Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Joshua Tree National Park

37 Actueel reisaanbod

Reusachtige woestijnbomen van soms wel 20 meter hoog en hét symbool van de Mojave-woestijn: Yucca brevifolia - beter bekend als de Joshua Tree. Het gebied is ruig en divers, met talloze bloeiende cactussen, torenhoge veelarmige bomen en indrukwekkende uitzichtpunten - nóg mooier dan de gelijknamige albumhoes van U2. Mis ook zéker niet de grote, roodbruine ronde rotsblokken verspreid over de vlaktes van Joshua Tree. Of je nu komt voor een inspannende hike, de vredige natuur of een bezoekje aan het Oude Westen; Joshua Tree National Park is een ontzettend leuke stop tijdens je autorondreis door West Amerika.

Hoorbare stiltes en bloeiende cactussen

De middagzon projecteert uitgestrekte schaduwen van bloeiende cactusplanten op de roodgele woestijnvlakte en de groenblijvende bladeren van de Yuccabomen waaien zachtjes op de warme woestijnwind. Een oase aan rust. Het zijn de hoorbare stiltes en wonderlijke natuurschoon waardoor je in de ban raakt van Joshua Tree National Park. Maar naast rust en natuur valt er ook genoeg te ondernemen. De tientallen paden door het park zijn ontzettend toegankelijk om over te hiken, fietsen, paardrijden én Joshua National Park is, door haar ruige rotslandschappen, een mekka voor bergklimmen en bouldering. Bezoek de ‘verborgen’ Hidden Valley en laat je in één klap overrompelen door de kosmische energie van Joshua Tree.

Hoogteverschillen en ecosystemen

Wie hier voor het eerst komt zal versteld staan van de plotse overgang tussen de twee ecosystemen in Joshua National Park: in het Oosten de laaggelegen woestijnvlaktes van de Colorado Desert en in het Westen de hogergelegen, koelere Mojave Desert. In tegenstelling tot de creosootstruiken, cactussen en zandduinen van Colorado, is Mojave bezaaid met gigantische Joshua Tree’s, opgestapelde keien en massieve granietformaties. Joshua Tree is bij uitstek een van de meest indrukwekkende locaties om de geologische woestijngebieden van Californië op foto vast te leggen.

Overnacht onder de sterren

Door de afgelegen locatie en vrijwel geen lichtvervuiling is Joshua Tree National Park een ultieme locatie om sterren te kijken. Na de ondergaande zon aanschouw je de complete Melkweg op de pikdonkere woestijnhemel. Mis niets van de sterrenhemel en kampeer op één van de 9 campings in het park, waaronder Cottonwood, Hidden Valley, Indian Cove en Black Rock. Ook is Joshua Tree eenvoudig te bereiken vanuit omliggende steden, waaronder ‘miljonairsstad’ Palm Springs.

Hoogtepunten van Joshua Tree National Park

Door de hoogteverschillen en bijzondere ecosystemen is Joshua Tree National Park een uniek gebied waar ongerepte natuur, ruige rotsformaties en hoorbare stiltes zorgen voor een mystieke sfeer. Wandel langs de meest indrukwekkende trails, geniet van de oogverblindende sterrenhemel of kom volledig tot rust tijdens jouw auto- of camperreis. Al met al zijn dit de hoogtepunten in Joshua Tree National Park die je niet mag missen:

  • Laat je net als U2 inspireren door de veelarmige Joshua Tree’s, het icoon van de Mojave Woestijn;
  • Bewonder de reusachtige granieten ‘boulders’ Jumbo Rocks;
  • Vind de verborgen Hidden Valley en volg de wonderlijke Nature Trail;
  • Beklim de steile rotswanden van Indian Cove;
  • Aanschouw de angstaanjagende, door erosie uitgesleten Skull Rock;
  • Hike naar de top van de Little San Bernardino Mountains Keys View en kijk uit op de Coachella-vallei en Mexico. 

Reizen in de buurt van Joshua Tree National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Joshua Tree National Park