Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Een letterlijk niet te missen hoogtepunt tijdens een rondreis door het zuidwesten van Amerika is het maken van een rit over de indrukwekkende Tioga Pass. Dit is met 3031 meter de hoogstgelegen highway pass in Californië van nauwelijks zestig kilometer lang. De Tioga Pass baant zich kronkelend een weg door het ruige Sierra Nevada gebergte.

Scenic bergpas die je niet mag missen

De Tioga Pass is een van de mooiste trails door het zuidwesten van Amerika en baant zich een weg door het prachtige Yosemite National Park in Californië. De indrukwekkende highway baant zich al kronkelend een weg door het ruige Sierra Nevada gebergte van Lee Vining naar Yosemite National Park. Laat je verrassen door dichte naaldbossen, imposante woudreuzen en granieten bergtoppen die je onderweg kan aanschouwen. Hoewel het officieel een bergpas is, kun je het nauwelijks vergelijken met de Europese equivalent vol haarspeldbochten. 

'Hoogtepunt' van je reis

De Tioga Pass is letterlijk een hoogtepunt, want je rijdt hier op ruim 3000 kilometer hoogte! Je ziet prachtige alpine-weiden en kristalheldere bergmeren. Er leven eekhoorns en marmotten en met een beetje geluk kun je zelfs een beer spotten. Neem ruim de tijd voor deze trail. Afhankelijk van de sneeuwval is de bergpas beperkt open, van half mei tot half september. Doets Reizen heeft uitstekende alternatieven voor als de pas in deze periode onverwacht gesloten is. Het einddoel van deze trip is de prachtige Yosemite-valley maar wij raden je met klem af er in een snel tempo heen te rijden. 

Achtertuin van Yosemite National Park

De Tioga Pass is de wilde achtertuin van Yosemite National Park. Onderweg zie je de beroemde Sequoias, je hoeft dus niet naar Seqouia National Park om deze gigantische bomen in het echt te bewonderen. Overnachten is zeker de moeite waard en dit doe je in Mammoth Lakes. Hier kun je veel activiteiten ondernemen die in het National Park niet mogelijk zijn: zoals mountainbiken op gravel (voor de echte durfal) of vissen op regenboogforellen. Ook de Rainbow Falls in Mammoth Lakes zijn een stuk wilder dan de watervallen die je in het National Park ziet. Ontdek de basaltblokken, Devils Post Pile en de typische bergtoppen, die minaretten genoemd worden en de toegang tot Yosemite vormen. De achtertuin van Yosemite is op z’n minst zo mooi als het nationale park zelf!

Neem ruim de tijd voor deze trail. Afhankelijk van de sneeuwval is de bergpas beperkt open, van half mei tot half september. Doets Reizen heeft uitstekende alternatieven voor als de pas in deze periode onverwacht gesloten is.

Reizen in de buurt van Tioga Pass

Logo Doets Reizen Amerika

Tioga Pass