De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

The National Mall vormt het machtigste stukje Amerika, in ieder geval in politiek opzicht, maar wellicht ook qua omvang van de omliggende musea, memorials en monumenten die er te bewonderen zijn, waaronder het Washington Monument. Gelegen tussen het U.S. Capitol aan het oostelijke uiteinde en het statige Lincoln Memorial aan het westelijke uiteinde, omvat The National Mall een enorme strook in het hart van Washington D.C. Deze plek staat symbool voor het Amerikaanse streven naar vrijheid en gelijkheid en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Aan weerszijden wordt The National Mall geflankeerd door indrukwekkende musea en iconische gebouwen, waaronder het Witte Huis.

De National Mall begint in het oosten op de Capitol Hill, de zetel van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Het koepelgebouw is geïnspireerd op de Sint-Pieter in Rome. Daarachter bevinden zich het Supreme Court, de hoogste rechtbank, en de Library of Congress. Deze bibliotheek wordt 'het geheugen van de wereld' genoemd met zijn 800 kilometer rijen met meer dan 120 miljoen manuscripten, boeken, foto's en kaarten. Een walhalla voor boekenliefhebbers.

Beroemde Musea:

We noemen er een paar. Het National Museum of the American Indian resideert in een opvallend gebouw met kale geelachtige kalkstenen facade. De collectie omvat objecten uit de geschiedenis van indianenculturen. Het National Air and Space Museum is het populairste museum van de Mall met exposities over de luchtvaart, met onder andere de Flyer die door de gebroeders Wright werd gebouwd in 1903, en de Spirit of St Louise waarmee Charles Lindbergh als eerste over de Atlantische Oceaan vloog. Ook is er een bioscoop. Het National Museum of America History presenteert zich als tempel van het technologische en culturele erfgoed van de VS.

Gedenkplaatsen:

Onder andere het Korean War Memorial bestaat uit 19 beelden van soldaten opgesteld naar een oorlogsscene ter herinnering aan de Koreaoorlog tussen 1950 en 1953. Aan het westelijke uiteinde van de Mall staat het Lincoln Memorial vanwaar je uitkijkt op het Washington Monument en het Capitool in de verte. Het gebouw eert president Lincoln. Op de trappen van dit monument hielt Martin Luther King in 1963  zijn beroemde redevoering I have a dream. Zeer indrukwekkend is ook het Vietnam Veterans Memorial. Het bestaat uit sobere zwarte granieten muren met de namen van 60.000 oorlogsslachtoffers op alfabet ingegraveerd. 

De National Mall beslaat een 3 kilometer lange en 3 huizenblokken brede groene boulevard. Doordat er zo veel te zien is kun je hier meerdere dagen voor uittrekken. Er rijden gratis bussen waar je in en uit kan stappen voor de musea, maar het is ook erg leuk om per fiets de Mall te ontdekken.

Reizen in de buurt van The National Mall

Logo Doets Reizen Amerika

The National Mall