Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Black Canyon of the Gunnison National Park

9 Actueel reisaanbod

Arizona heeft de Grand Canyon, maar Colorado heeft de Black Canyon! Net zoals Grand Canyon National Park, heeft Black Canyon of the Gunnison National Park een North Rim en een South Rim. Langs de kronkelende South Rim Road vind je veel prachtige uitkijkpunten, vanwaar je een magnifiek en indrukwekkend uitzicht hebt op de donkere, steile rotswanden. Als je goed luistert, hoor je het wilde geruis van de Gunnison River onderaan de canyon.

Meer informatie over het Black Canyon of the Gunisson National Park

Het Black Canyon of the Gunnison Nationale Park is een 700 meter diepe, 80 kilometer lange kloof, uitgeslepen door de Gunnison River. ‘Black’ vanwege de zwarte schaduwen, omdat de kloof zo nauw is dat zonlicht niet of nauwelijks tot de bodem doordringt. Er zijn dus twee scenic routes: de North- en South Rim Road. Het meest toegankelijk is de South Rim. In tegenstelling tot de North Rim is deze het hele jaar open. Een aanrader is om eerst een bezoek te brengen aan het Visitor Center tijdens je vakantie in Colorado. Zo kom je alles te weten over het Black Canyon of the Gunisson National Park. Het meest populaire viewpoint is Chasm View, met een mooi zicht op de kloof en Painted Wall, een 800 meter hoge steile rotswand, die zeer populair is bij klimmers. Andere viewpoints waar je een stop kunt maken zijn Devils Lookout, Rock Point, Cross Fissures View, Pulpit Rock, Sunset View, Cedar Point en Dragon Point. Vanuit de viewpoints is het mogelijk om diverse wandelingen te ondernemen. Deze wandelingen verschillen alle in lengte en zwaarte. Zo kan je onder andere de Rim Rock Trail, Uplands Trail, Oak Flat Trail of de North Vista Trail lopen.

Geschiedenis van het Black Canyon of the Gunisson National Park

Van de 17e tot de 19e eeuw was dit het jachtterrein van de Utes. Zij dreven bizonkuddes op en doodden hen door ze over de rand van de canyon heen te jagen (de buffalo jump).Tussen 1904 en 1909 werd een tunnel aangelegd, waardoor water van de Gunnison River werd omgeleid om landbouwgebieden in de omgeving van Montrose te bevloeien. President Hoover bestempelde in 1933 slechts een twintig kilometer lang gedeelte van de kloof tot Nationaal Monument. In 1999 werd het tot Nationaal Park uitgeroepen.

Stuwmeren in de Gunnison River

De bouw van drie dammen in de Gunnison River heeft voor drie stuwmeren gezorgd. Zij wekken elektriciteit op en zorgen voor irrigatie. Natuurlijk heeft dit veel weerstand opgewekt van ecologisten en milieuactivisten, maar er is desondanks een schitterend recreatiegebied ontstaan: het Curecanti National Recreation Area.

Onze topbestemmingen in de buurt van Black Canyon of the Gunnison National Park

Reizen in de buurt van Black Canyon of the Gunnison National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Black Canyon of the Gunnison National Park