiekjes en sfeervolle straatjes komt in Montreal aan zijn of haar trekken. Je kunt uren besteden aan mensen kijken vanaf één van de vele terrasjes. Old Montréal beschikt over veel bezienswaardige gebouwen. Wandel langs Basilique Notre-Dame, Pointé-a-Callière Archeologisch Museum, Hotel de Ville, Marché Bonsecours en Chateau Ramezay.

 • Overnachting:Montreal
Dag 13

Leuke wijken ontdekken

Waarschijnlijk heb je aan een middag Montreal niet genoeg, om deze reden heb je vandaag nog een volle dag. Alleen al voor de keren moet je in Montreal de tijd nemen. De stad beschikt over een bijzondere mix van kerken (meer dan 300!). Verder vind je de leuke wijken vooral in het Franse gedeelte: St. Laurent, St. Denis en Quartier Latin. Sfeervol en trendy! Old Montreal, met de Notre-Dame-de-Bon-Secours en de Sacre Coeur, mag je ook zeker niet overslaan. In de avonden lekker een terrasje pakken, het kan hier allemaal.

 • Overnachting:Montreal
Dag 14

Een fijne stop in Keene

Via de oevers van Lake Ontario rijd je naar het plaatsje Keene, waar een mooi RV Park ligt. Maak een stop bij Kingston om even te lunchen. Dit is een historisch plaatsje dat je niet mag overslaan! De camping is gelegen aan een meer. Je kunt gaan vissen, zwemmen of een boot huren. Het is een heerlijke plek om nog even te ontspannen!

 • Overnachting:Keene
Dag 15

Weer terug richting Toronto

Vandaag rij je vanuit Keene terug naar Toronto, waar deze mooie reis begon. Vlakbij Toronto hebben wij nog een campingovernachting geregeld zodat je gemakkelijk de camper de volgende dag op tijd kunt inleveren. De camping is gelegen naast de Nottawasaga River. Je verblijft deze laatste nacht dus nog lekker even in de natuur.

 • Overnachting:Toronto
Dag 16

De camper inleveren

Vandaag is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van je 'huisje op wielen'. Om ervoor te zorgen dat je niet hoeft te haasten voor je vlucht terug, hebben wij nog één hotelovernachting in een luchthavenhotel voor je geregeld. In overleg is het misschien ook mogelijk om een middagvlucht te nemen. Dan is de overnachting in het hotel niet nodig. Onze medewerkers geven je hier graag advies over.

 • Overnachting:Toronto
Dag 17

Inchecken voor thuisvlucht

Op eigen gelegenheid ga je vandaag naar de luchthaven. Hopelijk heb je genoten van een mooie reis waarin de steden werden afgewisseld met natuur. Oost-Canada zal jij in ieder geval niet snel vergeten!

Dag 18

Thuistkomst

Boordevol beelden en herinneringen aan de hoogtepunten op deze campingtrip Oost Canada. Een gebied waar ongerepte natuur samen gaat met prachtige, historische steden.

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.000 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 73,2%
Accommodaties 14,3%
Rondreis 12,5%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.000 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.528 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 15 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

1 keer de koffer uitpakken was heerlijk!

Jos uit Alkmaar

We hebben enorm genoten van onze camperreis door Oost Canada. We vonden het heerlijk om niet uit de koffer te hoeven leven. Ook de natuur heeft ons zeer positief verrast. Qua stad kan ik iedereen aanraden om Quebec City te bezoeken. We maakte deze reis in juli, dus hebben alle campings vooraf geboekt. Het uitzoeken van de leukste campings vonden we leuk en zorgde ervoor dat we al veel kennis hadden gekregen voordat we het vliegtuig in stapte. 

Goede camper!

Familie Wernik

We hebben een goede reis gehad! Met name de camper van Owasco vonden wij van goede kwaliteit en luxe. Dit maakte de reis nog specialer en hebben iedere avond genoten van ons huisje op wielen. De campings boekte we zelf via internet, wat prima ging. Fijn dat de rest van deze reis allemaal goed in orde was. Dank nogmaals Sabine voor het advies en het organiseren van onze camper vakantie.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 2 Hotelovernachtingen in het Chelsea Hotel in het centrum van Toronto voor het ophalen van de camper. 
 • 1 Hotelovernachting in het Sandman Signature Toronto Airport Hotel na het inleveren van de camper. 
 • 13 Huurnachten camper van Owasco RV, campertype C26 Blackbear (tot 4 personen) of C28-20 Moose (tot 6 personen) 
 • 2800 kilometer (1300 km pakket + 1500 km pakket) 
 • Preparation Fee 
 • Convenience kits 
 • 13 Campingovernachtingen
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de genoemde diensten van camperverhuurder. 
 • Toeristisch informatiepakket.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Transfer van het hotel in centrum Toronto naar het verhuurstation en ook van het verhuurstation naar het luchthavenhotel in Toronto. Het is wel mogelijk om transferservice via Owasco RV bij te boeken. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden. 
 • Als je kiest voor een ander campertype dan de standaard inbegrepen camper van Owasco RV, dan zijn de huurprijs van de andere camper en de eventuele meer- of minderkosten voor extra's zoals kilometerpakketten, uitrustingen, transfers, preparation fee e.d. nog niet inbegrepen bij de totaalprijs van deze reis. 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Pas voor toegang tot de National Parks. Een jaarpas kost ca. CA$70,- per volwassene en ca. CA$35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$140,- en deze is geldig voor 7 personen in 1 voertuig. Je kunt deze pas kopen bij het eerste National Park wat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Houdt er rekening mee dat de beschikbaarheid voor de zomermaanden (juli/augustus) beperkt is. Het kan zijn dat er een alternatief voertuig (van een andere maatschappij) wordt aangeboden welke een meerprijs heeft i.v.m. beperkte beschikbaarheid. 

Het verhuurstation van Owasco RV is gesloten op zondag, vandaar dat het niet mogelijk is om op vrijdag te vertrekken. Wanneer je erg graag op een vrijdag wilt vertrekken, zullen wij de mogelijkheden samen met je bekijken. Dit kan resulteren in de reis een dag langer of korter maken of een uitwijken naar een andere campermaatschappij welke wel op zondag geopend is.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Voor de camperreis  deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden ten opzichte van de ANVR voorwaarden. Deze voorwaarden zijn allemaal te vinden op bovengenoemde pagina. 

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Camperreis Oost-Canada

18 dagen