De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Feel like a cowboy in Tucson! In het zuiden van Arizona ligt Tucson, een onbekende parel. Bezoek het oude centrum, maak een wandeling langs de historische huizen en gebouwen en proef de Spaanse sfeer. In het Sonoran Desert Museum maak je kennis met de prachtige flora en fauna van Tucson en in het Saguaro National Park zie je cactussen in alle soorten en maten. Vliegtuig liefhebbers bezoeken het Pima Air Museum. Wil je het verblijf in Tucson helemaal compleet maken? Verblijf dan op een echte western ranch en waan je in de cowboy sferen!

Bezienswaardigheden in Tuscon

Tucson beweert de zonnigste stad van de VS te zijn, en misschien is dit ook wel zo, want de zon laat zich hier 350 dagen per jaar zien. Tucson heeft bijna 500.000 inwoners, en als je de voorsteden meerekent zelfs 750.000. Meer dan 20 procent is latino en dat zie en hoor je terug in de taal en in de keuken: het aantal Mexicaanse restaurants is er enorm. Downtown wordt gedomineerd door de Sentinel Peak, die door inwoners van Tucson A-Mountain wordt genoemd vanwege de grote witte A die studenten er traditiegetrouw jaarlijks opkalken. Maar dat is niet de enige historie in Tucson. De Spanjaarden vestigden zich hier al in 1775. Het gebied heette toen in de taal van de lokale Indianen Stjukshon, wat 'aan de voet van donkere bergen' betekent. Spaanse en Engelse verbastering van het woord leidde tot het huidige Tucson, dat ongeveer wordt uitgesproken als 'toe-son' met de klemtoon op de eerste lettergreep.

De Spanjaarden beschermden zich tegen aanvallen van Apache Indianen door een ommuurde versterking te bouwen, het Presidia. Het Presidia Historie District, ook wel Old Pueblo genoemd, vormt de kern van downtown. Het Convention and Visitors Bureau (100 S. Church Ave.) geeft een wandelroute uit die langs de historische gebouwen leidt. Ook het Barrio Historica & Downtown Arts District is meer dan de moeite van een wandeling waard. Tucson heeft een aantal interessante musea, waaronder het Tucson's Museum of Art en het Tucson Children's Museum. Ook op de campus van de University of Arizona staan een paar mooie musea.

Tucson vormt een uitstekende uitvalsbasis voor dagexcursies te maken. We zullen er hierna een aantal bespreken: het Saguaro National Park met daarin het Arizona Sonora Desert Museum, Old Tucson Studies, het Pima Air Museum, het Titan Missile Museum, Davis Monthan Airforce Base, de Sabino Canyon en de Mission San Xavier del Bac. Wat verder ten zuidwesten van Tucson ligt het Organ Pipe Cactus National Monument en ten zuidoosten vind je de westernstadjes Tombstone en Bisbee. Ook een bezoek aan het Mexicaanse Nogales, gecombineerd met Tubac, is vanuit Tucson goed te doen.

Sonora Desert Museum

Dit museum ligt in het westelijke deel van het Saguaro National Park en kan jou alles vertellen over de flora en fauna van Tucson. Het museum is een mix van een dierentuin, museum, botanische tuinen en terrarium.

Saguaro National Park

Het nationale park is vernoemd naar de Saguaro cactus en bestaat uit twee prachtige delen met unieke flora, fauna en adembenemende panorama’s die je gezien moet hebben tijdens jouw reis door west Amerika.

Pima Air Museum

Ben je een echte vliegtuigliefhebber, dan moet het Pima Air Museum zeker op je bucketlist staan. Je vindt hier allerlei vliegtuigen die zowel binnen als buiten staan opgesteld waaronder Airforce one toestel president John. F. Kennedy en een gigantische B-52 bommenwerper. De veteranen die aanwezig zijn kunnen je alles vertellen over hun eigen vliegervaringen tijdens oorlogen waarin Amerika betrokken was.

Wild West-gevoel tijdens een verblijf in een echte ranch

Ervaar de echte authentieke western sfeer tijdens een verblijf op een cowboy ranch. De ranches in Tucson worden nog regelmatig gebruikt als decor in western films. Naast luxe overnachten kun je paardrijdtochten en prachtige mountainbike tochten maken. Dagelijks zijn er vele activiteiten voor jong en oud te beleven. Wat ons betreft een unieke ervaring tijdens jouw verblijf in Tucson. Overnachten in een ranch behoort natuurlijk tot de mogelijkheid. Doets Aanraders: 

Old Tucson Studio’s

De Old Tucson Studio's zijn een replica van het oude Tucson uit de periode 1812 tot 1860. Er vind hier oude huizen en saloons, een gevangenis, goudmijn en stoomlocomotief. Vandaag de dag worden de studio’s nog als filmset gebruikt en hebben talloze bekende sterren zoals Clint Eastwood, Frank Sinatra en Dean Martin hier rondgelopen. 

Ligging 

De stad ligt in de hete Sonorawoestijn. Tucson is de hoofdplaats van Pima County en ligt 217 kilometer ten zuidoosten van Phoenix. Op een afstand van 19 km ten westen van de stad ligt het Arizona-Sonora Desert Museum. Ook vind je in de buurt van Tucson het amusementspark Old Tucson en het Saguaro National Park.

Inwoners 

De stad heeft 535.677 inwoners, waarmee maakt het de één na grootste stad van Arizona is. 

Klimaat 

Tucson heeft een warm woestijnklimaat met weinig neerslag gedurende het gehele jaar. De zomermaanden zijn er droog met temperaturen die op de warmste dagen van het jaar ver boven de 40 graden Celsius kunnen liggen. Met 360 dagen zon per jaar beweert Tucson de zonnigste stad van de Verenigde Staten te zijn. Ten opzichte van Scottsdale en Phoenix ligt Tucson hoger en is het er daardoor in de zomer iets koeler. 

Geschiedenis 

De Spanjaarden vestigden zich in 1775, in wat toen Stjukshon heette. Dit is Indiaans voor 'aan de voet van donkere bergen'. Spaanse en Engelse verbastering van het woord leidde tot het huidige Tucson. Uitgesproken als 'toe-son', met de klemtoon op de eerste lettergreep. De Spanjaarden beschermden zich tegen aanvallen door een ommuurde versterking te bouwen, het Presidia. Het Presidia History District, ook wel Old Pueblo genoemd, vormt nu de kern van downtown Tucson.  

Logo Doets Reizen Amerika

Tucson