De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In de uiterste punt van Cape Cod vind je Provincetown, een plaatsje met een zeer rijke geschiedenis. De stranden bij Provincetown vormden namelijk de plek waar de Pilgrims voor het eerst voet aan land zetten na hun trans-Atlantische tocht vanuit Europa met de beroemde Mayflower. Deze historische gebeurtenis wordt herdacht met het Pilgrim Monument dat je vanuit Provincetown kunt gaan bekijken. Het plaatsje zelf is een heerlijke bestemming om te vertoeven. De smalle en bruisende straten van bieden een interessante mix aan mensen, sfeervolle restaurants en leuke winkels, omgeven door prachtige duinen en uitnodigende stranden.

Grote gay scene

Het vierduizend inwoners tellende stadje krijgt in de zomer dagelijks bezoek van een enorme toeristenmassa die zich door Commercial Street heen werkt. Deze 3 kilometer aan restaurants, motels, cafés, galeries en souvenirshops. Van die 40.000 bezoekers is een groot aantal homoseksueel: Provincetown is een begrip in de gay scene, vergelijkbaar met grote broer San Francisco aan de westkust. Al sinds het begin van de 20ste eeuw, toen zich hier steeds meer artiesten en acteurs vestigden, is het stadje erg geliefd bij deze bevolkingsgroep. De artistiekelingen trokken massaal in de goedkope gebouwen die leeg kwamen te staan door de steeds meer afnemende visindustrie.  De New Yorkse theatergroep The Provincetown Players die in 1915 werd opgericht, trad tijdens de zomers op in experimentele toneelstukken en in 1940 kon je al drag queens zien optreden in hun eigen shows. In 1978 werd de Provincetown Business Guild (PBG) opgericht om het ‘gay tourism’ in Provincetown te promoten. Op dit moment zijn meer dan 200 ondernemers onderdeel van PBG en is Provincetown misschien wel het bekendste ‘gay summer resort’ van de East Coast. 

Wat te doen in Provincetown

Provincetown heeft meer te bieden. Het stadje is prachtig gelegen, wat diverse schrijvers waaronder Tennessee Williams en Norman Mailer er toe verleidden hier een zomerhuis neer te zetten. Voor kunstliefhebbers is er de Provincetown Art Association and Museum met veel 20e-eeuwse kunst. 

Dineren in Provincetown

Culinaire fans kunnen terecht in het populaire  restaurant Front Street, dat in de kelder van een Victoriaans huis gevestigd is. Hier koken de beide eigenaressen op een creatieve manier de lekkerste Italiaanse en Amerikaanse gerechten. Een restaurant van een andere gading is de Lobster Pot, dat met zijn neon buitenkant één van de meest gefotografeerde gebouwen van Provincetown is. Als je hier gaat eten bestel je je kreeft zoals het hoort: gestoomd, met geklaarde boter ‘on the side’. Restaurant de Red Inn heeft weer zo’n spectaculair uitzicht bij zonsondergang dat je bijna vergeet hoe goed het eten er smaak

Het Pilgrim Monument is een ode aan het koloniale verleden van Princetown; van bovenaf (je kunt klimmend of per lift naar boven) is het uitzicht prachtig. Tenslotte is er de pittoreske McMillan Wharf. Vanuit deze oude walvishaven wordt nog steeds op walvissen gejaagd. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Provincetown

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Provincetown gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Provincetown