Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Montrose ligt op zo'n 1.700 meter hoogte in de staat Colorado. Aanvankelijk was Montrose een belangrijk centrum van de Ute-cultuur, geïnspireerd door Chief Ouray. Nu is het de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Black Canyon of the Gunnison National Park en een walhalla voor outdoor activiteiten.

Geschiedenis

In 1881 werd de Ute-stam gedeporteerd door de US Government. Het plaatsje heeft daarna zijn ontstaan voornamelijk te danken aan de mijnbouw. Daarnaast ontwikkelde het zich ook als bevoorradingscentrum voor andere mijnstadjes. Later kwam de nadruk op landbouw te liggen. De cultuur van de Utes is bewaard gebleven in het mooie Ute Indian Museum.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Montrose

Door de ligging van Montrose, ten midden van een prachtige natuur kan je hier vele outdoor activiteiten ondernemen. Zo is het mogelijk om te kajakken, wandelen, mountainbiken en paardrijden behoort tot de opties. Er zijn vele outdoor bedrijven in Montrose gevestigd waarbij je deze activiteiten kunt ondernemen. Het huren van een jeep om een offroad tocht te maken is ook een mogelijkheid in Montrose. Golfen kan op een van de vele golfbanen in Montrose en omgeving. Enkele mooie banen zijn de Links at Cobble Creek en The Bridges Golf Course. Liever iets minder actief bezig zijn? Naast het eerder genoemde Ute Idian Museum is er in Montrose ook het Museum of the Mountain West. 

Overnachtingslocatie voor het Black Canyon of the Gunnison National Park

Montrose is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Black Canyon of the Gunnison National Park. Sla dit ruige nationale park echt niet over tijdens een vakantie in Colorado

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Montrose gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Montrose