De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Colorado National Monument

9 Actueel reisaanbod

Indrukwekkende panoramische uitzichten en enorme, hoogoprijzende rode rotsformaties zijn slechts een paar redenen waarom het Colorado National Monument tot de favoriete bezienswaardigheden van Colorado behoort.

Ontdek het Colorado National Monument

Het prachtige Colorado National Monument is vanuit Grand Junction gemakkelijk te bezoeken en biedt een scala aan wandel- en mountainbikepaden voor zowel de ervaren als de minder ervaren liefhebber. Als je tijdens je rondreis door Amerika een bezoek aan het Colorado National Monument vanuit je auto of camper maakt en wilt genieten van het uitzicht, dan moet je de prachtige Rim Rock Drive zeker niet overslaan. Deze bezienswaardige route baant zich een weg door het gebied en biedt verbluffend mooie uitzichten op al het natuurschoon. Deze Rimrock Drive is ongeveer 40 kilometer lang. Je hebt er grote kans om herten of mountainlions te zien. Op het traject zijn verschillende uitkijkpunten met sprekende namen als Grand View, Artist Point, Balanced Rock View en Independence Monument. Independence Monument is een vrijstaande rots. Ieder jaar op 4 juli wordt die beklommen om er, ter gelegenheid van de onafhankelijkheidsverklaring, de Amerikaanse vlag te hijsen.

Natuur van het Colorado National Monument

Het Colorado National Monument staat bekend als een prachtig ruig natuurgebied met rode rotsen in de vorm van monolieten, kleurrijke zandsteenformaties, canyons en mesa’s. Volgens wetenschappers zijn de geologische formaties meer dan 1,7 miljard jaar oud.

Meer informatie over het Colorado National Monument

Bij het Colorado National Monument is een uitgebreid Visitor Center waar onder meer informatie verkrijgbaar is over de vele recreatiemogelijkheden. Of dat nu gaat over het plannen van tochten per auto, te paard, over raften, het vinden van vogelspotplaatsen om te kijken naar valken en arenden of het kiezen van een wandeltocht.

Black Ridge Canyons en de McInnis Canyons National Conservation Area

Grenzend aan het Colorado National Monument liggen de Black Ridge Canyons en de McInnis Canyons National Conservation Area. Ook dit zijn schitterend natuurgebieden. De McInnis Canyons hebben de op één na grootste concentratie aan natuurlijke bogen in Noord-Amerika. Deze bogen zijn door erosie ontstaan uit rotsen. Ook deze omgeving is een paradijs voor wandelaars en mountainbikers.

Reizen in de buurt van Colorado National Monument

Logo Doets Reizen Amerika

Colorado National Monument