Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Golfreis Atlantisch Canada

1 Beoordeling
 • 21 dagen

De Atlantische provincies van Canada hebben hun zeevaarttradities gemeen maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Deze zomer kan jij op reis gaan door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de ongereptheid van de natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. Uiteraard heeft Mrs. Canada zes tee times voor je gereserveerd op diverse topbanen! De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen zodat je het mooiste uitzicht hebt.

De Atlantische provincies van Canada hebben hun zeevaarttradities gemeen maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Deze zomer kan jij op reis gaan door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de ongereptheid van de natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. Uiteraard heeft Mrs. Canada tee times gereserveerd op zes topbanen. De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen zodat je het mooiste uitzicht hebt. Mrs. Canada's lievelingsreis door Atlantisch Canada is natuurlijk geheel op maat aan te passen aan je persoonlijke wensen. Inclusief leuke excursies zodat je ter plaatste niets meer hoeft te regelen.

3.358,-
Vanafprijs p.p. i
 • Ongerepte natuur
 • Top golfbanen
 • Rijke cultuur
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 3427 km
Dag 1

Heenreis naar Halifax

± 40 km

Vandaag vlieg je naar Halifax, gelegen in de provincie Nova Scotia. In Nova Scotia is nog veel folklore te vinden. Dit zie je terug in de populariteit van de Ierse folkmuziek en de vele festivals die worden georganiseerd. Halifax heeft ongeveer 125.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie. Je haalt na aankomst op de luchthaven je huurauto op en hebt deze de hele reis tot je beschikking. De kortste route naar het centrum gaat via de tollbrug A. Murray MacKay Bridge. Zorg dus wel voor een paar losse Canadese dollars.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Halifax

± 20 km

Je hebt een volle dag in Halifax. Deze compacte stad telt vele leuke bezienswaardigheden. Bezoek in ieder geval de Citadel, de Farmers Market en het immigratiemuseum. De historische boardwalk kent fraaie gebouwen die meteen het maritieme karakter van deze provincie laat zien. Vandaag heeft Mrs. Canada een tee time voor je geboekt op de Granite Springs Golf Course.

 • Overnachting:Halifax
Dag 3

Halifax - Liscomb

± 200 km

Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt. Je begint met het Eastern Shore gebied en rijdt richting het noorden van Liscomb. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien. Als je vroeg in de middag aankomt kun je er voor kiezen om iets verder door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje ontstond rond 1860 en heeft prachtige huisjes. Regelmatig zie je hier nog mensen in klederdracht. Ook is het leuk om door te rijden naar Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park, een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Overnachting:Liscomb Mills
Dag 4

Liscomb - Baddeck

± 300 km

Een prachtige reisdag, maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart dan via een kleine ferryovertocht van circa tien minuutjes naar de overkant, zorg dus voor een paar dollar contant. Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze geweldige rit kom je aan op Cape Breton Island, en reis je via de highway 105 naar je eindbestemming Baddeck. Hier verblijf je in een heerlijk hotel.

 • Overnachting:Baddeck
Dag 5

Baddeck - Cape Breton

± 100 km

Een relatief korte reisdag, maar dit geeft tijd voor extra rust én tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park, zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt, en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen. Je verblijft twee nachten in Cape Breton.

 • Overnachting:Cape Breton Highlands National Park
Dag 6

Cape Breton

± 40 km

Er komt hier veel wild voor, je hebt zelfs een grote kans om elanden te zien grazen aan de kant van de meertjes en stroompjes. Het park heeft 27 wandelroutes, van family walks van twintig minuten tot uitdagende wandeltochten langs adembenemende berg- en kustlandschappen. Vanmiddag heeft Mrs. Canada een tee time voor je gereserveerd. Je gaat golfen op de prachtige Highland Links.

Dag 7

Cape Breton - Cheticamp

± 120 km

Een van de mooiste routes van Canada loopt door dit park: de, naar de ontdekkingsreiziger genoemde, Cabot Trail. Dit is een route van driehonderd kilometer lang, uitgehouwen uit de bergen, die je langs talloze mooie plekjes van het Cape Breton Highlands National Park brengt. Je kunt deze route het beste volgen vanaf de oostkust van het eiland, zodat je geen last hebt van de zon tijdens het fotograferen. Je hebt vandaag de hele dag de tijd voor de prachtige Cabot Trail. Deze route brengt je langs Cape Breton Island, het prachtige landschap van noord-Nova Scotia. Tip: sla zo nu en dan af bij de bordjes Old Cabot Trail. Je ziet dan authentieke vissersdorpjes.

 • Overnachting:Chéticamp
Dag 8

Cheticamp - Pictou

± 300 km

Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence, bij het Cape Breton Highlands National Park. Vanuit Cheticamp worden veel bootexcursies en whalewatch excursies georganiseerd. In de ochtend ga je daarom aan boord van een boot, om opzoek te gaan naar walvissen. De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. Een bijzondere ochtend dus! Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het whiskygebied van Nova Scotia. Je eindbestemming is Pictou, waar je verblijft in een prettige accommodatie.

 • Overnachting:Pictou
Dag 9

Pictou - Charlottetown

± 100 km

Vandaag ga je per ferry van New Brunswick naar Prince Edward Island. Je maakt kennis met een geweldig eiland dat in drie stukken te verdelen is. De ferryovertocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze stad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling van Ierse pubs te vinden. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek. Old Charlottetown is het oude stadsdeel, gelegen op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad in leven gehouden.

 • Overnachting:Charlottetown
Dag 10

Charlottetown - Cardigan

± 420 km

Omdat PEI enorm veel te bieden heeft, is het verstandig je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor alle prachtige scenic routes en ervaar je geen stress. Langs de noordkust van het eiland vind je veel witte zandstranden. Hier ligt ook het Prince Edward Island National Park. De zuidkust van het eiland heeft een kustlijn met veel rode zandstenen klippen. Het eiland heeft een glooiend uitgestrekt landschap. Er is veel agrarische activiteit, dat bepalend is voor een groot deel van het landschap. De eerste nacht verblijf je in het oosten van PEI. Wij adviseren je vandaag de toeristische route Points East Coastal Drive (circa 420 km) te rijden.

 • Overnachting:Cardigan
Dag 11

Cardigan

± 30 km

Vandaag kan je even bijkomen en genieten van de prachtige omgeving. In de middag hebben wij een tee time voor je gereserveerd op 'The Links at Cowbrush Cove'. Deze golfbaan heeft 'slechts' 9 holes, maar golf pro's spreken van een zeer uitdagende baan.

Dag 12

Cardigan - Cavendish

± 400 km

Vandaag staat in het teken van twee toeristische gebieden: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van Prince Edward Island zie je via de toeristische route Central Coastal Drive, met als hoogtepunt Prince Edward Island National Park. Zorg dat je deze route tegen de klok in rijdt, zodat je altijd aan de kustkant zit. Je vindt hier zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn tevens de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Maak hier de mooiste foto's!

 • Overnachting:Cavendish
Dag 13

Cavendish - O'Leary

± 400 km

Vandaag heb je de hele dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Het laatste en mooiste deel van het eiland. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, karakteristieke dorpjes? Het staat allemaal op het menu van vandaag! Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan een van de mooiste stranden van het eiland.

 • Overnachting:O'Leary
Dag 14

O'Leary - Bay of Fundy National Park (Alma)

± 280 km

Je verlaat vandaag PEI en reist via de bijna dertien kilometer lange Confederation Bridge. Pas als je het eiland verlaat, betaal je tol (niet inclusief!). Als je voor de brug staat aan de kant van Nova Scotia, kun je een bezoek brengen aan een parkje. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de brug. Verder vind je daar een Visitor Center. Nu je weer terug bent in Nova Scotia, staan de komende dagen in het teken van de Bay of Fundy. De getijdenverschillen van de Bay of Fundy zijn enorm! Het is de trots van de bevolking. Twee keer per dag komt honderd biljoen ton water van de Atlantische Oceaan de Bay of Fundy binnen. Dit zorgt voor de hoogst waargenomen getijdenverschillen van zestien meter, oftewel de hoogte van een gebouw van vier verdiepingen! Veel bezienswaardigheden aan de kust van New Brunswick hebben te maken met deze getijdenverschillen. Maak een tussenstop bij Rocks Provincial Park, gelegen bij Hopewell Cape. Hier kun je een van de wonderen bekijken die wordt veroorzaakt door de getijdenverschillen in de baai: de gigantische bloempot-rotsen (Flower Pot Rocks). Via een trap kun je naar beneden gaan. Deze trap staat met hoogtij volledig onder water! Bij laagtij kun je naar de rotsen lopen. Informeer bij de Tour Information naar de tijden van eb en vloed. De rotsen zijn drie uur voor laagtij tot drie uur na laagtij zichtbaar. Je verblijft twee nachten in Alma in Bay of Fundy NP.

 • Overnachting:Bay of Fundy National Park
Dag 15

Bay of Fundy National Park

± 50 km

Je hebt de hele dag de tijd om even bij te komen, of om Bay of Fundy National Park te gaan bekijken. Dit is een park aan de kust, waar je kunt genieten van de zee en schelpen kunt zoeken op het strand. Je kunt ook een van de vele wandelroutes volgen die voor elk niveau zijn uitgezet. Er zijn veel recreatiemogelijkheden in dit park. Zo vind je er een verwarmd zoutwaterzwembad, een uitdagende golfbaan en tennisbanen. Ook kun je er mountainbiken en kanovaren. Je verblijft net buiten het park in het dorpje Alma, een leuk vissersplaatsje met veel Inns en restaurants. Bij laagtij kun je vanaf hier kilometers lopen over de bodem van de oceaan. Check wel het schema van de getijden voor je gaat: het water kan je verassen!

 • Overnachting:Bay of Fundy National Park
Dag 16

Bay of Fundy National Park (Alma) - Saint John

± 190 km

Vandaag een relatief korte reisdag, zodat je in de middag kan golfen op de Rockwood Park Golf Course. Deze golfbaan ligt prachtig tussen de groene natuur. Saint John is een gezellig plaatsje, en een van de belangrijkste internationale zeehavens van Canada, gelegen aan de monding van de St. John River. In het centrum van de stad vind je talloze historische gebouwen, winkels en restaurants. Saint John is een perfecte mix tussen Europese en Noord-Amerikaanse steden. Laat je verrassen!

Dag 17

Saint John - Digby

± 90 km

Vandaag reis je per ferry van Saint John naar Digby. In Digby verblijf je een nacht, de omgeving heeft namelijk veel te bieden. In Digby ga je golfen op de prachtige Pines Resort Golf Course. Je kan hier fantastisch golfen op de zeer uitdagende baan. De rest van de dag kan je Digby en omgeving ontdekken. Rijd bijvoorbeeld naar de vuurtoren van Brier Island via een toeristische route. Ook adviseren wij je een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Annapolis Royal. Dit is een historisch stadje aan de Annapolis River. Annapolis Royal werd in 1605 gesticht en is de oudste permanente Europese nederzetting in Canada. Historische gebouwen, gezellige Inns, mooie restaurants en unieke winkeltjes maken Annapolis Royal het bezoeken waard.

Dag 18

Digby - White Point Beach

± 170 km

Alweer een korte reisdag, maar dat geeft juist tijd om Kejimkujik National Park te bezoeken. Dit National Park heeft een zacht glooiend landschap, met talloze meren die door rivieren met elkaar verbonden zijn. Het park heeft een oppervlakte van 375 vierkante kilometer. Vroeger woonden hier de Micmac-Indianen, aan wie dit park zijn naam te danken heeft. Tegenwoordig is er een klein reservaat waar nog wat Indianen wonen. In het Visitor Center bij de ingang van het park vind je een tentoonstelling over dit park en de cultuur van de Micmac-Indianen. In het park leeft veel wild, er zijn prachtige bossen en het is een eldorado voor kanoliefhebbers en wandelaars.

 • Overnachting:White Point Beach
Dag 19

White Point Beach

± 20 km

Na alle inspanningen en indrukken van de afgelopen weken is het tijd om jezelf te verwennen met een paar dagen rust. Wat ons betreft kan dit het beste in het White Point Beach Resort. Dit resort ligt aan een uitgestrekt strand. Het hotel beschikt over een zwembad en andere faciliteiten, zodat je heerlijk kunt genieten. Vandaag is tevens de laatste dag dat je gaat golfen. Mrs. Canada heeft een tee time voor je gereserveerd op de golfbaan bij het hotel.

Dag 20

Terugreis vanuit Halifax

± 157 km

Helaas, het zit er alweer op. Vandaag rijd je in circa twee uur terug naar Halifax. Op de luchthaven lever je de huurauto in. Vervolgens check je in voor de vlucht terug naar Nederland.

Dag 21

Thuiskomst

Het einde van een prachtige golfreis door Atlantisch Canada. Een combinatie van golfen, natuur en rust. Heerlijk toch?

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

BETER

Atlantica Hotel Halifax - pool

Atlantica Hotel Halifax

Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 22,- per dag (exclusief lokale belastingen).

Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - pool

Liscombe Lodge

Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

Silver Dart Lodge View

Silver Dart Lodge

De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een restaurant, buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis WiFi en voldoende parkeergelegenheid.

Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad

Keltic Lodge Resort & Spa

Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt je een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis WIFI beschikbaar in de kamers. Alle kamer van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

L'Auberge Doucet Inn - hotel

L'Auberge Doucet Inn

Het kleinschalige hotelletje ligt ongeveer 1 kilometer ten zuidwesten van het dorp Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, met een schilderachtig uitzicht van Cheticamp Island en de Cape Breton Highlands. In het hotel is er een ontbijtzaal en een lobby. Daarnaast kun je de huurauto gratis parkeren bij het hotel. Ook is er gratis koffie de gehele dag. De kamers zijn eenvoudig maar de locatie is zeer gunstig ten opzichte van de Cabot Trail. Je krijgt hierdoor veel tijd. Het ontbijtje is bij verblijf vanaf 16 mei t/m 18 oktober inbegrepen! 

Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior

Pictou Lodge Beachfront Resort

Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussen je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachtig uitzicht niet ontbreken.
Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het internet hoef je niet te betalen. 

Rodd Charlottetown Exterior

Rodd Charlottetown

Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Rodd Charlottetown Hotel word je omringd door een historische elegantie. Gebouwd in 1931 en later gerestaureerd in oude stijl waan je je jaren terug zonder dat dit ten koste gaat van comfort en belevenis. Vlakbij ligt Victoria Park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het mooie uitzicht over Charlottetown Harbour. Ook winkeltjes, restaurants en gezellige pubs liggen allen op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Houd je van golfen dan rij je in slechts 10 minuten naar de Belvedere Golf & Country Club of de Fx Meadow Golf Course. Chambers Restaurant & Bar serveert heerlijke en lokale (vis-)gerechten en is de ideale plek om 's avonds gezellig de dag af te sluiten. In de zomermaanden is er in het hotel ook de mogelijkheid om te genieten van het dinertheater. Vraag hiervoor bij de receptie. In het hotel is ook een zwembad met sauna en whirlpool en er is een fitnessruimte. De kamers zijn warm en klassiek ingericht met mooie kleuren en houten meubels. Allen zijn voorzien van de standaardfaciliteiten, zoals televisie, air conditioning, koffiemachine, föhn en strijkmogelijkheden. Iedere kamer beschikt tevens over een eigen badkamer voorzien van alle gemakken. Parkeren bij het hotel is gratis, maar wel beperkt. De parkeerplaats van het hotel is te vinden in een zijstraatje en is niet bereikbaar via de hoofdingang. Internet is ook te gebruiken zonder kosten. 

Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1

Rodd Crowbush Golf & Beach Res

Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. De lounge, restaurant en clubhouse David´s zijn de perfecte plekken om heerlijk te genieten van lokale gerechten. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren met een geweldig uitzicht over de golfbanen. Zeker ´s avonds zit je hier prachtig met de zonsondergang als decor.
De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

Kindred Spirits Exterior

Kindred Spirits Country Inn

Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

Rodd Mill River Resort - golf

Mill River Resort

Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad, een spa, fitnessruimte en een turks stoombad.  Dit sportieve resort heeft een restaurant (Amerikaans ontbijt is inbegrepen) en een bar/lounge. Parkeren en WiFi zijn gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. WiFi kost $ 9 per dag en parkeren kost circa $20 per dag + lokale belastingen ( prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

White Point Beach Resort - 3

White Point Beach Resort

Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kan je het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 126 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kan je gratis parkeren bij het hotel. 

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

De golfbanen zijn qua niveau vele malen beter dan in Nederland

Johan van Cruijck

Atlantisch Canada is te gek! De golfbanen zijn vele malen beter qua niveau dan de banen in Nederland. Wij gaan zeker nog een keer terug!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelastingen
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 overnachtingen  conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-3 personen categorie B (Compact Car)
  4 personen categorie L (SUV)
 • Toeristisch informatiepakket
 • 6x Tee Time voor 18 holes golf banen
 • Whalewatch excursie
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop off kosten
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70 per volwassene en ca. CA$ 35 per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Golfspullen

Wil je je eigen golfspullen mee nemen? Dat kan! Je dient een 2e stuks bagage in te checken. Onze reisspecialisten informeren je graag over de extra kosten. 

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Golfreis Atlantisch Canada

21 dagen
Vanaf 3.358,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs