Vraag

Hoe vraag ik ESTA aan?

Antwoord:

ESTA dient voor iedere reiziger aangevraagd te worden (ook kinderen en baby's). Dit kan via de officiële website van de overheid van Amerika of via een Nederlands visumbureau.

1. Via officiële website

Op de website is het onder andere mogelijk om je paspoort te uploaden. Het programma achter ESTA leest dan het paspoort automatisch uit. Maar let wel op, het het kan voor komen dat het programma achter ESTA niet correct de leesstrip van het paspoort leest, omdat daar NLD voor de achternaam staat, bijvoorbeeld NLDDOETS. Check daarom altijd zelf goed of het programma de namen goed overneemt. Pas op voor nep websites die u kunnen oplichten.  Let op: Let bij het invullen van je paspoortnummer ook op de combinatie 'cijfers/letters'. Géén letters voor cijfers gebruiken (O / 0), want dit voorkomt problemen bij de check-in van je vlucht. Het aanvragen van ESTA via de officiële website van de Amerikaanse overheid kan hier. Werkt de link niet? Klik op de rechtermuisknop op 'Kan hier' en selecteer 'openen in nieuw venster'. Op mobiel? Houdt dan de link ingedrukt en selecteer 'Openen op nieuw tabblad'.

2. Via Nederlands visumbureau

Vind je het fijn om met directe Nederlandse support de reisdocumenten aan te vragen? Wij werken samen met een visumbureau om onze reizigers eventueel te ondersteunen bij het verkrijgen van de benodigde reistoestemmingen en visums, waaronder ook ESTA. Door deze samenwerking is het visumbureau in staat om reizigers 24 uur per dag, 7 dagen per week te woord te staan. Daarnaast worden aanvragen handmatig door hen gecontroleerd voordat deze worden ingediend. Het aanvragen van ESTA via het Nederlands Visumbureau kan hier.

Nu ook wanneer je de VS vanaf het land zal betreden

Let op: sinds 1 oktober 2022 is het verplicht om ook wanneer je via land de VS bezoekt, een geldig ESTA Bewijs dient te hebben. Dit kun je uiterlijk 3 dagen (72 uur) voor de dag dat je de grens over gaat regelen. In de praktijk: wanneer je vanuit Canada de VS bezoekt per huurauto of camper zul je dus ook een ESTA nodig hebben. 


Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.