Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Touring Cars IJsland informatie

CAMPERS VAN TOURINGCARS IJSLAND

Doets Reizen verhuurt de volgende Touring Cars IJsland campermodellen in IJsland:

Bekijk hier de camperspecificaties van Touring Cars IJsland of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Touring Cars IJsland en camperreizen in IJsland

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Navigatie
 • Leveling blocks
 • Camper schoonmaak (alleen buitenkant)
 • Ongelimiteerd kilometerpakket
 • Kitchen kit
 • Elektriciteitskabel
 • Waterslang voor het vullen van vers water
 • Winterbanden
 • 24/7 hotline roadside assistance per telefoon
 • Transfer van Keflavik airport naar het verhuurstation en visa versa
 • TC Basic verzekering met een eigen risico van €2800,- 

UITRUSTINGEN VAN TOURING CARS IJSLAND

Touring Cars IJsland biedt tegen betaling van een vast bedrag per persoon een bedlinnen set. Deze set bevat de volgende onderdelen: 

 • Dekbed
 • Kussen
 • Kussensloop
 • Lakens
 • Handdoeken

BASE CHARGE VAN TOURING CARS IJSLAND

De base charge van Touring Cars IJsland omvat een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Dit houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span aan jou wordt opgeleverd. 

TRANSFERS VAN TOURING CARS IJSLAND

Touring Cars IJsland biedt gratis transferservice van het vliegveld Keflavik naar het verhuurstation tussen 08.00 uur en 18.00 uur en ook van het verhuurstation naar het vliegveld. Deze airport transfers vinden plaats 30 – 60 minuten na landen en minimaal 3 uur voor vertrek van de terugvlucht. De meeting point voor de transfer vindt plaats in de main terminal en bij de arrival hal. Voor het bevestigen van deze gratis service geven wij je vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd in Keflavik door aan Touring Cars IJsland. Mocht je geen vlucht bij ons hebben geboekt, is het voor het bevestigen van deze transfer dus belangrijk dat wij deze gegevens van je ontvangen.

Tegen betaling is het mogelijk om een transfer van je hotel in het centrum / vanaf de Blue Lagoon naar het verhuurstation te reserveren. Ook een transfer na het inleveren van de camper naar een hotel in het centrum / naar de Blue Lagoon is mogelijk tegen betaling. Om in aanmerking te komen voor de transfer moeten de hotels wel in de buurt van de airport Keflavik liggen. Voor het reserveren van deze transfers is het belangrijk dat wij het juiste pick-up adres doorgeven inclusief een telefoonnummer waarop Touring Cars IJsland je kunt bereiken.                  

De transferservices kunnen elke dag tussen 08.00 uur en 18.00 uur plaatsvinden. Het ophalen van de camper buiten deze tijden is mogelijk tegen betaling. Dit wordt de late/early service genoemd en bestaat uit een vast bedrag per service. Het boeken van een transferservice dient altijd voorafgaand aan de reis gedaan te worden. 

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN TOURING CARS IJSLAND

Touring Cars IJsland berekent een belastingpercentage van 24% over alle boekbare diensten. Dit percentage is gebaseerd op de lokale belastingwetgeving in IJsland (Harmonized Sales Tax). In alle Touring Cars Iceland gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting reeds inbegrepen. 

DE BORGSOM VAN TOURING CARS iJSLAND

Touring Cars IJsland verlangt een borgsom van €2800,- indien je alleen gebruik maakt van TC Basic verzekering die is inbegrepen in de huurprijs. Als je de TC Premium verzekering afsluit verlangt Touring Cars Iceland een borgsom van €600,-. Het borgbedrag dient de hoofdchauffeur van de camper te garanderen middels een creditcard. Het is niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard van de hoofdbestuurder wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ TOURING CARS IJSLAND

Touring Cars IJsland biedt de volgende artikelen aan voor verhuur: 

 • Camping set (bestaande uit een campingtafel en campingstoelen voor alle personen). 
 • BBQ set. 
 • Inverter (van 12V naar 230V, herbruikbaar door middel van batterijen). 
 • Koffiezetapparaat. 
 • Booster seat
 • Kinderzitje/babyzitje (kinderen onder de drie jaar moeten verplicht in een kinderzitje). 
 • Gasfles. 
 • Toilet chemicaliën. 

HET OPHALEN VAN DE CAMPER 

Het ophalen van de camper kan elke dag van de week, zonder extra betaling tussen 08.00 en 18.00 uur. Als je de camper buiten deze tijden op willen halen betaal je een vast bedrag voor de late/early service. Tijdens het ophalen van de camper moeten de bestuurders beschikken over een geldig rijbewijs. Voor vertrek is het belangrijk om goed de camper op schade te checken. Zo kan deze schade meteen worden genoteerd en voorkom je dat er achteraf wordt bewezen dat dit jouw schuld is. 

HET INLEVEREN VAN DE CAMPER

Het inleveren van de camper kan elke dag van de week, zonder extra betaling tussen 08.00 en 18.00 uur. Als je de camper buiten deze tijden willen inleveren betaal je een vast bedrag voor de late/early service.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

Touring Cars IJsland verwacht dat je de camper in dezelfde conditie inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de afvalwatertanks moeten leeg zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en de camper dient schadevrij ingeleverd te worden. Verder dient de buitenzijde te worden afgespoeld, zodat er geen modder/zand op de camper zit. Indien je niet aan bovenstaande normen voldoet zal Touring Cars IJsland verschillende boetes kunnen uitdelen. Geen zin om te poetsen? Boek dan de Final Cleaning service! Hierbij is namelijk het schoonmaken van de binnen- en buitenkant van de camper inbegrepen! De kosten van deze Final Cleaning service omvatten een vast bedrag per camper en deze betaal je reeds bij boeking.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Het verhuurstation van Touring Cars IJsland is geopend van maandag t/m zondag van 08:00 uur tot 18:00 uur.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Touring Cars IJsland te mogen huren en besturen is 23 jaar. De bestuurder dient minimaal 1 jaar rij ervaring te hebben. Bij de huurprijs is één bestuurder inbegrepen. Een extra bestuurder aanvragen is mogelijk tegen betaling. 

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard van Mastercard of van VISA, welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN TOURING CARS IJSLAND

Touring Cars IJsland staat roken in de campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een smoking surcharge berekend die minimaal €850,- per camper bedraagt. 

HUISDIERENBELEID VAN TOURING CARS IJSLAND

Huisdieren zijn in de campers van Touring Cars IJsland toegestaan. Wanneer je een huisdier meeneemt is het belangrijk om de Pet Cleaning Fee bij te boeken. Door middel van deze fee wordt de camper grondig gereinigd na jouw camperhuur. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Touring Cars IJsland zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.
 • Annuleren tot 42 dagen voor vertrek:15% van alle vooraf geboekte Touring Cars Iceland diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 22e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Touring Cars IJsland diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 21 dagen tot de 16e dag voor vertrek: 50% van alle vooraf geboekte Touring Cars IJsland diensten.
 • Annuleren vanaf 15 dagen tot 1 dag voor vertrek: 100% van alle vooraf geboekte Touring Cars IJsland diensten.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte Touring Cars IJsland diensten.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Touring Cars IJsland en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor je te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het gebeuren dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of andere extra’s worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Touring Cars IJsland en Doets Reizen.