Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Er zijn weinig volken die zo tot de verbeelding spreken als de Amish. Hun authentieke manier van leven, wars van technologische poespas, volledig één met de natuur. In een tijd waarin we met z’n allen vastgegroeid lijken te zijn aan onze smartphones, zou je bijna jaloers worden op hun relaxte, ontspannen manier van leven. Beleef het zelf tijdens een vakantie in het rustieke Indiana, waar een groot deel van de Amish wonen en de plattelandssfeer hoogtij viert.

Wie durft? Neem een duik in een vat vol geheimen…

Van sommige gebieden weet je precies wat je ervan kunt verwachten. Een geweldige plek om te surfen. De lekkerste culinaire hoogstandjes. Of misschien wel prachtige vergezichten. Zo voorspelbaar steekt Indiana niet in elkaar. Steeds als je denkt dat je deze fantastische staat door hebt, komt er een nieuwe verrassing om de hoek zeilen. In de vorm van een poederachtig strand, een historische begraafplaats, een top notch skigebied, een formidabele wijngaard of een schattig Duits aandoend dorpje. Indiana is van de noordelijke oever van Lake Michigan tot aan de zuidelijke grens met Kentucky één groot Kindersurprise-ei dat smeekt om uitgepakt te worden.

Stap in de teletijdmachine naar de 19e eeuw

Het wordt in de strip en cartoonserie zelden genoemd, maar Garfield en z’n baas Jon wonen in Muncie, Indiana. Wist je niet, of wel? Zo is er meer te ontdekken over Indiana, veel meer. Dat de staat een oogverblindend mooie natuur heeft bijvoorbeeld, met als hoogtepunten de prachtige kustlijn en het gigantische merengebied waar je het hele jaar door outdooractiviteiten kunt ondernemen. Het is ook één van de weinige staten waar je zonder enige moeite terug in de tijd kunt gaan, simpelweg door de Heritage Trail door Amish Countries te rijden. Tijdens deze rit van 150 kilometer is het alsof je in een teletijdmachine naar de eerste helft van de 19e eeuw bent gestapt. Geen telefoons of iPads, wel koetsjes met paarden, lange gewaden en mannen met hoeden.

Welkom in de échte Indian Summer!

Of je nu gaat voor een vijfsterren resort aan een uitgestrekt meer, het opsnuiven van historische cultuur of een bezoek aan een van de wijngaarden: op vakantie wil je lekker weer. De beste reistijd voor Indiana is van april tot oktober, met lekkere temperaturen en niet al te veel neerslag. Houd je van bloesemende bomen, dan is de lente jouw topseizoen. Maar de herfst met z’n verkleurende bladeren is minstens zo mooi. Welkom in de échte Indian Summer! En wis ook de zomer niet uit, met heerlijke warme dagen en zwoele avonden. Vaccinaties zijn niet nodig, maar je moet van tevoren wel even een ESTA aanvragen. In Indiana betaal je overal met dollars, cash of met je pinpas of creditcard.

5 must-do’s in Indiana

  • Shipshewana In deze charmante stad in Newbury Township maak je kennis met het unieke Amishvolk dat vrijwillig voor een eenvoudige, authentieke levenswijze kiest.
  • Indiana Dunes in Chesterton In dit prachtige natuurgebied vind je een prachtig meer, lange stranden, talrijke wandelpaden, uitgestrekte graslanden, moerassen en bossen.
  • Anderson Wijngaard in Valparaiso In deze wijngaard in de Porterprovincie teelt de Andersonfamilie sinds 1927 hun eigen fruit. Je proeft er home-made wijn, bier, jam en gebak.
  • Indy 500. De belangrijkste autorace van de Verenigde Staten is de Indianapolis 500, afgekort Indy 500. Als het lukt om kaartjes te bemachtigen, is dit een indrukwekkend evenement.
  • Connor Prairie Interactive History Park. In dit ongeschonden gebied krijg je mee hoe het was om in de vroege 19e eeuw te leven, compleet met een schoolgebouw en winkeltjes.

Bestemmingen in Indiana

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Indiana gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Indiana