Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Feel like a cowboy in Tucson! In het zuiden van Arizona ligt Tucson, een onbekende parel. Bezoek het oude centrum, maak een wandeling langs de historische huizen en gebouwen en proef de Spaanse sfeer. In het Sonoran Desert Museum maak je kennis met de prachtige flora en fauna van Tucson en in het Saguaro NP zie je cactussen in alle soorten en maten. Vliegtuig liefhebbers bezoeken het Pima Air Museum. Wil je het verblijf in Tucson helemaal compleet maken? Verblijf dan op een echte western ranch en waan je in de cowboy sferen!

Tucson

Pure cowboysfeer ‘Feel like a cowboy in Tucson!’. In het zuiden van Arizona ligt Tucson, een onbekende parel. Bezoek het oude centrum, maak een wandeling langs de historische huizen en gebouwen en proef de Spaanse sfeer. In het Sonoran Desert Museum maak je kennis met de prachtige flora en fauna van Tucson en in het Saguaro NP zie je cactussen in alle soorten en maten. Vliegtuig liefhebbers bezoeken het Pima Air Museum. Wil je het helemaal compleet maken? Verblijf dan op een echte western ranch en waan je in cowboysferen! 

Ligging 

De stad ligt in de hete Sonorawoestijn. Tucson is de hoofdplaats van Pima County en ligt 217 kilometer ten zuidoosten van Phoenix. Op een afstand van 19 km ten westen van de stad ligt het Arizona-Sonora Desert Museum. Ook in de buurt van Tucson ligt het amusementspark Old Tucson. In de omgeving van de stad bevindt zich het Saguaro National Park. 

Inwoners 

De stad heeft 535.677 inwoners, waarmee maakt het de één na grootste stad van Arizona is. 

Klimaat 

Tucson heeft een warm woestijnklimaat met weinig neerslag gedurende het gehele jaar. De zomermaanden zijn er droog met temperaturen die op de warmste dagen van het jaar ver boven de 40 graden Celsius kunnen liggen. Met 360 dagen zon per jaar beweert Tucson de zonnigste stad van de Verenigde Staten te zijn. Ten opzichte van Scottsdale en Phoenix ligt Tucson hoger en is het er daardoor in de zomer iets koeler. 

Geschiedenis 

De Spanjaarden vestigden zich in 1775, in wat toen Stjukshon heette. Dit is Indiaans voor 'aan de voet van donkere bergen'. Spaanse en Engelse verbastering van het woord leidde tot het huidige Tucson. Uitgesproken als 'toe-son', met de klemtoon op de eerste lettergreep. De Spanjaarden beschermden zich tegen aanvallen door een ommuurde versterking te bouwen, het Presidia. Het Presidia Historie District, ook wel Old Pueblo genoemd, vormt nu de kern van downtown Tucson.  
 

Logo Doets Reizen Amerika

Tucson