Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Athens is de thuisbasis van een bloeiende muziekscene, bekroonde restaurants en een groot aantal andere attracties die van de stad een niet te missen bestemming maken tijdens je volgende reis naar Georgia! De levendige stad is misschien wel het meest bekend om de Universiteit van Georgia, de grootste openbare onderzoeksuniversiteit van de staat en de geboorteplaats van het openbare hoger onderwijs in Amerika.

Ligging van Athens

Athens is gelegen in de staat Georgia, aan de voet van de Blue Ridge Mountains en aan de samenkomst van de North Oconee River en de Middle Oconee River.

Het centrum van Athens

Of je nu een romantische reis voor twee personen plant of met het hele gezin op vakantie gaat, Athens houdt iedereen bezig. Het centrum van de stad zit vol met eigenzinnige winkels, kunstgalerieën en een breed scala aan restaurants met heerlijke gerechten van internationaal gerenommeerde chef-koks en aanstormend talent. Eetgelegenheden in Athens bieden een mediterrane keuken, Italiaanse favorieten, pizzeria's en nog veel meer.

Muziek scene in Athens

De muziekscene van Athens, die in de jaren '70 en '80 van start ging met The B-52s en R.E.M., is net zo rijk als het culinaire aanbod. Na het heerlijke eten dat Athens te bieden heeft nog ruimte over op de avond of zin in een uitstapje? Ga dan naar een van de verschillende locaties van de stad om van de live muziek te genieten.

Activiteiten in Athens

Athens beschikt over het Sandy Creek Park met het Sandy Creek Nature Center, het Walker Park, Oconee Rivers Greenway, Ben Burton Park en de Firefly  Trail. Deze plaatsen zorgen ervoor dat je prima kunt wandelen, fietsen, vissen, kajakken, hiken en skaten in Athens.

Bezienswaardigheden in Athens

Het Georgia Museum of Art is de moeite waard om te bezoeken tijdens je verblijf in Athens. Het museum heeft een uitgebreide collectie Amerikaanse schilderijen en tekeningen.

Universiteit van Georgia

De kapel van de campus van de universiteit staat op een heuvel die romantici deed denken aan de Acropolis in Athene en zo ontstond de naam van de stad. De campus heeft een aantal attracties waaronder de State Botanical Garden of Georgia, waar je inheemse planten in het mooi aangelegde park kunt bewonderen, langs 8 km lange wandelpaden en tropische en semi-tropische planten in enorme kassen. De State Botanical Garden of Georgia heeft ook een apart gedeelte voor kinderen, de Children’s Garden.

City Hall van Athens

Athens heeft ook een mooie City Hall. Op het gazon ervoor staat een merkwaardig stukje oorlogstuig uit de Burgeroorlog: The Double Barreled Cannon, oftewel het dubbelloops kanon. Gelijktijdig werden daarmee twee kogels afgeschoten die met een ketting aan elkaar verbonden waren. Alles wat zich tussen de twee kogels bevond werd weggevaagd. Het was een eenmalig experiment, dus de effectiviteit zal wel beperkt zijn geweest.

De Antebellum Trail

Deze ruim 160 kilometer lange trail loopt vanaf Atlanta naar Athens. Onderweg kom je langs de plaatsjes Washington, Crawfordville, Madison, Eatonton en Milledgeville naar Macon. Elke plaats beschikt over prachtige Antebellums die je kan bezoeken tijdens je vakantie door Amerika.

Overige bezienswaardigheden in Athens

  • Memorial Park and Bear Hollow Zoo
  • Georgia Museum of Natural History

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Athens gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Athens