Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Sequoia National Park

37 Actueel reisaanbod

Reusachtige bomen, diepe canyons en torenhoge bergen, dát zijn de ingrediënten van het magische Sequoia National Park in Californië. Zodra je een voet in het koele bosgebied van de Sierra Nevada zet, snak je naar adem bij het zien van de eerste sequoia’s. Dit majestueuze park bezit namelijk de grootste, oudste én hoogste bomen van de wereld. Vergaap je aan de wereldberoemde 97-meter hoge General Sherman Tree, wandel door Tunnel Log of klim naar de top van Mount Whitney. Of je nu met de auto er doorheen rijdt of te voet op avontuur gaat: Sequoia National Park moet je met eigen ogen zien.

Majestueuze natuurlijke wolkenkrabbers

Er schuilt magie in de natuur van Sequoia National Park, het tweede Nationale Park van Amerika. Dit is hét thuis van ‘s werelds grootste organismen: de majestueuze sequoiabomen, die zelfs in extreme weersomstandigheden het hoofd boven water houden. Sequoia’s zijn namelijk afhankelijk van bosbranden die zorgen voor de voortplanting van deze majestueuze bomen. Nét zo indrukwekkend zijn de kleine schepsels van Moeder Natuur. In het natuurpark kom je kleurrijke diersoorten tegen, zoals geelbuikmarmotten, grijze vossen, roodstaartbuizerds en zwarte beren. Hoger in de bergen heb je zelfs kans om muildierherten, poema’s en vogelsoorten – waaronder de Noord-Amerikaanse zwarte specht – te spotten.

Grootse wandelavonturen

Naast reusachtige bomen en indrukwekkende dieren tref je in Sequoia National Park de hoogste bergtop van de lower-48 aan: de 4.421-meter hoge Mount Whitney, een hikers-walhalla. Ook voor de minder ervaren wandelaars zijn er in Sequoia National Park talloze trails te vinden, zoals North Grove Loop, Redwood Canyon of Buena Vista Peak. In het centrum van het park ligt de grote granietkoepel Moro Rock. Het zusje van Yosemite’s Half Dome leent zich bij uitstek voor prachtige hikes en adembenemende vergezichten. Zorg tijdens je wandelavonturen wél dat je warme kleding meeneemt. Zelfs in de zomermaanden kan het hoog in de bergen erg koud zijn.

Take the Generals

Sequoia wordt samen met Kings Canyon als één groot Nationaal Park beheerd. Samen beslaat dit gebied uit een oppervlakte gelijk aan Overijssel en is bijna 97% ongerepte wildernis. In Sequoia en Kings Canyon National Park liggen slechts een paar asfaltwegen, maar de wegen díé je hier vindt staan garant voor een fantastische autorit. De Generals Highway begint bij de Ash Mountain Entrance en neemt je mee dwars door de General Grant Grove, waar je de Sherman Tree en Grant Tree van dichtbij kunt bekijken. Wanneer je uitgekeken bent op de woudreuzen, bezoek dan ook zéker de mysterieuze marmergrotten van Crystal Cave. Niet met je eigen auto het park in? Stap dan in de shuttlebus om niets van de hoogtepunten te missen!

Letterlijk droomlandschap

Wie niets wil missen van het Californische reuzenbos overnacht in de Wuksachi Lodge. Deze luxe lodge heeft een toplocatie midden in het natuurpark, met ontzettend leuke eetgelegenheden en knusse winkeltjes. Zoek je het hogerop? Dan is het ‘koele’ Bearpaw High Sierra Camp iets voor jou. Verborgen in het achterland van Seqouia National Park heb je hier een fantastisch uitzicht op het Great Western Divide-gebergte. Van een gezellige berghut tot authentieke tenthutten, of misschien gewoon in een slaapzak onder de sterrenhemel; er gaat niets boven wakker worden in Sequoia National Park.

De hoogste bomen op je bucketlist

De immense natuur in Sequoia is niet in woorden te omschrijven. Bezoek het Nationale Park en ervaar het met eigen ogen. Neem de shuttlebus naar alle topattracties, verken het park met je eigen auto of wandel over de talloze hiking trails in Sequoia National Park. Deze hoogtepunten mag je absoluut niet missen:

  • ‘Take the Generals’ naar de kolossale Sherman Tree en Grant Tree;
  • Ga op ontdekking in de marmergrotten van Crystal Cave;
  • Loop door het gat van de omgevallen Tunnel Log;
  • Klim naar de 4.421-meter hoge top van Mount Whitney of de granieten Moro Rock;
  • Slaap midden in het park in de luxe Wuksachi Lodge.De hoogste bomen op je bucketlist

Het park met een camper bezoeken

Het is niet toegestaan om via Ash Mountain Entrance Sequoia National Park te bezoeken met een camper langer dan 22 feet (de weg is erg smal, onverhard en kronkelig). Wil je graag het park met je camper bezoeken, dan zal je naar de Big Stump Entrance dienen te rijden. Zie hier meer informatie over de ingangen. Als je het fijner vindt om het park met een shuttle bus te bezoeken, dan kan dit ook. Tussen 23 mei en 2 september rijdt er tegen betaling een shuttlebus vanaf verschillende plaatsen buiten het park naar Giant Forest Museum. Vervolgens kun je vanaf Giant Forest Museum overstappen naar één van de gratis shuttlebussen van het Nationale Park. Lees hier meer informatie over de gratis shuttlebussen van het Nationale Park: https://www.nps.gov/seki/plany... 

Reizen in de buurt van Sequoia National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Sequoia National Park