De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Santa Cruz is een surfstadje met een relaxte sfeer. Ooit is hier het beroemde surfmerk O’Neill begonnen. Het is toepasselijk hier golf surf lessen te nemen en als een echte beachboy of -girl de schuimende golven te trotseren. Golfsurfen is in Santa Cruz dé sport die alle stoere jongens en meiden beoefenen.

Surfers Paraside

Ben je een echte surfer, dan herken je vast veel uit de film Chasing Mavericks, die zich in dit plaatsje afspeelt. Jack O’Neill ontwikkelde en verkocht hier ooit de eerste wetsuits in zijn surfshop, op de plek waar nu Hotel Dream Inn staat. Vandaar dat de lounge en het restaurant naar hem vernoemd zijn. Dit fijne hotel, met een frisse beach look, heeft de Jack O’Neill Lounge een funky surfstijl meegegeven. Bij de kleine vuurtoren op de rode kliffen liggen vaak tientallen surfers in het water te wachten op de perfecte golf. Een supermooi gezicht om te zien! Vaak ook vallen hier heel veel van die schattige zee ottertjes te spotten.  De mooiste straat in Santa Cruz is Walnut Avenue. Het heeft vele prachtige, Victoriaanse huizen en boetiekjes. De Santa Cruz Beach Boardwalk heeft entertainment voor jong en oud. Er zijn diverse evenementen, concerten en er is een attractiepark. Tip: in de omgeving van Santa Cruz vind je vele 'wineries'.


Ligging  

De stad Santa Cruz in Californië ligt aan het noordelijk deel van de Monterey Bay, zo'n 100 km zuidelijk van San Francisco en 50 km van San José 

Geschiedenis 

Santa Cruz betekent ook wel heilig kruis. In het verleden hebben Spaanse kolonisten hier een basis gehad en ze bouwden hier verschillende kerkjes en missies. Santa Cruz werd vooral veel gebruikt voor de agrarische sector.   

Inwoners 

Er wonen ongeveer 55.000 mensen in Santa Cruz. 


Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Santa Cruz gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Santa Cruz