De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het mondaine en stijlvolle Santa Barbara is een toevluchtsoord geworden voor de 'rich and famous', waar zij kunnen ontsnappen aan de 'hustle and bustle' van Los Angeles. Het sfeervolle stadje ligt aan de Pacific Ocean en heeft het hele jaar door een heerlijk klimaat. State Street is de hoofdstraat met leuke boetiekjes, kunstgalerijen, wijnproeflokalen en gezellige terrasjes. Vanaf de Santa Barbara Mission heb je een prachtig uitzicht over de stad!

Toevluchtsoord van de 'rich and famous'

Nadat Santa Barbara in 1925 door een aardbeving zo goed als verwoest was, werd het stadje volgens de beste Amerikaanse tradities in Spaanse koloniale stijl herbouwd. Talloze beroemdheden hebben hier een mooi huis laten bouwen. Hope Ranch is een ‘suburb’ waar je je vanaf on-Amerikaanse kronkellaantjes aan prachtige villa’s kunt vergapen. En geef ze eens ongelijk: het sfeervolle, tussen de heuvels en de oceaan ingeklemde stadje heeft een heerlijk klimaat en overal bloeien bloemen die fel afsteken tegen de uit witte klei opgetrokken, met rode pannendaken afgedekte huizen. 

American Riviera

De bijnaam van Santa Barbara is ‘American Rivièra’ vanwege de palmen, de mediterrane bloemenstruiken en de prachtige missie post. In State Street liggen de vele galerijen met gezellige binnenplaatsjes, terrasjes, boetiekjes, wijnproeflokalen en restaurants. Vanuit de binnenstad rijdt een gratis tram naar het strand en Stearns Wharf. In de lente kun je vanaf een boot naar de bultrugwalvissen kijken, die dan met hun jongen naar het zuiden trekken. Locals eten in Santa Barbara graag bij Brophy Bros (119 Harbor Way). Logisch: je kunt er heerlijk eten met een fantastisch uitzicht over de haven. 

Algemene informatie over Santa Barbara

Santa Barbara heeft iets meer dan 90.000 inwoners. Het heeft een zomers, mediterraan klimaat dat karakteristiek is voor de kust van Californië. Door de nabijheid van de oceaan zijn de winters mild en de zomers relatief koel. De verschillen tussen de seizoenen zijn klein. Vanwege de ligging van Santa Barbara bij de Santa Ynez Mountains valt er in de winter, wanneer er regenbuien vanaf zee komen, meer neerslag dan gemiddeld in andere kustgebieden in Californië.

Ligging 

Santa Barbara ligt aan de westkust van Amerika aan de Grote Oceaan. Ten zuidwesten van Santa Barbara bevindt zich een populair en mooi zandstrand, in de volksmond ook wel Hendry's Beach genoemd. Het strand wordt beschermd door kliffen, waardoor het er warmer en minder winderig is dan op andere stranden in de omgeving. Vanwege de ligging heeft dit strand de mooiste zonsondergangen van Santa Barbara. Hier is een hele fijne strandtent voor een hapje en een drankje, te weten Boathouse restaurant.

Geschiedenis 

De Missiepost van Santa Barbara uit 1786 is gebouwd door Spaanse kolonisten. De heilige Barbara is de naamgever van Santa Barbara. Dit omdat de missiepost op haar naamdag werd geopend. Voor de Amerikaanse Burgeroorlog was Santa Barbara een plaats met een koloniale stijl. Na de Burgeroorlog veranderde het gezicht van Santa Barbara. Victoriaanse huizen vervingen de in koloniale stijl gebouwde woningen. De haven won aan belang, evenals de landbouw. Tijdens een grote aardbeving in 1925 stortten veel Victoriaanse huizen in, terwijl de Spaanse huizen fier overeind bleven. Om die reden besloot men de in puin liggende gebouwen in koloniale stijl te herbouwen. Ook de missiepost werd zwaar beschadigd door de aardbeving, maar gelukkig is de kerk in oude glorie hersteld. Santa Barbara is een welvarende stad met de wijk Hope Ranch en Montecito, ten zuiden waarvan onder andere Oprah Winfrey een huis heeft.

Reizen naar Santa Barbara

Logo Doets Reizen Amerika

Santa Barbara