De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Washington DC Downtown

12 Actueel reisaanbod

Dit is een wijk ten oosten van het Witte Huis in Washington D.C., ontstaan in de negentiende eeuw. Downtown DC wordt beschouwd als het centrum van de hoofdstad van het land vanwege de nabijheid van populaire attracties, een breed scala aan culturele ervaringen, nationale winkelketens en opmerkelijke eetgelegenheden.

Old Downtown

Old Downtown was in de 19e eeuw een belangrijk commercieel gebied in Washington. Hier werd handel gedreven en waren grote straatmarkten. Tijdens de Civil War waren hier de troepen gelegerd van General Hooker. In het spoor van de soldaten streek er ook een flink aantal prostituees neer en de wijk kreeg de bijnaam Hooker’s District. Later werd dat gewoon Hooker’s. Uiteindelijk werd hooker synoniem voor prostituee en werd het nieuwe woord aan het Amerikaanse woordenboek toegevoegd. Na de Tweede Wereldoorlog begon het verval van de wijk, omdat velen naar de buitenwijken trokken. Onder de impuls van Kennedy bloeide de wijk weer op en aan die bloei is nog steeds geen einde gekomen.


De grenzen van Downtown zijn onregelmatig en moeilijk te definiëren. Vroeger werd het centrum begrensd door Pennsylvania Avenue NW, New York Avenue NW, Massachusetts Avenue NW en Indiana Avenue NW. Geografisch gezien zijn dat nu Pennsylvania Avenue en Constitution Avenue. Ofwel The Federal Triangel en The Malle en omgeving. Hier staan een aantal belangrijke musea, theaters en grote sporthal. Een bekend theater is het Ford's Theater, waar president Abraham Licoln het slachtoffer was van een moordaanslag door een van de acteurs tijdens zijn bezoek aan een toneelstuk. Meer informatie omtrent deze aanslag is in een museum in de kelder te vinden. Aan de 800 F St.NW staat het International Spy Museum, dat mede door de CIA, FBI, het leger, spionnen van de NAVO en KGB tot stand is gekomen. Zelfs James Bond zou onder de indruk zijn van wat hier wordt tentoongesteld. 

Chinatown is slechts een paar blokken groot en bestaat uit een groot aantal Aziatische restaurants en kraampjes.

Washington DC downtown beschikt over een prachtig station, het Union Station, een waarachtig paleis in Beaux-Artstijl, met bladgoud, marmer en graniet versierd. Eind jaren 70 wilde de gemeente het station afbreken, maar gelukkig besloot men het station te renoveren met als doel het station nieuw leven in te blazen door er een winkelgalerij, foodcourt, cafe's en bioscoop in te plaatsen. Zeker een bezoek waard.Reizen in de buurt van Washington DC Downtown

Logo Doets Reizen Amerika

Washington DC Downtown