De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

St. Pete/Clearwater

St. Pete/Clearwater is de nummer 1 strandbestemming in Florida. Naast hagelwitte stranden heeft deze regio veel recreatiemogelijkheden te bieden zoals fietsen, vissen, zwemmen, snorkelen, golfen of gewoon lekker luieren op het strand en bij het zwembad. St. Pete/Clearwater hebben het allemaal; paradijselijke witte zandstranden, culturele toppers met als hoogtepunt het Salvador Dali Museum en gezellige souvenirwinkeltjes bij John’s Pass Village. Kortom deze heerlijke strandbestemmingen beschikken over alle belangrijke ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Florida.

Bekijk de video

Het mekka voor strandliefhebbers

De paradijselijk witte stranden van Clearwater Beach behoren tot de breedste van Florida. Het strand bij Sand Key is zelfs ruim driehonderd meter breed. Het behoort al jaren tot de top twintig van mooiste stranden van Amerika. Dankzij de aangename temperatuur en de langzaam aflopende bodem zeer geschikt voor kinderen. De stranden zijn adembenemend met spierwit zand en helblauw water.

Clearwater Beach - Florida - Doets Reizen

Salvador Dali Museum

Het Dali Museum in St. Petehuisvest ’s werelds grootste collectie werken van Salvador Dali buiten Europa. Niet alleen de collectie is de moeite waard, ook het gebouw is een architectonisch hoogstandje. Naast de kunstwerken van deze surrealistisch kunstenaar zijn er vaak wisselende tentoonstellingen van andere kunstenaars die een link hebben met Salvador Dali.

Salvador Dali Museum - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Shoppen bij John Pass Village

In St. Pete en omgeving hoef je je geen moment te vervelen. Shopaholics moeten zeker een bezoekje brengen aan John’s Pass Village. Oude houten hutjes met tinnen daken zijn hier omgetoverd tot gezellige winkeltjes, restaurants en cafés. Tijdens het winkelen kun je dus ook heerlijk lunchen of zelfs dineren.

John Pass - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Voortreffelijk eten & drinken

Je vindt in St. Pete veel bars en eetgelegenheden uit alle werelddelen. Naast St. Pete Beach is het ook aan te raden een kijkje te nemen in Downtown St. Petersburg. Deze plaats wint enorm aan populariteit en hippe bars en restaurants schieten hier als paddenstoelen uit de grond. 

Don Cesar - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Clearwater Marine Aquarium

Dit aquarium is een non-profit organisatie, die zich vooral richt op de opvang van gewonde dieren en de verzorging die zij nodig hebben. Tijdens een bezoek kun je zien hoe de gewonde dieren worden verzorgd of geholpen. Daarnaast doen ze veel voor de dieren en de natuur in de omgeving van Clearwater Beach, zijn er dolfijnenshows, boot- en kajaktochten. 

Marine Aquarium - Clearwater Beach - Florida - Doets Reizen

Uitgelichte reizen