Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Amerika

Concord en Lexington

Neem contact met ons op

Concord en Lexington liggen ten noordwesten van Boston. De plaatsjes staan in het geheugen van de meeste Amerikanen gegrift omdat hier één van de grootste heldendaden uit het pre-revolutionaire tijdperk plaatsvond. Voor de allereerste keer was hier een openlijke strijd die de aanzet vormde voor de Amerikaanse revolutie. In april 1775 rukte namelijk een grote eenheid Britse troepen (vanwege de kleur van hun uniformen ook wel Redcoats genoemd) van ca. 700 man vanuit Boston via Lexington op naar Concord om daar een rebels wapendepot te vernietigen. Maar dankzij de patriotische en heldhaftige zilversmid Paul Revere, die een inmiddels beroemde en legendarische nachtelijke rit ondernam van Boston naar Lexington, werden de republikeinen op tijd gewaarschuwd.

Minutemen

Op de Lexington Green werden de Britten opgevangen door een groep van 77 Minutemen. Deze gewapende rebellen, waaronder vooral veel boeren, werden zo genoemd omdat ze altijd, elke minuut, paraat waren om tegen de gehate Britten te vechten. Er viel een aantal doden onder de Minutemen, waarna zij zich terugtrokken in de richting van het wat oostelijker gelegen Concord. Tijdens de terugtocht sloten zich steeds meer Minutemen bij de rebellen aan. In Concord was hun leger gegroeid tot maar liefst 400 man en bij de North Bridge versloegen ze de Britten en joegen hen op de vlucht.

Deze geschiedenis is terug te vinden in het Minute Man National Historic Parc. Dit park bestaat eigenlijk uit de twee plaatsjes plus de weg ertussen, de Battle Road. Verder is op de Lexington Green en bij de Old North Bridge een visitor center waar alles nog eens duidelijk uit de doeken wordt gedaan. Beide plaatsjes hebben ook een Statue of the Minuteman.

Onze topbestemmingen in de buurt van Concord en Lexington

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Concord en Lexington gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Concord en Lexington