De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Coastal Loop Oost-Canada

1 Beoordeling
 • 23 dagen

Op een efficiënte manier kennis maken met de Atlantische kust van Canada? Dan is dit de reis van je dromen! Onaangetaste natuur, wildlife en de vriendelijke bevolking maken dit gedeelte van Canada tot een absolute topbestemming! Je reist in de goede volgorde langs de kustlijn zodat je nog mooier uitzicht hebt tijdens het rijden van de 'scenic routes'.

Een complete reis door Oost-Canada, waarbij je de prachtige kustlijnen verkent van Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en Quebec. Anders en verrassend zijn de kusten van New Brunswick en Quebec met het Gaspesie Peninsula. Rode rotsen, eilandjes met vogelkolonies, walvissen, nationale parken met indrukwekkende rots- en bergpartijen, schattige dorpjes met Quebecois of Acadian invloeden en Covered Bridges in New Brunswick; deze reis laat je het goede leven proeven waar dit deel van Canada zo geliefd om is. Je ziet de bijzondere mix van Canadese, Franse en New England-invloeden. In een efficiënt reistempo reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt en zie je hoe divers en afwisselend dit prachtige deel van Canada is. 

 • Relaxte reisafstanden
 • Bekende en minder bekende plekken
 • Droomreis voor liefhebbers van kust
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 4380 km
Dag 1

Heenreis naar Halifax

± 40 km

Vandaag vlieg je naar Halifax. Na het passeren van douane- en immigratie-autoriteiten haal je de huurauto op die je de komende weken tot je beschikking hebt. Halifax heeft een levendig en vooral gezellig uitgaansleven en wellicht kunt je de eerste avond al proeven aan het pub-leven in Halifax. Tip van Mrs. Canada: Split Crow Pub.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Halifax

Halifax is een maritieme stad gedomineerd door de haven met de Canadese Marine met onderzeeërs, vrachtschepen, visserij, olieplatformen en pleziervaart. Het Waterfront-gedeelte in Halifax is sfeervol door de oude pakhuizen die omgetoverd zijn tot winkeltjes en restaurants. Een interessant museum in Halifax is Pier 21. Hier kwamen ruim een miljoen immigranten Canada binnen en vertrokken naar een plek van vestiging ergens in Canada. Er is een vergelijkbare tentoonstelling ingericht zoals je die ook ziet op Ellis Island in New York. Vanaf het Waterfront-gedeelte loop je naar het Citadel, een stervormig fort dat strategisch op een heuvel ligt. In dit fort kun je een rondleiding krijgen en vanaf het fort heb je een schitterend uitzicht over de haven van Halifax.

 • Overnachting:Halifax
Dag 3

Halifax - Liscomb

± 200 km

Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt. Je start met het Eastern Shore-gebied. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien en reis je richting het noorden naar Liscomb. Als je vroeg in de middag aankomt kan je er voor kiezen iets verder door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje is opgezet rond 1860 en heeft prachtige huisjes. Ook zijn er vaak mensen te vinden in klederdracht. Tevens is het leuk om door te rijden naar Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park. Een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Overnachting:Liscomb Mills
Dag 4

Liscomb - Baddeck

± 300 km

Een prachtige reisdag maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart dan via een kleine ferryovertocht van circa 10 minuutjes naar de overkant (zorg voor een paar dollar contant). Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze prachtige rit kom je aan op Cape Breton Island en reis je via de highway 105 naar eindbestemming Baddeck waar je in een heerlijk hotel verblijft.

Dag 5

Baddeck - Cabot Trail (Oostkant)

± 100 km

Een relatief korte reisdag maar dit geeft juist tijd voor extra rust en voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen.

 • Overnachting:Cape Breton Highlands National Park
Dag 6

Cabot Trail - Cheticamp

± 120 km

Je hebt de gehele dag de gelegenheid de mooiste route van Noord-Amerika te rijden de “Cabot Trail” door het Cape Breton Highlands National Park. Tijdens de Cabot Trail kun je met een beetje geluk humpback whales in de oceaan zien spuiten. Het landschap is zeer groen en heuvelachtig en leent zich goed voor wandelingen. De natuur en het wildleven is rijk en je zult misschien adelaars, herten, moose en wellicht zelfs een beer zien. In de herfst, eind september, zijn de bomen prachtig rood gekleurd. De Indian Summer in Atlantisch Canada is erg mooi en wat minder bekend dan die van New England. De tocht door het park is verrassend, je hebt spectaculaire uitzichten over de kustlijn en de zee, heuvels van 450 meter hoog en kans op het zien van veel wilde dieren.

 • Overnachting:Chéticamp
Dag 7

Cheticamp - Pictou

± 300 km

Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence bij het Cape Breton Highlands National Park. Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het whisky-gebied van Nova Scotia. Je einddoel is Pictou waar je in een prettige accommodatie verblijft.

 • Overnachting:Pictou
Dag 8

Pictou - Charlottetown

± 100 km

Vandaag ga je per ferry van Nova Scotia naar Prince Edward Island en je maakt hier kennis met een geweldig eiland die in 3 stukken te verdelen is. De ferryovertocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze hoofdstad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden zij de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling van Ierse pubs. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek en uiteraard kun je nummers aanvragen. Old Charlottetown is het oude stadsdeel, op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad levend gehouden.

 • Overnachting:Charlottetown
Dag 9

Charlottetown - Prince Edward Island National Park

± 300 km

Omdat Prince Edward Island enorm veel te bieden heeft is het verstandig je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor alle prachtige scenic routes en ervaar je geen stress. Vandaag staat in het teken van de twee toeristische gebieden: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van Prince Edward Island is te zien via de toeristische route Central Coastal Drivemet als hoogtepunt Prince Edward Island National Park. Zorg dat je deze route tegen de klok rijdt zodat je altijd aan de kustkant zit. Je vindt er zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is ook een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Voor de liefhebbers van fotografie is deze route geweldig!

 • Overnachting:Cavendish
Dag 10

Prince Edward Island National Park - O'Leary/West Point

± 400 km

Het laatste en mooiste deel van het eiland. Vandaag heb je de hele dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, karakteristieke dorpjes: het staat allemaal op het menu van vandaag. Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan één van de mooiste stranden van het eiland.

 • Overnachting:O'Leary
Dag 11

O’Leary – Miscou Island - Caraquet

± 470 km

Je verlaat vroeg in de ochtend Prince Edward Island en reist via de bijna 13 km lange Confederation Bridge. Pas als je het eiland verlaat, betaal je tol (niet inclusief!). Als je voor de brug staat, aan de kant van New Brunswick, kun je een bezoek brengen een parkje waarvandaan je prachtig uitzicht hebt op de brug. Verder vind je daar een Visitor Center, waar je meer informatie kunt krijgen over deze bijzondere brug. Wij adviseren je direct door te rijden naar Miscou Island. Dit is een prachtig natuurgebied vlak bij Caraquet waar de tijd stil lijkt te staan. Je kunt er wandelen op boardwalks om zo het unieke ecosysteem van veenmoerassen te kunnen aanschouwen. Op het uiterste puntje van Miscou Island staat de 35 meter hoge Miscou Lighthouse. Dit is een van de oudste houten vuurtorens in Canada. Na je bezoek aan Miscou Island reis je door naar het plaatsje Caraquet. Caraquet is het oudste Acadische plaatsje in New Brunswick. Het werd in 1757 gesticht en het is het centrum van de Frans sprekende gemeenschap. Het is de woonplaats van vele Acadische kunstenaars en in de hoofdstraat, tevens de enige straat van het plaatsje, treft u vele kunstzaakjes en galeries aan.

 • Overnachting:Auberge de la Baie
Dag 12

Caraquet – Percé

± 420 km

Je verlaat Caraquet om de provincie Quebec te betreden. Een bijzonder onderdeel van de reis staat op het programma. Via wegnummer 132, die Gaspe omringt en zich een weg baant langs de kronkel-kust, geniet je van ruige kusten, dorpjes en waanzinnige vergezichten. Je rijdt aan de kant van het water zodat je nog meer zicht hebt en dus nog meer kunt genieten. De komende twee nachten verblijf je in Percé.

 • Overnachting:Percé
Dag 13

Percé

± 50 km

Percé is een schattig dorpje met typische Quebecoise, kleurige vissershuisjes en heeft een landmark in de vorm van een dieprood en tientallen meters hoge, gekleurde rots. Iets verder ligt het Ile de Bonaventure waar een grote kolonie Jan van Gent vogels leeft. Je kunt een boottocht vanaf Percé van 1,5 uur naar dit eiland maken, interessant als je vogelliefhebber bent. De rode rots van Percé kun je met eb wandelend bereiken en bij zonsopgang komt de zon mooi achterlangs en door het decoratieve gat van de rots heen. In Percé wordt veel gevist op kreeften, schelpen, garnalen etc. Kortom, alles wat een Plateau Fruit de Mer tot een feest maakt. Als je visliefhebber bent dan kun je hier optimaal aan je trekken komen en zul je concluderen dat op bijna geen enkele plek ter aarde kreeft zo vers en lekker is. De dorpjes zijn hier onbedorven en idyllisch. In combinatie met een bijzonder landschap en de vele dieren die hier leven is het een droom en de meest speciale plek van Mrs. Canada in Quebec.

 • Overnachting:Percé
Dag 14

Percé - Forillon National Park - Gaspésie National Park

± 310 km

Vanuit Percé reis je via de kustroute verder richting Forillon National. Dit park wordt gekenmerkt door ruige, rotsachtige bergen die als het ware uitmonden in de baai van Gaspe. In dit park heeft Mrs. Canada diverse walvissen zo van de kust zien zwemmen in de baai van Gaspe (spuitende adem) en zag zij ook een zwarte beer zo langs de weg. Vervolgens ga je via de kustroute richting Gaspésie National Park. Gaspesie National Park wordt gedomineerd door de Chic Choc Mountains. In dit park kun je diverse wandelroutes volgen en heb je de kans om zwarte beren of caribous te zien.

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 15

Gaspésie National Park

Niet voor niets wordt Gaspésie National Park regelmatig het mooiste nationale park van Quebec genoemd. Het park beschikt over diverse uitzichtpunten die werkelijk waar adembenemend zijn, zowel beneden aan de oever als bovenop één van de vele bergen. De natuurlijke omgeving in het park straalt één en al rust uit, een paradijs voor natuurliefhebbers!

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 16

Gaspésie National Park - Riviere-du-Loup

± 290 km

Vandaag vervolg je de kustroute richting Riviere-du-Loup. De weg loopt langs de oevers van de St. Lawrence River, de gehele route is een bezienswaardige route waarbij je zeker moet opletten voor walvissen die hier in de St. Lawrence River leven. Onderweg kom je langs Parc national du Bic. Dit natuurpark is gelegen aan de kust van de Saint Lawrence River. Hier leven veel zeehonden en vogels. Je kunt er verschillende trails lopen die variëren van makkelijk tot moeilijk niveau. De komende nacht verblijf je in Riviere-du-Loup.

 • Overnachting:Riviere du Loup
Dag 17

Riviere-du-Loup - Fredericton

± 400 km

Je rijdt door New Brunswick, een provincie gekenmerkt door de Acadians en ‘Covered Bridges’. De Acadians zijn van origine Franse godsdienstvluchtelingen die zo'n 400 jaar geleden in Canada een nieuw leven begonnen. Wij adviseren je niet Highway 2 te rijden maar de wegen die parallel aan de snelweg liggen. Deze kronkelen langs de rivier richting Fredericton. Overdekte bruggen (covered bridges) komen in dit gebied veel voor. Bijvoorbeeld de langste covered bridge ter wereld in Hartland. Je bestemming voor vandaag is de hoofdstad van New Brunswick: Fredericton. De stad werd gesticht door Acadiërs aan het eind van de 17e eeuw.

 • Overnachting:Fredericton
Dag 18

Fredericton - Digby

± 190 km

Voordat je de oversteek maakt per ferry van Saint John naar Digby is het tijd om de stad Saint John wat beter te verkennen. Deze bijna Europees ogende stad heeft een prachtige ligging en telt vele historische gebouwen en kerken. Saint John is een perfecte mix tussen Europese en Noord-Amerikaase steden. Laat je verrassen! Vervolgens ga je aan boord van de ferry en vaar je over de Bay of Fundy. Deze baai heeft het grootste verschil tussen eb en vloed ter wereld.

 • Overnachting:Digby
Dag 19

Digby - Kejimkujik National Park

± 70 km

Een korte reisdag richting Kejimkujik National Park. Je kunt een extra stop maken in Annapalis Royal. In 1605 werd hier in de buurt door De Champlain het Habitation Port Royal gesticht, een soort fort en het was daarmee de vroegste Europese Permanente vestiging ten noorden van Florida. Het sfeervolle stadje heeft een historisch centrum met 150 “heritage buildings”. Zeer bijzonder is het Gannes-Cosby House uit 1708, het oudste houten huis in Canada. Met tong brekende naam Kejimkujik National Park kiezen de meeste Canadezen liever voor een liefdevolle afkorting zoals “Keji” of “Kedge”. Het is een soort kleinere uitgave van het Algonquin Provincial Park in de provincie Ontario. Het bestaat uit een door gletsjers gevormd, glooiend landschap, waarin vele zogenaamde “Drumlins”, glaciale ronde heuvels, zijn.

 • Overnachting:Kejimkujik National Park
Dag 20

Kejimkujik National Park - South Shore

± 70 km

In Kejimkujik National Park is een prachtige, voor ons vaak onbekende, flora en fauna te zien. Er leven zo’n dertig soorten zoogdieren waaronder herten, zwarte beren, procupines (stekelvarkens), bobcats en elanden, 150 vogelsoorten en diverse soorten amfibieën en reptielen waaronder zeer oude waterschildpadden. In de middag ga je het zusje van Keji's bezoeken: namelijk de kustvariant van dit park. Het specifieke van dit Nationale Park is de nog niet door menselijke activiteiten beschadigde kustlijn. Er zijn een aantal schitterende wandelroutes door het park uitgezet.

 • Overnachting:Liverpool
Dag 21

South Shore - Lunenburg - Halifax

± 200 km

Via de toeristische Lighthouse Route (weg 331) kom je vandaag een aantal bezienswaardige stranden en dorpjes tegen. Bijvoorbeeld Lunenburg. Dit is een kleurrijke en historische havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada en ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. Het stadje is zeer authentiek en past perfect bij een reis door de Maritimes! In de namiddag kom je aan in Halifax.

 • Overnachting:Halifax
Dag 22

Terugreis vanuit Halifax

± 50 km

Meestal vlieg je laat in de avond terug. Daarom heb je nog een hele dag om te besteden in Halifax. Je kunt ook de auto pakken en naar Peggy's Cove rijden. Een tikkeltje toeristisch maar dat komt omdat dit dorpje zo prachtig is! Dit is een vissersdorpje, gebouwd op granieten rotsen die door de golven zijn uitgesleten. Kleine vissershuisjes en felgekleurde bootjes maken het plaatje compleet. Na je bezoek ga je naar de luchthaven van Halifax waar je de auto inlevert en terugvliegt naar Nederland, Duitsland of België.

Dag 23

Thuiskomst

Het einde van een complete rondreis door Atlantisch en Oost-Canada.

Einde reis

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.300 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 57,8%
Accommodaties 17,8%
Rondreis 15,3%
Huurauto 8,1%
Veerboot 1%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.300 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.908 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 17 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Prachtig!

Kleppers

Elke dag werden wij verrast met nieuwe hoogtepunten. De kust in dit deel van Canada is super divers en afwisselend. Wij hebben genoten van ruige kust, verlaten stranden en sfeervolle dorpjes. De route was rustig qua opbouw zodat wij ook lekker uitgerust thuis kwamen.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 21 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 21 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Veerbootovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Optionele opwaardering huurauto naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Coastal Loop Oost-Canada

23 dagen