De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Saguaro National Park

25 Actueel reisaanbod

In de uitgestrekte woestijnvlakte van Zuid Arizona ligt de Westernstad Tuscon: de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Saguaro National Park. Saguaro National Park – vernoemd naar de Saguaro-cactus – bestaat uit twee prachtige delen met unieke flora, fauna en adembenemende panorama’s die je gezien móét hebben. Toch worden Tuscon en Saguaro National Park vaak overgeslagen tijdens een rondreis door (West) Amerika. Zonde, want ondanks de droogte van de Sonorawoestijn is er veel natuurschoon om te bewonderen. Neem dit park mee in jouw rondreis en ontdekt de verborgen schoonheid van Saguaro!

Welcome to the Sonora Desert

De majestueuze natuur van de Sonorawoestijn komt samen in het beschermde Saguaro National Park, waar je oogverblindende zonsondergangen, reusachtige cactussen en indrukwekkende wilde diersoorten zult aantreffen. Denk aan ratelslangen, uilen, jackrabbits met extra grote oren, herten en zelfs road runners (ja, ze bestaan echt). Saguaro National Park heeft haar naam te danken aan de reuzencactussen en zodra je het park binnenkomt begrijp je meteen waarom. Saguaro’s kunnen soms wel 200 jaar oud en maar liefst 10 meter hoog worden. Ze zijn hét symbool zijn voor West Amerika.

Pracht en praal in het voorjaar 

Het Saguaro Nationale Park is opgedeeld in een Oostelijk en Westelijk deel met beide wonderlijke vergezichten, uitgestrekte woestijnvelden en bijzondere routes langs adembenemende hoogtepunten. De routes door het park zijn goed te verkennen te voet of met de auto, maar óók met een fiets of op de rug van een paard! Waar het Oosten bekend staat om haar rijke geschiedenis en geologie, vind je in het Westen onverharde wegen en ongerepte natuur. Trek dus voor beide kanten van het Nationale Park voldoende tijd uit. Wil je de ultieme beleving? Bezoek dan het park in het voorjaar. De immense cactussen staan dan in bloei en vormen, zeker bij zonsondergang, een prachtig schouwspel.

Droomverblijf op een Amerikaanse ranch

Ben je op zoek naar een écht authentieke Amerikaanse slaapplek in de Sonorawoestijn? Dan hoef je voor een bezoek aan Saguaro National Park niet ver te zoeken. In de omgeving van het Nationale Park vind je namelijk een aantal fantastische ranches waarbij het voelt alsof je middenin een Amerikaanse Western zit. De Westelijke White Stallion Ranch is niet voor niets al meer dan 75 jaar het decor van verschillende Westernfilms, waaronder Confessions of a Dangerous Mind met George Clooney! Naast een luxe overnachting kun je vanaf hier allerlei paardrijtochten en mountainbiketochten maken die zéker de moeite waard zijn. In het Oostelijke gedeelte ligt de all-in ranch Tanque Verde, waar je omringd wordt door bergen, heuvelpartijen en reuzencactussen. Oók dit is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en avonturiers. Doets Reizen biedt in beide gebieden de meest bijzondere ranchactiviteiten en -verblijven aan voor een ultieme ervaring.

Wat je niet mag missen in Saguaro National Park

Ben je van plan om via Palm Springs naar Sedona te reizen in plaats van Tuscon en Saguaro? Bedenk dan goed dat je deze hoogtepunten aan je voorbij laat gaan:

  • Maak een paardrijtocht door de woestenij van de Sonorawoestijn;
  • Verblijf in Tanque Verde Ranch en geniet van een adembenemend uitzicht;
  • Overnacht in de White Stallion Ranch en leef als een échte cowboy;
  • Rijd in het Oosten langs de duizenden Saguaro’s van Cactus Forest Drive;
  • Volg de Bajada Loop Trail en beleef Westelijk Saguaro optimaal;
  • Hike naar de Signal Hill Picnic Area, waar je eeuwenoude rotstekeningen kunt bezichtigen.

Reizen in de buurt van Saguaro National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Saguaro National Park