Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Hoewel de hoofdstad van Georgia, Atlanta, volledig is opgenomen in de dynamiek van de 21-ste eeuw, vind je er ook nog vele (boeiende) sporen uit het verleden. Waaronder die van dominee Martin Luther King, inderdaad, de man die onsterfelijk werd met zijn uitspraak of oproep: 'I have a dream!' Verder is Atlanta het belangrijkste verkeers-, industrie-, handelsknooppunt in zuidoost Amerika. En hoewel Otis Redding 'left his home in Georgia' om in San Francisco 'on the dock of the bay' te zitten, is Georgia een schitterend uitstapje na een week zonnen in Florida! Er zijn tal van activiteiten te ondernemen en historische sites te bezoeken en, o ja, dan is er nog een aardig omvangrijke frisdrankengigant in Georgia gevestigd... .

Getekend door geschiedenis

De staat Georgia is vernoemd naar de Engelse Koning George II die in de zestiende eeuw deze zuidelijke staat annexeerde. Na de onafhankelijkheidsoorlog werden de Indianen verdreven uit het gebied; de gedwongen mars van de Cherokee naar Oklahoma wordt de Trail of Tears genoemd. Ook tijdens de Amerikaanse burgeroorlog heeft Georgia enorm geleden, waarbij de stad Atlanta werd afgebrand.

Coca-Cola Time!

Of je er van houdt of niet, Coca Cola is een Amerikaans icoon en uitgevonden door de apotheker John Pemberton. Toen hij door de drooglegging in 1886 geen alcoholische dranken meer mocht maken, verving hij wijn door kolanoten met suikerwater. De rest is geschiedenis – wereldwijde geschiedenis! Atlanta is de thuisbasis van Coca Cola, een bezoek aan het museum mag je dan ook zeker niet missen.

"I have a dream"

Zouden die vier woordjes de beroemdste uit de geschiedenis kunnen zijn? Net als de andere zuidelijke staten heeft Georgia een heftig slavernijverleden. Martin Luther King was misschien wel de bekendste vrijheidsstrijder en voorvechter van gelijke rechten voor African-Americans. Hij groeide op in South Auburn en zijn geboortehuis, graf en de kerk waar hij predikte zijn te bezoeken en geven een boeiend inzicht in zijn legendarische leven. 'Mensen als King worden niet meer gemaakt,' zei onlangs nog de beroemde schrijver Colson Whitehead.

Op reis door Georgia

Natuurlijk kun je ook de stad uit! In het Stone Mountain Park kun je met de kabelbaan naar het hoogste punt voor een geweldig uitzicht over de stad of een trektocht door de boomtoppen maken. Of maak een cruise over de Savannah River met een traditionele Riverboat. Waar je ook voor kiest, bij Doets Reizen stellen we je rondreis, stedentrip, roadtrip of camperreis door Georgia voor je samen.

Reizen naar Georgia

Logo Doets Reizen Amerika

Georgia