Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Ooit – toen Californië nog in Spaanse handen was – was Monterey de hoofdstad van zuidelijk Californië. Het stadje leefde in het verleden vooral van de walvisvaart en de sardinevangst, en groeide uit tot de grootste visserijhaven van de hele westkust. Maar prettig toeven was het er niet. Sterker: het moet er enorm hebben gestonken. Stranden en kades lagen bezaaid met witte walvisskeletten en krijsende en vechtende gieren deden zich tegoed aan de rottende kadaverresten.

Algemene reisinformatie Monterey

Later ontstond langs de oevers van de baai (langs een straat die Cannery Row werd genoemd) een enorme conservenindustrie, die van Monterey een betrekkelijk welvarend stadje maakte. Tot 1951. Vanaf toen werd er om nog altijd onverklaarbare reden opeens geen sardine meer gevangen.  

De welvaart verdween, de stad verpauperde en armoede sloeg toe. Pas toen toeristen het op een schitterende plek van de baai liggende stadje ontdekten, kwam de ommekeer. En hoe! Monterey bloeide op, de visserijhaven werd omgebouwd tot een plezierhaven, de oude conservenfabrieken langs Cannery Row werden getransformeerd tot boetiekjes, kunstgalerijen en het bijzondere Aquarium is hierin gevestigd. Wie echt een goede indruk van heden en verleden van het stadje wil krijgen, kan de ongeveer drie kilometer lange self-guided wandeling door het Monterey State Historic Park maken. De routebeschrijving kun je gratis afhalen Convention & Visitors Bureau (787 Munras Avenue #110). 


Ligging

Monterey is een aantrekkelijk, voormalig vissersplaatsje om te verblijven vanwege de oude fabrieken in Cannery Row die zijn getransformeerd tot boetiekjes, kunstgalerijen, wijnproeflokalen en souvenirshops.

Klimaat 

Monterey Bay Area heeft een  Middellands Zeeklimaat, met ’s morgens mist vanwege het koude oceaanwater.

Inwoners 

Monterey telt circa 28.000 inwoners. 

Dingen die je kunt doen in Monterey

Logo Doets Reizen Amerika

Monterey