De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Coronado is een schiereiland dat vooral bekend is om zijn prachtige brede zandstranden en de Victoriaanse huizen die er staan. Het schiereiland is alleen bereikbaar via de bijna 3,5 kilometer lange Coronado brug. Die is enorm hoog, omdat er een vliegdekschip onderdoor moet kunnen varen.

Marilyn Monroe ‘deed’ Hotel Del Coronado 

Op het eiland vind je verder het uit 1888 stammende Hotel del Coronado, het eerste hotel in de wereld met liften en elektrische verlichting, aangebracht onder supervisie van Thomas Edison. In dit hotel werd de beroemde film ‘Some likei t hot’ met Marilyn Monroe opgenomen.
Als je het adembenemende interieur van het hotel wilt zien, ga dan gerust naar binnen of ga in één van de restaurants lunchen of koffie drinken.Meer informatie: www.hoteldel.com.


Embarcadero, magisch mooi 

De Embarcadero - Spaans voor aanlegplaats - loopt langs de haven, tussen Market Street en Grape Street. Er hangt een heerlijke sfeer, er zijn talloze gezellige restaurants, het uitzicht over de baai is magisch mooi en aan de steigers liggen luxueuze cruiseschepen om je aan te vergapen.


Vele attracties in het Maritime Museum 

Aan de Embarcadero ligt ook het Maritime Museum (1492 North Harbor Drive), met daarin het oudste koopvaardijschip, dat 21 keer rond de wereld is gezeild. Je kunt hier combitickets kopen waarmee je niet alleen toegang hebt tot het museum, maar ook met een oude loodsboot een tochtje van een halfuur door de baai maken. Ook organiseert het museum met enige regelmaat zeiltochten op het grote zeilschip de Californian. Het tweede drijvende museum van San Diego: het USS Midway Aircraft Carrier Museum (910 North Harbor Drive). Hier kun je vliegdekschip The Midway bezichtigen. Dit schip was op het moment dat het te water werd gelaten, in 1945, het grootste in z’n soort. Meer informatie: www.midway.org en www.sdmaritime.org.

Reizen in de buurt van Coronado

Logo Doets Reizen Amerika

Coronado