Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Als je ten zuiden van Grand Junction staat en in noordelijke richting kijkt, dan zul je zien dat de skyline van deze plaats wordt gedomineerd door de indrukwekkende Bookcliffs. De lichtgekleurde, bergachtige formaties van de Bookcliffs bieden veel mogelijkheden voor het maken van avontuurlijke wandeltochten.

Wandelen in de Bookcliffs

Het ondernemen van een wandeltocht naar de top van de prominente Mount Garfield is bijvoorbeeld een absolute aanrader! De Bookcliffs vormen tevens het leefgebied van kuddes wilde paarden. Het gebied ten noorden van Grand Junction omvat het Little Bookcliffs Wild Horse Range, een plek waar wilde paarden in alle vrijheid galopperen door het prachtige landschap. Ook is het mogelijk om hier zelf een tocht per paard te ondernemen tijdens jouw vakantie in Colorado

Meer informatie over de Bookcliffs

De Bookcliffs zijn een witte rotsformatie en vormde zich zo’n 100 miljoen jaar geleden als een rif in de oceaan. Hierdoor bevat het gesteente nu nog vele fossielen van vissen en schelpen. Gedurende de dag veranderen de Bookcliffs door invloed van het zonlicht van kleur: geel in de ochtend, wit in de middag en rood in de avond.

Reizen in de buurt van Bookcliffs

Logo Doets Reizen Amerika

Bookcliffs