Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Atlanta, de stad waar in 1996 de Olympische Spelen werden georganiseerd, maar ook de stad van Coca-Cola, CNN. Daarnaast de geboortestad van mensen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis, zoals Martin Luther King. Atlanta is de grootste stad en tevens de hoofdstad van de staat Georgia. De stad is met name dankzij de aanwezigheid van Hartsfield-Jackson Atlanta International, de drukste luchthaven ter wereld, uitstekend bereikbaar. Hierdoor vormt Atlanta de perfecte start en/of eindbestemming voor een reis door het veelzijdige zuidoosten van Amerika.

Geschiedenis

De belangrijkste stad van het zuidoosten van de VS werd in september 1837 gesticht met het planten van een paal: spoorwegbaronnen vonden dit een uitstekende plaats voor een spoorwegknooppunt. De plaats die eromheen ontstond, kreeg dan ook een spoorweggerelateerde naam: Terminus, maar kort daarna werd het Atlanta. Nog geen dertig jaar na stichting trok de noordelijke Generaal Sherman zijn verwoestende spoor, waarbij Atlanta voor meer dan driekwart werd plat gebrand. Als een feniks verrees Atlanta al snel uit de as (een van de mooiste monumenten in Atlanta is dan ook The Phoenix). Ook nam de stad het de State Capitol-zetel over van Savannah.

Toeristische attracties

In de daaropvolgende eeuw, met een enorme versnelling vanaf 1975, ontwikkelde Atlanta zich tot een zeer moderne stad en het belangrijke economische centrum wat het nu is. Het is dan ook niet gek dat een paar van de toeristische attracties van Atlanta business-related is: het Peachtree Center, een gigantisch complex van kantoren, hotels en detailhandel, The World of Coca-Cola en het CNN Center. Een extra impuls kreeg Atlanta toen de commercieel buitengewoon geslaagde Olympische Spelen in 1996 aan de stad werden toegewezen. Maar Atlanta profileert zich ook als het centrum voor African-American Culture en als kunstcentrum voor het zuiden.

Reizen naar Atlanta

Logo Doets Reizen Amerika

Atlanta