Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Karakteristieke huizen met keistenen trottoirs voor de deur vormen samen met het prachtige Chesapeake and Ohio Canal het straatbeeld van Georgetown, één van de meest charmante wijken van Washington. Georgetown is een heerlijke wijk om wandelend te verkennen en om te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je vindt in Georgetown een scala aan authentieke winkels en uitmuntende restaurants. Wist je trouwens dat het ook tijdens de warme zomermaanden uitstekend toeven is in Georgetown? Zo kun je bij het Key Bridge Boathouse terecht voor het huren van kajaks of paddleboards en daarmee verkoeling zoeken op de Potomac River.

Georgetown werd in 1751 gesticht en is daarmee 40 jaar ouder dan de hoofdstad zelf. Het was al heel lang een Indianendorp (de Tohoga stam), voordat in het midden van de zeventiende eeuw Britse bonthandelaren zich hier vestigden. Na de stichting van de hoofdstad ontwikkelde zich hier een bloeiende tabaksindustrie. In 1789 werd Georgetown University, de eerste katholieke universiteit van het land gesticht. Onder de prominente studenten bevonden zich bijna twee eeuwen later Bill en Hillary Clinton.

In 1871 werd Georgetown een deel van Washington D.C, ten noordwesten van Foggy Bottom. Tussen de Potomac en Rock Creek Park. Het is een van de duurste delen van de stad, vanwege de gunstige liggen en historische huizen. Het is bovendien een zeer aangename uitgaanswijk met leuke restaurants, bars, trendy boetiekjes, boekwinkels. Het ‘epicentrum’ van de activiteiten is het kruispunt van Wisconsin Avenue en M Street.

Verder kun je hier heerlijk wandelen, bijvoorbeeld over de campus van de universiteit of langs het historische Chesapeak and Ohio kanaal. The Old Stone House is het oudste huis in Washington en nu geopend als museum.

Reizen in de buurt van Georgetown

Logo Doets Reizen Amerika

Georgetown