De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De mooiste en breedste zandstranden van Florida vind je bij Clearwater Beach. Het strand is hier op sommige plaatsen maar liefst 300 meter breed. Clearwater Beach doet Europees aan en biedt volop vakantievermaak. Wil jij ook de zon zien ondergaan waar dit het mooiste is? Breng dan een bezoek aan Clearwater Beach! Wil je weten wat er nog meer te bewonderen valt in Clearwater Beach?

Clearwater Beach

 Algemeen
Clearwater Beach is het mekka voor strandliefhebbers. De paradijselijk witte stranden van Clearwater Beach behoren tot de breedste van Florida. Het strand bij Sand Key is zelfs ruim driehonderd meter breed. Het behoort al jaren tot de top twintig van mooiste stranden van Amerika.

Clearwater Beach is een schiereiland wat door bruggen verbonden is met het vaste land. Het schiereiland biedt volop vakantievermaak. Je kunt er kajakken, schelpen zoeken, fietsen, beachvolleyballen, glijden van de vele opblaasglijbanen en luieren op het strand. En dat met alle bezienswaardigheden van Tampa en St. Petersburg in de buurt. 

Clearwater Beach doet Europees aan. Door de toename van winkels en restaurants is het strand wel wat drukker en toeristische dan vroeger. 

Wist jij dat Clearwater Beach in 2013 is gekozen tot de beste plaats om te genieten van de zonsondergang? Voor alle zonsondergangsliefhebbers is dit dus de place to be!

Ligging
Clearwater Beach ligt aan de kuststrook aan de Gulfcoast. Dit is de kuststrook van de Golf van Mexico hier maat centraal West Florida deel van uit. Hier schijnt circa 350 dagen per jaar de zon en je vindt er prachtig witte stranden. Het sublieme zeewater heeft een temperatuur van gemiddeld 23 graden. Bekende plekken naast Clearwater Beach zijn Caladesi Island State Park, Madeira Beach en St. Pete Beach. 


Stranden
Een vakantie op een bestemming aan de Golf van Mexico is voor gezinnen met kinderen een zeer geschikte bestemming. Dit omdat hier de tempratuur zeer aangenaam is en zeebodem langzaam afloopt vanaf het strand. De stranden zijn adembenemend met spierwit zand en helblauw water. Zeker een bezoek waard is het Honeymoon Island State Park. Dat dankt z’n naam aan een prijsvraag, waarbij een huwelijksreis werd weggeven naar dit schitterende eiland. Ook mag je Caladesi Island niet missen. Het ongerepte strand hier is in 2008 uitgeroepen tot allermooiste. Je kunt dit onbewoonde eiland alleen bereiken per boot vanaf Honeymoon Island. 


Accommodatie in Clearwater Beach

Sandpearl Resort
Het Sandpearl resort, de naam zegt het al.. Ligt aan een van de prachtige witte zandstranden van Clearwater Beach. In de buurt van het resort vind je vele winkels, restaurants en de haven van Clearwater.


Leuke bezienswaardigheden op Clearwater Beach

Clearwater Marine Aquarium
Bij het Clearwater Marine Aquariumkun je terecht voor verschillende dolfijnenshows, boottochten en kajaktochten. Dit aquarium is een non-profit organisatie, die zich vooral richt op de opvang van gewonde dieren en de verzorging die zij nodig hebben. Tijdens een bezoek kun je zien hoe de gewonde dieren worden verzorgd of geholpen. Daarnaast doen ze veel voor de dieren en de natuur in de omgeving van Clearwater Beach, zijn er dolfijnenshows, boot- en kajaktochten. In het aquarium leeft in ieder geval dolfijn Winter die een deel van haar staart verloor toen zij klem kwam te zitten in een visnet. Nadat ze dit ongeluk had overleefd, heeft zij een staartprothese gekregen en kan ze nu weer volop zwemmen. Over deze dolfijn is de film ‘A Dolphin’s Tale’ gemaakt. Een deel van de filmsets zijn te zien in het Clearwater Marine Aquarium.


Vervoer op Clearwater Beach

Huurauto
Wanneer je tijdens je rondreis eens stop maakt aan Clearwater Beach ben je waarschijnlijk al in het bezit van een huurauto. Met deze huurauto is het natuurlijk mogelijk om het schiereiland te bezoeken.

Suncoast Beach Trolley
De Suncoast Beach Trolley is een bus die langs vele highlights rijdt langs de kust. Deze bus rijdt tussen St. Pete Beach en Clearwater Beach en voor nog geen vier dollar kun je er de hele dag gebruik van maken. Tijdens de rit kom je langs leuke wijken zoals Edge District, waar je een eclectische mix van vintage shops, galeries, bierbrouwerijen en nachtclubs vindt. Je kunt ook uitstappen in het Central Arts District waar veel musea zijn of een stop maken in Sundial. Dit is vooral ‘s avonds erg gezellig en populair bij lokale inwoners. Er zijn talloze leuke restaurants en muziekcafés.


Onze topbestemming in de buurt van Clearwater Beach

Reis in de buurt van Clearwater Beach

Logo Doets Reizen Amerika

Clearwater Beach