De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Old Town San Diego

37 Actueel reisaanbod

Met zijn in Spaans-koloniale stijl opgetrokken huizen is Old Town het oudste gedeelte van de stad. De gebouwen (met daarin winkeltjes en restaurants) dateren uit de periode 1820 tot 1870 en omzomen een groot, intiem binnenplein, waar ooit hanen- en stierengevechten werden gehouden. De missiepost die je in Old Town vindt is de eerste die in California werd neergezet. In Old Town vind je vele Mexicaanse restaurants van topkwaliteit, hmm!

Spaanse sfeer in de Old Town 

De gebouwen (met daarin zowel souvenirwinkeltjes als restaurants) dateren uit de periode 1820-1870 en  staan om een groot, intiem binnenplein, waar ooit hanen- en stierengevechten werden gehouden. De missiepost die je in Old Town vindt is de eerste die in Californië werd neergezet en daarmee dus een uniek stukje geschiedenis.

Aan de noordkant van Old Town ligt de Bazaar del Mundo en aan de noordwestkant de ‘concurrent’: Plaza del Pasado. De Bazaar del Mundo is een replica van een typisch Mexicaans-Spaans marktplein zoals je dat, inclusief mariachi muziek, alleen nog maar in films ziet. Het nabijgelegen Plaza del Pasado is van hetzelfde laken en pak, maar dan wat kleinschaliger. Hier vind je ook Casa Guadalajara. Dit Mexicaanse restaurant is gebouwd in haciëndastijl en er is iedere avond live entertainment. Het warme decor wordt gevormd door de Old Town en het is er niet al te duur. Dat Casa Guadalajara al jaren achtereen door de California Restaurant Association wordt uitgeroepen tot het beste Mexicaanse restaurant van San Diego, zal niemand verbazen die hier ooit heeft gegeten. San Diego Old Town mag dan bedrijvig zijn, gezien de geschiedenis van de staat Californië meer dan de moeite waard. 

Seaport Village, winkelen in een Victoriaans dorpje 

Even ten zuiden van de Embarcadero ligt Seaport Village, een voor Amerikaanse begrippen nogal ongewoon winkelcentrum. Seaport Village is gebouwd als een negentiende-eeuws Victoriaans dorpje en heeft vijftien restaurants, zo’n vijftig winkels en een aantal kunstgalerijen. 

Reizen in de buurt van Old Town San Diego

Logo Doets Reizen Amerika

Old Town San Diego