Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Wynwood Walls Art District

4 Actueel reisaanbod

Een van de opvallendste en meest opkomende gebieden in Miami is het Wynwood Walls Art District. Een oud industrieterrein dat door graffiti- en andere kunstenaars opnieuw in gebruik is genomen. Het resultaat is adembenemend; een kleurrijk tafereel met vele kunststijlen waar je uren naar kunt kijken. Achter elke muurschildering gaat een verhaal schuil. Tijdens een begeleide tour krijg je uitleg en leer je de verhalen achter deze kunstwerken kennen. Naast de muurschilderingen zijn hier kleinschalige restaurants en bars en alternatieve winkels met kunst en kleding.

Een nieuwe sparkle

Amerikanen hebben de merkwaardige en wat mij betreft goede eigenschap om zich elke keer opnieuw uit te vinden; een gegeven dat goed tot uiting komt in het Wynwood Walls district van Miami. In de vorige eeuw liet Mr. Goldman onder andere de wijk SoHo in New York City transformeren, en hij zag een aantal jaren terug ook een 'sparkle' in deze vervallen wijk van Miami, met haar leegstaande pakhuizen. Hij liet kunstenaars gratis ateliers oprichten in de pakhuizen en gaf hen de gelegenheid om de buitenmuren met grote, moderne kunstschilderingen te bedekken. In Wynwood Walls werd dit een hit, en vandaar dat de buurt nu 'Walls' heeft toegevoegd aan de naam. Tegenwoordig worden de kunstenaars door vastgoedeigenaren betaald om op hun muren kunst te schilderen. De muren zijn kleurrijk en doen echt iets met je. Zo zagen wij een moderne parodie op het Amerikaanse schilderij 'Farmer Couple'.

Wynwood Walls biedt daarnaast allerlei funky restaurants, winkels, koffiehuizen, art galeries en bars. Wij bezochten hier twee winkels; één van een Canadese designer en één van een Australisch merk van natuurlijke cosmetica. Beide winkels oogden simplistisch, authentiek en belevingsgericht, maar wel op een pure manier! 

Tot slot gingen wij naar een pop up terrein met een open podium voor live optredens, omringd door zeecontainers waarin hippe bars, restaurants en galeries waren gehuisvest.

Onze topbestemmingen in de buurt van Wynwood Walls Art District

Reizen in de buurt van Wynwood Walls Art District

Logo Doets Reizen Amerika

Wynwood Walls Art District