Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Reserveren Nationale Parken Amerika

Om de toestroom van bezoekers meer te reguleren in het hoogseizoen werkt National Park Service, naast de standaard nationale parken pass of het losse entreebewijs, ook met een reservering dat datum en tijd gebonden is. Lees hieronder per Nationale Park welke regels er van toepassing zijn.

Yosemite National Park

Op 5 januari 2024 8am Pacific time = 17.00 uur Nederlandse tijd is het mogelijk om een entreeticket te reserveren. 

Op deze dag wordt 70% van het totaal aantal te boeken tickets open gezet voor de gehele periode. 

Daarna zijn de overige 30% van de beschikbare reserveringen 7 dagen voor de aankomstdatum online te boeken. Voorbeeld: Wanneer je op 30 augustus Yosemite National Park wilt bezoeken, maak je op 23 augustus een reservering.

Via de website van National Park Services (recreation.gov) moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$35,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht.

Lees hier meer informatie. 

Tioga Pass - Yosemite National Park - California - Doets Reizen

Arches National Park

Via de website van National Park Services (recreation.gov) moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$30,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 1 april tot en met 31 oktober 2024 tussen 07.00 – 16.00 uur.

Reserveringen kunnen 3 maanden vooraf aan jouw bezoek geboekt worden.

Lees hier meer informatie. 

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Glacier National Park

Via de website van National Park Services / recreation.gov moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$35,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Voor de 3 regio's dienen aparte reserveringen gemaakt te worden en gelden er andere periodes:

- Going-to-the-Sun Road (geldig voor 1 dag) - West Entree – Tussen 24 mei en 8 september 2024                               

- North Fork (geldig voor 1 dag) - Tussen  24 mei en 8 september 2024         

- Many Glacier (geldig voor 1 dag) - Tussen 1 juli en 8 september 2024.

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in bovengenoemde periodes tussen 06.00 en 15.00 uur

Lees hier meer informatie. 

Glacier National Park - Montana - Amerika - Doets Reizen

Rocky Mountain National Park

Via de website van National Park Services / recreation.gov kun je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 24 mei tot en met 20 oktober 2024.

Vanaf 1 mei 2024 om 08.00 uur Mountain Time is het mogelijk om te reserveren. Reserveringen kunnen elke eerste van de maand gemaakt worden voor de daaropvolgende maand:
1 mei voor 24 mei – 30 juni 2024
1 juni voor 1 – 31 juli 2024
1 juli voor 1 – 31 augustus 2024
1 augustus voor 1 - 30 september 2024
1 september voor 1 - 20 oktober 2024

Een reservering is noodzakelijk als je het Nationale Park bezoekt in bovengenoemde periodes tussen 05.00 en 18.00 uur

Lees hier meer informatie. 

Rocky Mountain National Park - Colorado - Doets Reizen

Mt. Rainier National Park

Na het boeken van je reis adviseren we jouw bezoek aan het nationale park goed te plannen.

Via de website van National Park Services kun je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 
Je dient tevens in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke bij de ingang gecheckt zal worden.

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 24 mei tot en met 2 september 2024 tussen 07.00 - 15.00 uur. De reservering is geldig voor één dag. 

Vanaf 21 februari 2024 om 08.00 uur Pacific Time is het mogelijk om te reserveren. Reserveringen kunnen 90 dagen van te voren in blokken van een maand worden gemaakt:

aradise Corridor (hoofdingang) en Sunset Corridor:
21 februari voor 24 mei – 30 juni 2024
1 april voor 1 – 31 juli 2024
1 mei voor 1 augustus – 2 september

Lees hier meer informatie.

Mount Rainier National Park - Washington State - Doets Reizen

Haleakala National Park

Via de website van National Park Services / recreation.gov moet je een account aanmaken die jevoor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$30,-incl. US$ 1,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 1,- reserveringskosten in rekening gebracht.

Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt tussen 03.00 en 07.00 uur ‘s ochtends. Reserveringen kunnen 60 dagen van tevoren gemaakt worden. 

Indien de reservering niet is gelukt, dan zijn er elke dag een beperkt aantal extra reserveringen beschikbaar voor de volgende dag. Stel je wilt 15 juni 2024 naar het Nationale Park, dan kan je op 16 april 2024 tickets reserveren. 

Lees hier meer informatie.

Haleakala National Park - Maui - Hawaii - Doets Reizen