Vroegboekreizen 2024 Boek nu

In Grand Junction vind je letterlijk alles wat Colorado zo fantastisch maakt! Het voelt als een plek die je nergens anders ter wereld zult vinden. Deze unieke bestemming wordt omringd door een ongekend contrast aan landschappen. Alleen in Grand Junction kun je vanuit de woestijn een wijnmakerij binnenstappen, terwijl je tijdens de avonduren in het sfeervolle centrum kunt nagenieten van een avontuurlijke dag!

Ontstaan van Grand Junction

Aangetrokken door de vruchtbare Grand Valley kwamen hier rond 1880 de eerste boeren, nadat de Amerikaanse regering de Utes had verjaagd. Later kwamen er nog andere ‘Junctions’ bij, die van highways en van railroads. Grand Junction is zo genoemd vanwege de samenkomst van de Colorado River en de Gunnison River.

Wijngaarden en fruitteelt in Grand Junction

Dankzij de vruchtbare grond die de Colorado River en de Gunnison River hebben afgezet in de Grand Valley, ligt hier het hart van de wijn- en fruitteelt van Colorado. In combinatie met het milde klimaat is het hier mogelijk om onder andere perziken en kersen te telen. Jaarlijks wordt in augustus een groots perzikfestival rond het hoogtepunt van de oogst georganiseerd. In Grand Junction heb je de mogelijkheid wijngaarden te bezoeken, waar regelmatig wijnproeverijen worden georganiseerd. In de Grand Valley liggen een groot aantal wijnboerderijen, zoals Grand River Vineyards en Carlson, waar wijnen als Chardonnay, Riesling en Cabernet worden gemaakt.

Bezienswaardigheden in Grand Junction

Grand Junction heeft een heel sfeervol centrum, met als belangrijkste straat Main Street, een gezellige voetgangerspromenade. De straat heeft veel kunstwerken en is omzoomd door bomen. Er zijn vele historische panden in authentieke stijl, verschillende soorten winkels, diverse art galeries en zeer gastvrije restaurants. Grand Junction mag dus zeker niet aan een rondreis door Amerika ontbreken. Het is namelijk ook de plek waar de ruige Rocky Mountains en de Grand Mesa worden gescheiden van de roodgekleurde woestenij van het Colorado National Monument.

Overblijfselen van dinosaurussen in Grand Junction en omgeving

Daarnaast vind je ook in de omgeving van Grand Junction vele overblijfselen van de dinosaurussen die hier 140 miljoen jaar geleden leefden. Bij het ten noordwesten van Grand Juntion gelegen plaatsje Fruita bijvoorbeeld. In Fruita zijn veel restanten van dinosaurussen gevonden. Het Museum of Western Colorado’s Journey is een fascinerend museum over de geschiedenis van deze oerbeesten. Er zijn onder andere op ware grootte beweegbare replica’s van dinosaurussen en je kunt er een bezoek brengen aan het onderzoekslaboratorium.

Musea in Grand Junction

In Grand Junction kan je een bezoek brengen aan het Museum of the West, waar onder meer de werking van een uraniummijn wordt uitgelegd en waarin een oorspronkelijke Indiaanse pottenbakkerij in gebruik is.

Activiteiten in Grand Junction

Ook op het sportieve vlak heeft Grand Junction veel te bieden. Er zijn vijf golfbanen die beginners tot ervaren spelers een ontspannen en sportief avontuur in een prachtig decor bieden. Het is ook zeker aan te bevelen om per huurfiets de natuur en gastvrijheid van heel dichtbij te ervaren. Het landschap is hier werkelijk betoverend, met vele mogelijkheden voor recreatie, of het nu gaat om het genieten van de rust tijdens het wandelen of het maken van een spectaculaire rafting tour op de Colorado Rivier. Het is hier overigens ook mogelijk om te kanoën of te kajakken. Het is beslist de moeite waard om een heerlijke wandeling te maken over de Riverfront Trail, die prachtig langs de Colorado River loopt. Deze trail heeft een lengte van twintig kilometer en kan ook per huurfiets of met rollerskates worden afgelegd.

Festivals en culturele voorstellingen in Grand Junction

Jaarlijks wordt het Art on the Corner Festival georganiseerd, waar kunstenaars hun beeldhouwwerken tentoonstellen. Grand Junction heeft ook diverse theaters voor muziek en ander culturele voorstellingen, zoals de Grand Junction Symphony and Mesa Hall.

Winkelen in Grand Junction

Als je tijdens je vakantie in Grand Junction eens uitgebreid wilt shoppen, kan je terecht in de Western Slope. Dit is de grootste shopping mall van de regio.

Bezienswaardig route vanuit Grand Junction

Vanuit Grand Junction kun je een mooie autotocht maken. Deze duurt ongeveer vier uur en gaat voor een deel via scenic byway 65. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de natuur. Je komt langs talloze meren, canyons en pijnbossen, allemaal in de omgeving van Grand Mesa. Grand Mesa is de grootste platte berg ter wereld. Hij werd na een vulkaanuitbarsting met lava bedekt. De mesa heeft een oppervlakte van ruim 125 km2 en ligt op een gemiddelde hoogte van 3.200 meter. Het is in feite een gigantische hoogvlakte en wordt ook wel Island in the Sky genoemd. Door het alpine klimaat zijn er veel bloemenweides en dennenbomen. Het zijn vooral de espen die in de herfst voor een fantastisch kleurenschouwspel zorgen en er zijn meer dan 200 kristalheldere meren. Tijdens deze route zie je een ook een bijzonder natuurverschijnsel, de Bookcliffs

Reis naar Grand Junction

Logo Doets Reizen Amerika

Grand Junction