De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Strandvakantie Fort Myers Beach of Captiva Island

4 Beoordelingen
 • 6–13 dagen

Geniet van de zon op de hagelwitte zandstranden van Fort Myers Beach of Captiva Island. Vanuit Fort Myers Beach bezoek je de paradijselijke eilanden Sanibel en Captiva waar je fietst en wandelt door prachtige natuur, verblijf je in het South Seas Island Resort dan verblijf je op Captiva Island zelf. Aanraders in de omgeving zijn het Lovers Key State Park, Cayo Costa State Park en natuurlijk het Everglades National Park. Stippel nu jouw volgende strandvakantie Florida uit bij Doets Reizen.

Fort Myers Beach is een uitstekende uitvalsbasis om de westkust van Florida te ontdekken. Bezoek het romantische plaatje Naples, ga kajakken in het Everglades National Park, maak een boottocht naar het prachtige Cayo Costa State Park en ontspan op de brede, witte zandstranden van Fort Myers Beach. Wist je dat het strand op sommige plekken wel 100 meter breed is? Een absolute must-do zijn de paradijselijke eilanden Sanibel en Captiva. Door middel van bruggen zijn deze eilanden verbonden met het vaste land van Florida. Je vind hier prachtige natuurgebieden met veel wildlife zoals vogels, dolfijnen, zeekoeien en zeeschildpadden. Kies je voor het South Seas Island Resort dan verbijf je op het eiland Captiva.  Voor jouw gemak is een huurauto inbegrepen bij deze reis.

 • Hotels altijd direct aan het strand
 • Perfecte uitvalsbasis voor natuurparken
 • Strandvakantie incl. huurauto
Prijs op aanvraag

Bestemming

Hagelwitte zandstranden Fort Myers

Geniet van de zon op de prachtige witte zandstranden van Fort Myers Beach. Op sommige plekken is het strand wel 100 meter breed, ideaal voor een heerlijke strandwandeling. Tijdens zonsondergang zul je hier veel prachtige schelpen en vogels zien.

Times Square Fort Myers

Het gezellige centrum van Fort Myers Beach is gelegen rondom Times Square. Dit plein met restaurants en winkels lijkt in de verste verte niet op het gelijknamige Times Square in New York. Ga naar Times Square om gezellig een hapje te eten en natuurlijk om je souvenirs te kopen.

Paradijselijke eilanden zoals Captiva Island

Voor de kust van Fort Myers liggen eilanden welke verbonden zijn met de kust door middel van bruggen. Op Captiva kun je genieten van optimale rust. Je komt hier meer natuur tegen dan mensen en toch kan je de drukte op zoeken als je daar behoefte aan hebt. De gekleurde houten cottages, prachtige witte stranden met schelpen en het natuurschoon van mangrove bossen maken dat wij van Doets Reizen Captiva Island de allermooiste plek van Florida vinden.

Cayo Costa State Park

Een absolute aanrader is een wonderschone boottocht naar het Cayo Costa State Park. Dit kleine eilandje in de Golf van Mexico is nog paradijselijker dan je je voor kunt stellen. Met meer dan 15 kilometer prachtige, witte zandstranden en hectares bossen en mangroves bevind je je in een waar paradijs. Onderweg naar het eiland geniet je van een prachtige natuur, opspringende dolfijnen en nieuwsgierige manatees. Op het eiland geniet je van een zelfmeegebrachte picknick of ga je op verkenning per fiets of kajak.

Lovers Key State Park

Tussen Naples en Fort Myers Beach ligt het Lovers Key State Park. Jaren geleden was dit staatspark alleen per boot bereikbaar, maar later werd een brug gebouwd. Er werd lang dacht dat alleen jonge, verliefde stellen het eiland bezochten, vanwege de afgelegen en rustige stranden. Hieraan dankt het State Park haar naam. Op de spierwitte stranden kun je veel soorten schelpen vinden. Er leven ook veel vogels in dit gebied. Lovers Key leent zich uitstekend voor diverse buitenactiviteiten als fietsen, zonnen, kajakken en picknicken.

Everglades National Park

Fort Myers is een uitstekende uitvalsbasis voor het Everglades National Park. Het park bestaat vooral uit uitgestrekte moerasgronden, mangrove-vegetatie en drassige weilanden, maar ook riviertjes en talloze eilandjes. Toch mag je de Everglades geen moerasgebeid noemen; het is in feite een brede, langzaam stromende en ondiepe rivier. Het enige gebied ter wereld waar, door de samenstelling van zout en zoet water, zowel alligators als krokodillen leven. Een van de redenen om dit prachtige Nationale Park te bezoeken.

Sanibel Island

Sanibel is een paradijs zoals een paradijs bedoeld is. Tropische planten en bomen, witte stranden en een knalblauwe zee. De bebouwing op het eiland mag niet boven de hoogste palmbomen uitsteken, waardoor de unieke en natuurlijke sfeer behouden blijft.

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.100 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 95,2%
Accommodaties 4,4%
Zonvakantie 0,4%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.100 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.655 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 15 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (4)

Captiva Island Resort overtrof onze verwachting

Familie Philipsen

Samen met mijn gezin hebben we een reis gemaakt naar Captiva Island. We verbleven in het South Seas Resort. Geweldige plek! Naast vele uitstapjes in de omgeving (Fort Myers, Sanibel en de Everglades) hebben we heerlijk kunnen relaxen op het strand en aan de rand van het zwembad. Bedankt voor het regelen Kim!

10 dagen genieten!

Coby Baars

Samen met mijn vriend hebben we 10 dagen genoten van Florida. We sliepen in het Outrigger Resort. De ligging was perfect, direct aan het strand. We zijn net terug maar willen Sabine bedanken voor het goede advies. Het hotel sloot inderdaad perfect bij ons aan. We voelden ons er snel thuis. 

Perfecte reis!

Familie Hut

Onze eerste reis naar Amerika zit er op! Fort Myers, Sanibel en Captiva, het overtrof onze verwachtingen. Helemaal uitgerust en weer klaar voor een jaar hard werken. Tot de volgende keer en we komen zeker bij jullie terug. Het advies van Beaudylle was goed.

Elske wees ons op het South Seas Island Resort

Familie Schuijt

Via Elske Doets kwamen we op het idee om een vakantie te plannen in Florida. We hadden geen zin om dagenlang in de auto te zitten en hebben daarom gekozen voor een rustige reis. Vanuit ons hotel op Captiva Island hebben we zo nu en dan een dagtocht gemaakt naar de omliggende eilanden en stranden. We waren verrast door de hoeveelheid natuurparken! Florida is dus echt veel mooier dan veel mensen denken.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
  8 personen: categorie T6 (premium extra capacity SUV)
  Deze auto kan worden aangepast op maat. Geef specifieke voorkeuren door bij boeking en wij zullen een prijsvoorstel doen. 
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • Aantal gekozen hotelovernachtingen conform hotelselectie en kamertype
 • Resort Fee
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • Taxi kosten van de luchthaven naar jouw hotel
 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop off kosten
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier.Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Strandvakantie Fort Myers Beach of Captiva Island

6–13 dagen